Pål Bergström om fallet Andrew Wakefield: “Läkare och journalister är ett fegt släkte”

publicerad 29 mars 2013
- Pål Bergström
Pål Bergström

Pål BergströmDr Andrew Wakefield har återkommande pekats ut som fuskare i det publika rummet utan att få möjlighet till genmäle och utan att pekarna begrundat fakta. Han har inte fuskat eller gjort något fel. Anklagelserna är som en lapp med fula ord på hans rygg som han inte kan få bort på egen hand.

Text: Pål Bergström

Smädarna ser lappen. De kan lätt ta bort den men bryr sig inte. Att hjälpa till är ett hot mot deras världsbild. Den journalist, läkare eller forskare som eventuellt skulle våga utsätter sig för stora risker. Fegheten tar överhand. Få är så modiga som Wakefield som är undantaget som bekräftar min tes.

Wakefield är utsatt för en häxjakt utan dess like iscensatt av en iskall läkemedelsindustri. Media och obetänksamma medborgare är med i mobben som spottar och kastar sten på honom.

Läs hela blogginlägget

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *