Nordisk elitstyrka sätts in mot skattesmitare

1

hitmanEn nyinsatt nordisk elitstyrka ska jaga internationella skattesmitare. Upp till 400 skatteexperter från hela Norden kan nu aktiveras som agenter för att spåra skattesmitare i utlandet. De sista skatteparadisen är Hongkong, Förenade arabemiraten,  Qatar och Singapore.

”Summorna är enorma som undanhålls skatt. Genom ett centraliserat nordiskt samarbete ska vi dra in så mycket pengar som möjligt”, säger Torsten Fensby, projektledare på Nordiska ministerrådet till SvD Näringsliv.

“I praktiken betyder det att dessa länder saknar ett informationsutbytesavtal med Sverige vilket gör att bankerna i landet kan hålla på sekretessen. Samtidigt har länderna låg, eller ingen, beskattning i kombination med att finansmarknaderna är relativt oreglerade.”

Läs mer

Bild: Hitman, datorspel

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

1 Kommentar
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
T. Sassersson
T. Sassersson
Gäst
15 maj 2013 kl 22:55

SvD: Stoppa flykten till skatteparadisen

EU:s skattekommissionär driver nu på för att stoppa skatteflykt och skattefusk. Även Sverige bör tydligt visa att vi inte tolererar detta, inte minst genom att lyfta frågan inför EU-toppmötet i nästa vecka. Det skriver Gunilla Andersson, Attac, tillsammans med flera politiker.

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/satt-stopp-for-flykten-till-skatteparadisen_8170486.svd