Socialstyrelsen presenterar ”hederlig” pandemiplan – samtidigt pågår ny hemlig upphandling

1
175
Tvångsvaccination eller bara vaccination? - Crestock.com
Tvångsvaccination eller bara vaccination? – Crestock.com

Flexibilitet och öppenhet är honnörsorden i Socialstyrelsens nya pandemiplan. Ingen vet ännu vad det egentligen betyder. Samtidigt pågår en ny upphandling av vaccin i all hemlighet. Bristen på självkritik om vad som gick fel 2009 har lett till en förtroendekris för myndigheterna, enligt en ny forskningsrapport, skriver SvD.

”Erfarenheterna från förra pandemin visar att det inte bara är att trycka på en knapp, utan det krävs att vi följer vad som händer och anpassar oss efter utvecklingen”, säger socialminister Göran Hägglund.

”Det är också ungefär så långt som de ansvariga tycks kunna sträcka sig i självkritik av Sveriges största vaccininsats någonsin, där över fem miljoner svenskar vaccinerade sig med det nya vaccinet Pandemrix”, skriver Inger Atterstam för SvD.

Läs mer i SvD

  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

1 KOMMENTAR

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här