Socialstyrelsen presenterar “hederlig” pandemiplan – samtidigt pågår ny hemlig upphandling

1
Tvångsvaccination eller bara vaccination? - Crestock.com
Tvångsvaccination eller bara vaccination? – Crestock.com

Flexibilitet och öppenhet är honnörsorden i Socialstyrelsens nya pandemiplan. Ingen vet ännu vad det egentligen betyder. Samtidigt pågår en ny upphandling av vaccin i all hemlighet. Bristen på självkritik om vad som gick fel 2009 har lett till en förtroendekris för myndigheterna, enligt en ny forskningsrapport, skriver SvD.

“Erfarenheterna från förra pandemin visar att det inte bara är att trycka på en knapp, utan det krävs att vi följer vad som händer och anpassar oss efter utvecklingen”, säger socialminister Göran Hägglund.

“Det är också ungefär så långt som de ansvariga tycks kunna sträcka sig i självkritik av Sveriges största vaccininsats någonsin, där över fem miljoner svenskar vaccinerade sig med det nya vaccinet Pandemrix”, skriver Inger Atterstam för SvD.

Läs mer i SvD

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

1 Kommentar
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Daniel
Daniel
Gäst
1 april 2013 kl 18:37

Nokia connecting people.
Vaccin connecting money.