Läkemedelsverkets presskonferens om Pandemrix och narkolepsi 26 mars 2013

publicerad 27 mars 2013
- av Torbjörn Sassersson red.

Läkemedelsverket presenterar sin rapport där personer vaccinerade med Pandemrix jämförs med ovaccinerade. Resultatet visar en tredubbel ökad risk att drabbas av narkolepsi för de som tar Pandemrix.

Text: Torbjörn Sassersson | Uppdaterad 5 april kl 14:11

Ingemar Persson, LMVLäkemedelsverket avskriver att de förekommit ökad risk att få diverse andra neurologiska och immunologiska symptom pga Pandemrix, men presentationen genererade många frågor som inte fick svar. Hur trovärdig är egentligen studien? Läkemedelsverket är part i målet. Läkemedelsverkets representant professor Ingemar Persson tycktes linda in svagheterna i studien.

En journalist klagade innan presskonferensen på att det var mycket hemlighetsmakeri innan konferensen och att journalisterna fick mycket kort tid på sig att veta när presskonferensen skulle hållas.

Salen var nästan tom på journalister [ca 10 st närvarande?]. Frågorna som ställdes var ohörbara. Videon kan ses i blott 7 dagar på SVT Play trots att det rör sig om mycket viktig samhällsinformation. [videon verkar dock inte fungera på SVT]

Presskonferensen skulle starta kl 10:00 men drog igång redan ca kl 09:40 [09:50 enligt andra uppgifter]. Den avslutades ca kl 10:25.

Studien i sammanfattning: Registerstudie med fokus på neurologiska och immunrelaterade sjukdomar efter vaccination med Pandemrix

Presstraff-lakemedelsverket


Så här kan du stötta Newsvoice

 • De senaste uppgifterna om innehållet i Pandemrix pekar bara mot en enda sak – genocide. Utdragen men ändå. Det är därför det var så viktigt att tvinga på folk vaccinet. Makteliten som de kallar sig, har länge haft uppfattningen att jordens befolkning måste minskas. Lämpligen då med de bäst utbildade för de är farligast.
  Diabetes typ2 har Huddinge Sjukhus kunnat koppla till mobiltelefonsystemet redan 2005. Bärvågen bryter sönder baspar i DNA som gör att kroppen inte kan tillverka det protein som behövs för att öppna cellväggen för insulinet.
  Det är uppenbart att makteliten vet mycket väl vad de håller på med.

 • Jag har läst att Finland även har för avsikt att utreda samband mellan pandemrix- diabetes typ 1. Någon som har kunskap om detta? Vår son fick diabetes typ 1 ett par månader efter vaccinationen. Han hade inga mätbara antikroppar i blodet som man normalt har, som visar att kroppen börjat angripa sig själv. Finns det fler som fick dabetes i anslutning till vaccination? Hur många är vi?

 • Jag har mejlat SVT och bett dem åtgärda filmen. Antagligen har fler också gjort det, så vi får se om de åtgärdar “problemet”

  Och angående Aftonbladets vaccinartikel, så är den nästan humoristisk. De verkar fullständigt gå i spinn i sin iver att få folk att tro på vaccin. För nu har man hittat ett vaccin mot hand- mun- och fotsjuka, även kallad höstblåsor. Och det är dessutom ett mycket eftertraktat vaccin, som dessutom påstås vara säkrare än andra vaccin.

  Frågor som uppkommer:

  1.Vem eftertraktar detta vaccin?
  2. Hur vanligt är det att få denna – hand,mun och fotsjuka?
  3 Hur allvarlig är sjukan?
  4. Varför har jag tidigare aldrig hört talas om denna sjuka, finns den? och om den finns är det befogat med vaccin?
  5. Och hur kan man veta att vaccinet är säkrare än andra vacciner, de är ju inte klara än?! I slutet av artikeln står nämligen “Nu tror forskarna att de kan tillverka ett syntetiskt vaccin efter ha analyserat viruset i en partikelaccelerator”

  Med andra ord det går att mosa ner artikeln och då ser man att den är en lögn och en propaganda för att få folk tro att vaccin är bra för hälsan.

  Aftonbladets länk till artikel finns i Jannes inlägg.

 • Nu testar jag videon på SVT Play igen och den fungerar fortfarande inte i tre olika webbläsare (Chrome, Firefox, Safari) som vid samma testtillfälle kan se andra SVT Play inslag. Det är alltså bara just inslaget om pressträffen som inte fungerar.

  Samma felmeddelande varje gång under två dygn. Testa du också, klicka här:

  http://www.svtplay.se/video/1121211/live-lakemedelsverkets-presstraff

  Felmeddelande: “Den här videon är tyvärr inte tillgänglig”. Se skärmdump.

  Varför är den inte tillgänglig? Det står att den ska vara tillgänglig i 7 dagar med start 26 mars 2013.

  • Det går inte att mejla Svt och påpeka detta? De borde ju då rimligen förlänga visningstiden med lika många antal dygn som den inte kunnats visas på Svt.

   SvD hade förresten en riktig vaccin propaganda artikel förra fredagen den 22a mars, en journalist där som skrev en massa lögner om hur bra det är med vaccinering och en massa mer goja. Vet inte om den finns i deras nättidning också, inte kollat.

 • Det är så icke fötroendegivande att videon inte fungerar. Hur förklarar de ansvariga det när det är så viktig information? Jag tycker inte de ska komma undan.

 • Jag tycker detta är så tråkiga nyheter, i meningen ”ingen sensation”. Tredubblad risk jämfört med vad? Jämfört med dem som inte tog Pandemrix? Hur är det då med alla andra vaccinationer som de som inte tog Pandemrix har tagit? Man måste ju jämföra med en grupp människor som är helt ovaccinerad! Men nu anses det normalt att drygt 10 personer om året får narkolepsi, och då är det ”nollpunkten”. Helt sjukt. Varifrån kommer dessa ”normala” fall då? Inte fanns det några sådana innan vaccinationer blev allmänna.

  För det andra så tycker jag det är no big news eftersom Finland för länge sedan kom ut med forskning som fastslog en sjudubbel risk att få narkolepsi efter Pandemrix. Visar ju bara hur opålitliga deras subjektiva studier är. Hurra för instanser som utreder sig själva.

  För det tredje så fattar väl varenda själ att risken är långt större än tredubblad. Jag vet ju inte hur de räknat och hur de vänt och vridit på sina siffror (jag har inte ens tittat på presskonferensen) men mitt sunda förnuft säger att en tredubblad risk är långt i underkant.

  Och att man inte kunnat se några andra neurologiska biverkningar är inget annat än mörkläggning. Marina Szöges beskriver detta bra i sin kommentar.

  Antingen vill man inte se eller så måste det vara något annat fel. Jag börjar få känslan att det inte skulle spela någon roll även om alla människor som tog Pandemrix skulle dö inom snar framtid, Vitrocksetablissemanget skulle alltjämt säga att de fattade rätt beslut angående massvaccinering. De räddade ju 60 liv … (Är det förresten någon som fått klarhet i EXAKT hur de räknat ut detta? Vem som helst fattar ju att det inte går att räkna ut en sådan siffra. Alla utom Smittskyddet i alla fall.)

 • Det verkar som den är borttagen. SVT kanske kom till utsatt tid och missade därför början av “presskonferensen”.

 • Man kan verkligen undra vad vi ska med alla myndigheter o.d. till när det enda de gör är att undanröja sanningar, manipulera studier och ljuga inför folket. En klok man sa till mig en gång dessa ord : Lyssna på myndigheterna vad de säger och förordar och gör tvärtemot då får man bäst veta sanningen, då klarar man sig bäst från sjukdomar osv.

  Vill man få veta hur saker och ting ligger till i livet, få reda på objektiva fakta så måste man själv söka rätt på den via t.ex. Newsvoice, vaccin.me, 2000tv.se osv.
  Man kan enkelt konstatera att det finns alldeles för många biljoner att tjäna på människors ohälsa för att istället försöka göra dem friska.

  Jag tror pengar och girighet är de största orsakerna till att allt blivit som det blivit i samhället och världen. Vad tror ni?
  Det krävs ett helt nytt tänk för att kunna råda bot på och vända denna destruktiva degenerativa trend vi går mot här i världen. Vi måste komma tillbaka till naturen igen, förena oss med den för där finns ALL vår läkande kraft!!!

 • De mörkar. Dessutom finns oändligt många fler som inte får vara med i statistiken. till exempel “André 16, kan inte gå i skola efter vaccinet”, artikel Aftonbladet idag, är inte med i statistiken.

  Likaså min sambos moster som blev förlamad 3 – 4 veckor efter vaccinet får heller inte vara med i statistiken. Min syster har en kollega som blev förlamad i händerna, hon har faktiskt fått sin vaccinskada erkänd av läkemedelsverket, men är inte heller med i statistiken för narkolepsi.

  Smart av Läkemedelsverket att dela upp nervskadorna i olika fack och sedan bara ta med de narkolepsisjuka i studien och utelämna övriga allvarliga vaccinskador som också har uppstått.

  Snacka om att statistiken skulle ha sett helt annorlunda ut om de hade inkluderat ALLA vaccinskadade, och inte bara toppen på isberget.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *