Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Finsk baby dog på pga pneumokockvaccin – föräldrar fick vänta 1 år på obduktionsresultat

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 19 mars 2013
- NewsVoice redaktion

Aleksi-dog-av-vaccin-Iltalehti-18.3.2013Det var en vanlig fredagmorgon i mars 2012. Pappa skulle gå för att väcka tre månader gamla Aleksi, medan mamma väntade i sängen. I babysängen fann pappan sin döda son.

Text: Linda Karlström | Extrakt

Efter att Aleksi dött talades det bara om plötslig spädbarnsdöd. Men den moderliga intuitionen talade om för Marjo att vaccinet kunde ha något att göra med dödsfallet. Aleksi hade varit fullt frisk innan vaccinationen.

”I ungefär ett år levde vi i tron, att orsaken till vår lilla sons bortgång var plötslig spädbarnsdöd. Jag hade inte kraft att gå vidare med mina misstankar och reda ut det hela.”

Först ett år senare fick föräldrarna ta del av obduktionsresultaten. Det blev en chock för dem. Som dödsorsak stod det ”allmän infektion”, som högst sannolikt orsakats av pneumokockbakterier.

När Iltalehti gjorde lite efterforskningar i pneumokockvaccinets effekter framkom chockerande uppgifter. Barn som deltagit i de finska testerna av pneumokockvaccin har blivit allvarligt sjuka.

Vaccinet som Aleksi fick heter Synflorix och tillverkas av GlaxoSmithKline. Samma vaccin användes i ett vaccinexperiment i Argentina år 2008, då 14 spädbarn dog. Det finska läkemedelsverket var enligt Rokotusinfo medvetet om detta, men valde att bortse från problemet.

Läs hela artikeln


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq