Landet som försvann – Sverige genomgår historiskt skifte genom nedmontering

publicerad 13 mars 2013
- av Torbjörn Sassersson red.

Sverige försvannMan känner inte igen sig. Allt går så fort. Hur ska de unga få jobb? Det finns ingen trygghet längre. Skulle du vilja ha tillbaka Sverige som det såg ut 1980 – en ankdamm – som rena Östtyskland?”, skriver Peter Kadhammar.

Sverige skiftar lika dramatiskt som vid industrialismens genombrott. Vi ser en teknisk revolution, ett nedmonterande av välfärden, hur vården blivit Läkemedelsbolagens marknadsplats, vi ser stora kliv mot att allt ska vara kommersiellt anpassat för storföretagen och vi kan notera att Folkhemmet redan försvunnit.

“Sverige som vi föreställer oss Sverige finns inte längre: det är ett land som försvann”, skriver Kadhammar.

Det fantastiska Sverige är blott en gammal skenbild, ett minne.

“Under 14 dagar ska fotografen Lotte Fernvall och Peter Kadhammar resa från Kiruna i norr till Malmö i söder. De ska berätta om människorna de möter, om det nya, och om det gamla som är på väg bort. Det knakar och kvider, smäller och brakar.”

Undertecknad rekommenderar dig att följa deras resa genom landet

Torbjörn Sassersson, NewsVoice


Så här kan du stötta Newsvoice

 • För att kunna komma tillrätta med systemfelen är framförallt konsumenternas beteenden, politikernas välvilja att förebygga möjligheter för stadsborna (Fånga Röster) , varvid flertalet av medborgarna önskar sig saker som det totala skattetrycket medger. I kommuner med få
  innevånare så blir denna önskelista kort. I det korta perspektivet skulle jag vilja se en kommunsammanslagning, varvid en storstadsregion fick vara med och betala för de svagare kommunerna (skatteutjämning). För att få landsbygden att fungera behövs insatsmedel varvid den borgerliga regeringen låter detta vara, allt för ett systemutvecklande åt fel håll.
  Ett annat förslag som tidigare prövats, av dåvarande statsminister Torbjörn Fälldin var att flytta ut myndigheter från storstadsregioner.

 • Det är så det ska gå till. Först kommer omärkliga förändringar (grundlagsändringar, miljardlån till Banker, avtal Sverige inte kan/vill ta sig ur, Ministrar som är helt oerfarna eller väldigt jäviga, nedmontering av försvar, skola, vår mm) Och när de inte längre går att smyga in så öser man på. Mer neddragningar, skatteökningar, utförsäljning av statliga bolag som går med vinst, gratis rätt att nyttja Svenska naturtillgångar för alla världens bolag, Ekonomiskt stöd till paramilitära grupper. Skumma affärer med diktaturer (saudiarabien bl a) Ja, det verkar vara bråttom nu.Men än värre är att
  det pågår likadana förändringar överallt i världen. Hur får vi stopp på försämringarna?

 • Order har utgått från FN,EU och Bilderbergarna. Sverige skall köras i botten! Politikerna arbetar för att genomdriva “den nya världsordningen” och förbereda Sverige för en kommande världsregering. Detta sker inte därför att de ansvariga är omedvetna om konsekvenserna. Allt sker enligt planerna. Det handlar om ren ondska, inget annat! Samma sak sker i Europas övriga länder. En tillfällighet? Knappast! Befolkningen sover men uppvaknandet kommer att bli plågsamt.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *