Marina Szöges: Rekordmånga använder alternativmedicin i Norge

publicerad 25 mars 2013
- Marina Szöges
Mariatistel alternativmedicin - Foto: Crestock

LÄSTIPS. Statistik från Norska Statistiska centralbyrån visar att användningen av alternativa behandlingsmetoder har ökat med 50 procent på tio år.

Enligt Sunnmörsposten i Norge är homeopati och akupunktur den mest använda metoden och norska terapeuter har på senare tid fått mer att göra.

Läs mer och se videoklipp: Smp.no

Text: Marina Szöges, redaktör för Dagens Homeopati

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

  • Man får hoppas att det blir en likadan uppåtgående trend även här i Sverige. Troligtvis kommer det även bli så då allt fler tröttnar på att bli behandlade med symtomdämpande piller som de inte blir friska av. Den svåra biten, men samtidigt intressanta är att få ordning på hälsan hos de som fått långtgående degenerativa skador av alla mediciner de gått på. Det tar ofta ganska lång tid och är tålamodsprövande för både klienten och terapeuten men ger man bara kropp och själ den tid de behöver för att läka så blir de allra flesta genuint friska. Tacksamheten är oftast mycket stor hos de som blivit genuint friska från de “obotliga kroniska” åkommor de haft.

    Det finns många olika sätt att återskapa en dålig förstörd hälsa, det grundläggande konceptet handlar om att understödja och hjälpa kroppen på olika sätt som alternativa komplementära terapier baserar sig på. Tvärtemot skolmedicinska som allt som oftast istället motarbetar kroppens naturliga självläkning.
    Ovanstående handlar nu om den icke akuta sjukvården, den akuta sjukvården är oftast skolmedicinen bättre på att ta hand om.

    Samhället skulle kunna göra enorma besparingar genom att införliva alternativmedicinen i den allmänna sjukvården samt att folkhälsan skulle bli betydligt bättre men tyvärr kan man bara enkelt konstatera att det finns allt för många miljarder att tjäna på folks ohälsa vilket läkemedelsindustrin utnyttjar till max. Kanske kommer det en dag då även de upptäcker att man inte kan äta pengar? Vem vet…

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *