Socialstyrelsen presenterar ”hederlig” pandemiplan – samtidigt pågår ny hemlig upphandling

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 31 mars 2013
- NewsVoice redaktion
Vaccin. Foto: Crestock.com
Tvångsvaccination eller bara vaccination? - Crestock.com
Tvångsvaccination eller bara vaccination? – Crestock.com

Flexibilitet och öppenhet är honnörsorden i Socialstyrelsens nya pandemiplan. Ingen vet ännu vad det egentligen betyder. Samtidigt pågår en ny upphandling av vaccin i all hemlighet. Bristen på självkritik om vad som gick fel 2009 har lett till en förtroendekris för myndigheterna, enligt en ny forskningsrapport, skriver SvD.

”Erfarenheterna från förra pandemin visar att det inte bara är att trycka på en knapp, utan det krävs att vi följer vad som händer och anpassar oss efter utvecklingen”, säger socialminister Göran Hägglund.

”Det är också ungefär så långt som de ansvariga tycks kunna sträcka sig i självkritik av Sveriges största vaccininsats någonsin, där över fem miljoner svenskar vaccinerade sig med det nya vaccinet Pandemrix”, skriver Inger Atterstam för SvD.

Läs mer i SvD


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq