Dokumentärfilmen om Andrew Wakefield – Första fasen är nu finansierad

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 29 mars 2013
- Torbjörn Sassersson red.
Andrew Wakefield - Foto: Francesca Alesse för NewsVoice

Tack vare crowdfunding och flera donatorer har produktions-teamet nu säkrat finansieringen av den första fasen (16, 000 kr) av dokumentärfilmen som undersöker fallet Dr Andrew Wakefield. Produktions-teamet består av journalister från Sverige, Finland och USA. 

Text: Torbjörn Sassersson

Om du vill synas med ditt namn (och länk till hemsida/blogg) så lägger vi till det i eftertexterna i dokumentärfilmen och vi visar ditt namn (inkl företag) i samband med marknadsföringen av filmen. Hör av er till NewsVoice. Stort tack till er vare sig ni vill synas eller inte. I fas 1 ska en moderintervju i Austin, Texas genomföras. Pengar som eventuellt blir över förs vidare till nästa fas i produktionen.

Syftet med filmen är att utreda oklarheterna runt fallet och hur media gjort för att smutskasta Wakefield. Vi vill beskriva personen Wakefield och vad han funnit för risker med vaccin. Media har spelat en avgörande roll i smutskastningen tex SVT som är anmält till Granskningsnämnden för opartiskhet. SVT hade ett inslag om forskningsfusk och SVT pekade ut Wakefield.

Fortsätt gärna donera till nästa fas

Filmen ska klippas, inslag från TV vävs in, uttalanden görs av olika personer, illustrativ grafik och voice-over ska läggas in och mycket mer som hör till produktionen.


1. Donera till filmproduktionen med en valfri summa via Payson

Stöd oss


2. Donera till filmproduktionen med en valfri summa via Pay Pal3. Donera  till filmproduktionen med en valfri summa via bankgiro

Betala in till bankgiro 5064-2131 i Swedbank till Sasser Media Lab AB.

Skriv WAKEFIELD som meddelande.Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
  • Hoppas filmen går iland. Mycket mörkning och negativ propaganda sprids kring hans budskap. Det är en maktkamp om sanning och de ekonomiska resurserna är orättvisa.

  • Mycket glädjande besked. Jag läser just nu Jabs,Jenner &Juggernauts , a Look at Vaccination av Jennifer Craig PhD. Hon skriver mycket bra och upplysande. Ett avsnitt handlar om Mister Andrew Wakefield. (Som medlem i Fellow of the Royal College of Surgeons så är hans titel Mister och inte Doctor. Lite kul extra information.)

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *