UR Play: “Systemfel som hotar världen – Så skapas en finanskris”

7
227

Bankirer banker

SR Play: “Hur fungerar egentligen vårt samhällssystem? Bankerna tjänar stora pengar samtidigt som vanliga människor lever på lånade medel. Vi möter tänkare som ger oss sin bild av världsekonomin och människans situation i vårt globala samhälle. Många som kommer till tals är övertygade kapitalister som kritiserar kapitalismen. Hur kan lösningar inför framtiden se ut?”


Se dokumentären | Tillgängligt till: söndag 19 maj 2013

Längd: 1 tim 26 min
Sändes:lördag 24 nov. 2012

  Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.

7 KOMMENTARER

  1. Tycker programmet var mycket belysande hur en parasit byggt in sig i samhällskroppen, något som inte har med kapitalism och göra, det där är en ren och skär rovdrift. “Förut var bankerna till för människorna, nu är människorna till för bankerna”. Det finns ett mycket enkelt sätt att ställa saker och ting till rätta; att i organiserad form låta bli att betala tillbaka banklån, med krav på och tills dess ordningen i den finansiella världen är återställd. Vilka vågar förändring?

  2. Detta program gav en god insikt om orsakerna till den världsomspännande ekonomiska
    Katastrof vi står inför. Jag önskar att det här programmet kunde gå ut till samtliga gymnasie-
    skolor såsom viktig samhällsinformation.

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här