Rödalgen Eucheuma cottoni kan bota cancer visar försök på råttor

1

Eucheuma-cottoniExtrakt från den ätliga rödalgen Eucheuma cottoni reducerar kraftigt cancer utan att vara giftig. Det visar försök på råttor vid ett universitet i Malaysia. I försöket jämfördes algens cancerbotande effekt med kemoterapi, skriver Ethan Evers för naturalNews.

Sammanställning: Torbjörn Sassersson

Algen var betydligt bättre på att döda cancerceller än vald kemoterapimetod och förbättrade dessutom antioxidantstatus i försöksdjuren medan de råttor som fick kemoterapi ådrog sig skador på annars friska organ.

Forskarna hoppas nu att de kan utveckla cancermedicin direkt hämtad från naturenEucheuma cottoni är en ätlig rödalg som är vanligt förekommande runt ekvatorn.

“Rats treated with the chemo drug for four weeks showed a 71 percent decrease in the size of their tumors, but those treated with the seaweed extract had their tumors shrink by 91 percent – an improvement of 27 percent over chemo.”

Inom traditionell kinesisk och japansk medicin har sedan länge olika arter av alger använts för att bota bröstcancer. Enligt en artikel på NaturalNews har japanska kvinnor som ofta äter alger 83% färre fall av bröstcancer än kvinnor i Väst. Studier i USA visar att endast små mängder av vissa alger varje dag i kosten kan sänka risken för bröstcancer.

Text: Torbjörn Sassersson

 

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

1 Kommentar
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Hansi
Hansi
Gäst
27 mars 2013 kl 18:07

Bra, men jag rekommenderar att Ni läser Överlista din cancer av Tanya Harter Pierce.
En fantastisk bok.