Kommentar till hittepådebatten om partiet Demokraterna

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 26 mars 2013
- Torbjörn Sassersson
Torbjörn Sassersson 15 juni 2016 - Foto: Anna Böhlmark

KOMMENTAR. Det uppstod en livad debatt efter artikeln om det nya politiska partiet Demokraterna, delvis beroende på att textförfattaren Börje Peratt inte stod som avsändare. Börje bad undertecknad att lägga upp artikeln anonymt för att se vilken respons partiprogrammet skulle få utan att någon visste vem som hittat på ideerna.

Debatten blev en aning hätsk.

Undertecknad gjorde dock en mer detaljerad teknisk analys av kommentarerna (och hade efterdiskussion med flera inblandade per telefon) och fann då att flera av de som skrev kommentarerna använde både dubbel- och trippelalias. I och med det blev hela diskussionen vilseledande och rent ut sagt löjlig. Det visade sig vara ganska få som egentligen debatterade.

Jag beslöt mig därför för att kasta diskussionen i papperskorgen. Den hade ändå legat publicerad sedan 21 mars (ca 5 dygn) och har därmed gjort sin [miss]verkan. Är det någon som vill ha tillbaka sin kommentar kan jag gräva upp den ur papperskorgen och skicka tillbaka till avsändaren. Ni har ca 30 dagar på er. Vill ni som skrev kommentarer försöka återskapa hela ”debatten” är det bara att ni samarbetar med varandra och placerar den på egen server.

I övrigt ta gärna en diskussion på Börje Peratts debattblogg eller be Börje öppna för diskussion på Demokraterna.org

ArcanumSkolan 2024

Till sist vill jag skriva; bra initiativ Börje! Lycka till med ditt intressanta projekt. Känns kul att NewsVoice kunde stå som värd för smyglanseringen, men nu måste debatten fortsätta, eller rättare sagt börja, på Demokraternas hemsida.

Torbjörn Sassersson, redaktör

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq