TV4 News och Nyhetsbolaget tog över Newsmill

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 9 mars 2013
- NewsVoice redaktion

Newsmill och PM Nilsson gick till Nyhetsbolaget och TV4 News

NewsmillUnder varumärket TV4 Newsmill tar Nyhetsbolaget Sverige i dag över debattsajten Newsmill. Satsningen skapar Sveriges största hus för opinion och analys och är ett led i att ytterligare stärka den kvalificerade opinionsjournalistiken inom Nyhetsbolaget, TV4 News och TV4-Gruppen.

Newsmill har i dag cirka 80 000 unika besökare i veckan. De flesta kommer från den politiska sfären och universiteten. Tillsammans med de olika programmen i TV4 News skapas en slagkraftig scen för att sätta agendan i den svenska debatten.

Chef för TV4 Newsmill blir PM Nilsson, som var med och grundade sajten 2008, och som nu alltså rekryteras till Nyhetsbolaget.

“Newsmill är i dag Sveriges största sajt för kvalificerad opinion och analys och tillsammans med TV4 News kan vi skapa en väldigt spännande miljö. Opinionsjournalistiken växer i betydelse i alla medier. Newsmills koncept är unikt och det är roligt att få bygga något nytt av det i TV” – PM Nilsson

“Vi är glada att kunna rekrytera PM Nilsson till Nyhetsbolaget. Han är en erfaren journalist och publicist och har gedigna kunskaper om svensk och internationell politik. Med TV4 Newsmill ökar vi relevansen för beslutsfattarna i TV4 News målgrupp och får ett redskap att bjuda in många fler i en aktuell och angelägen debatt”, sa Mia Lindqvist, programchef på Nyhetsbolaget.

PM Nilsson var politisk redaktör på Expressen 1999 till 2008 och har ansvarat för Newsmill i fyra år. Under hösten har han arbetat som informationschef på Bonnier AB.

www.newsmill.se

Nyhetsbolaget Sverige AB – Nyhetsbolaget ingår i Bonnierkoncernen och är nordens största produktionsbolag för nyheter och samhällsjournalistik. Nyhetsbolaget har cirka 400 anställda i Stockholm och på de 25 lokal-tv-stationerna. Affärsidén är att producera rörligt nyhetsmaterial till kunder för publicering på samtliga plattformar. Nyhetsbolaget äger och driver Sveriges enda nyhetskanal TV4 News. För TV4 producerar Nyhetsbolaget samtliga nyhets- och samhällsprogram; TV4 Nyheterna med ekonomi och lokala nyheter, Nyhetsmorgon, Kalla fakta, Efter tio och Jenny Strömstedt.

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: Newsmill

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *