Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

23%

23.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Förföljelsen av homeopater: VoF-associerad skeptiker tog homeopats namn

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 12 mars 2013
- Torbjörn Sassersson
Anna Rosenkvist
Anna Rosenkvist

Under förra veckan publicerade en skeptiker som tagit namnet ”Anna Homeopat” debattinlägg som förordade vaccin efter artikeln Dokumentären om vaccin och dr Wakefields förstörda rykte, avslöjar Marina Szöges, redaktör för Dagens Homeopati

Skeptikern kallade sig “Anna Homeopat” och eftersom Anna Rosenkvist har webbadress www.annahomeopat.com var det många som undrade om det var hon som var skribenten, förklarar Szöges. Det uppstod därför en förvirring inom de egna homeopatleden, eftersom vaccin där ofta betraktas som pseudomedicin.

Anna Rosenkvist dementerade skeptikerns försök att skapa förvirring och motsättningar.

“Obehagligt. Jag skulle uppskatta om du som tycks ”låna” mitt firmanamn trädde fram och använde ditt eget namn istället.”

Marina Szöges ser allvarligt på det inträffade och anlitades en it-konsult för att spåra skeptikern.

“Vi har nu kännedom om vem det är och han sitter på Åland och skriver. Han har skyddad ip-adress, men personens internetleverantör finns på Åland.”

Szöges meddelar att skeptikern som genomförde namnövertagandet nu sitter på Vetenskap och Folkbildnings debattforum och urskuldar sig för fulla muggar.

Text. Torbjörn Sassersson


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq