Dokumentärfilmen om Andrew Wakefield – Första fasen är nu finansierad

publicerad 29 mars 2013
- av Torbjörn Sassersson red.
Andrew Wakefield - Foto: Francesca Alesse för NewsVoice

Tack vare crowdfunding och flera donatorer har produktions-teamet nu säkrat finansieringen av den första fasen (16, 000 kr) av dokumentärfilmen som undersöker fallet Dr Andrew Wakefield. Produktions-teamet består av journalister från Sverige, Finland och USA. 

Text: Torbjörn Sassersson

Om du vill synas med ditt namn (och länk till hemsida/blogg) så lägger vi till det i eftertexterna i dokumentärfilmen och vi visar ditt namn (inkl företag) i samband med marknadsföringen av filmen. Hör av er till NewsVoice. Stort tack till er vare sig ni vill synas eller inte. I fas 1 ska en moderintervju i Austin, Texas genomföras. Pengar som eventuellt blir över förs vidare till nästa fas i produktionen.

Syftet med filmen är att utreda oklarheterna runt fallet och hur media gjort för att smutskasta Wakefield. Vi vill beskriva personen Wakefield och vad han funnit för risker med vaccin. Media har spelat en avgörande roll i smutskastningen tex SVT som är anmält till Granskningsnämnden för opartiskhet. SVT hade ett inslag om forskningsfusk och SVT pekade ut Wakefield.

Fortsätt gärna donera till nästa fas

Filmen ska klippas, inslag från TV vävs in, uttalanden görs av olika personer, illustrativ grafik och voice-over ska läggas in och mycket mer som hör till produktionen.


1. Donera till filmproduktionen med en valfri summa via Payson

Stöd oss


2. Donera till filmproduktionen med en valfri summa via Pay Pal3. Donera  till filmproduktionen med en valfri summa via bankgiro

Betala in till bankgiro 5064-2131 i Swedbank till Sasser Media Lab AB.

Skriv WAKEFIELD som meddelande.