Pseudovetenskap: 89% av cancerforskningens resultat kan inte replikeras

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 18 april 2013
- NewsVoice redaktion

medical-research-fraud-300x200År 2012 publicerade den vetenskapliga tidskriften Nature en studie som berättar en annan historia om det förtroende vi ska ha till cancerforskningen. Glenn Begley och hans team på cirka 100 personer vid Amgen, kontrollerade resultaten från 53 banbrytande studier inom cancerforskningen för att se om de kunde replikeras.

Slutsatsen var chockerande. 89% av studierna kunde inte reproduceras.

A former researcher at Amgen Inc has found that many basic studies on cancer — a high proportion of them from university labs — are unreliable, with grim consequences for producing new medicines in the future.

”It was shocking,” said Begley, now senior vice president of privately held biotechnology company TetraLogic, which develops cancer drugs. ”These are the studies the pharmaceutical industry relies on to identify new targets for drug development. But if you’re going to place a $1 million or $2 million or $5 million bet on an observation, you need to be sure it’s true. As we tried to reproduce these papers we became convinced you can’t take anything at face value.”

Läs mer i Reuters | Uppdaterad länk okt 2014


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Ja det är tur att det nu är 2013 och inte 1973, för nu kan vi åtminstone söka rätt på informationen på egen hand. Men det finns krafter som vill strypa internet, stänga ner sidor “in the fight against terrorism” .. det är ett stort “nät” av styrande, rika och concerner som ser sina vinster hotade utifall folket får reda på sanningar..

 • Det vore intressant att få veta hur många människor i Sverige som årligen dör i cancer. Eftersom det med nu gällande lagstiftning är förbjudet för alternativmedicinen att behandla cancer och alla människor (som inte väljer att behandla sig själva) är tvingade att gå igenom skolmedicinens flaskhals med cellgifter, strålning och bortopererade organ och kroppsdelar så undrar man hur många som offras med dessa “behandlingar”?
  Visst, i vissa speciella fall fyller kirurgin en mycket viktig uppgift att kunna operera bort tumörer som trycker på vitala organ som kan medföra livsfara för patienten (om tumören sitter på sådant ställe och blivit för stor och det inte finns andra sätt att behandla), men samtidigt måste man då ställa sig frågan – varför har man inte upptäckt detta tidigare och kunnat sätta in behandling tidigare så det har kunnat undvikas?

  Nästa fråga man bör ställa sig är – hur blir livet efteråt för de som klarat livhanken efter ofta mängder med cellgiftsbehandlingar och strålning? Hurdan är livskvalitén?

  Hur mycket tjänar läkemedelsindustrin på varje patient som måste inta läkemedel resten av sitt liv (som de ofta påstår till patienter att de måste göra) efter de grava biverkningar som patienterna ofta får av skolmedicinens “behandlingar”? Hur stor blir förtjänsten på konsumtionen av läkemedel mot läkemedelsbiverkningarna?

  Jag tror personligen att de allra flesta människor som fått cancer skulle kunna räddas (många människor självläker dessutom helt utan behandling) av alternativmedicinska behandlingar utförda av duktiga terapeuter som jobbar med naturliga, icke skadliga biverkningsfria behandlingssätt.
  Får patienten objektiv information av terapeuten om vad cancer är och hur man kan, på bästa sätt behandla den, kan patienten och terapeuten tillsammans jobba på bästa sätt för att understödja kroppens självläkning och tumören läker ut.

  Nästa grej är – efter att tumören läkt ut naturligt så blir patienten blivit genuint frisk, grundorsaken är löst och problemet återkommer ej. Inom skolmedicinen råder det omvända förhållanden, eftersom patienten ej har fått läka ut tumören naturligt (om patienten blivit friskförklarad) så är det stor risk att den kommer tillbaka med förnyad kraft.

  Är det rimligt att vi har en cancersjukvård som baseras på cellgifter, strålning och bortopererade organ och kroppsdelar som ofta medför mycket skadliga biverkningar och även mängder med dödsfall årligen? När det finns naturliga helt biverkningsfria mycket verkningsfulla behandlingssätt att använda istället som gör patienterna genuint friska!

 • Klart det är så mycket som förfalskas, hur ska dem annars få folket att tro på att cancer skulle vara en okontrollerad celldelning? Men för det finns det inga studier som bevisar, tvärtom. SMT (Somatic Mutation Theory) har aldrig bevisats, flertalet andra teorier om vad cancer har föreslagits, men nämns aldrig om dem i tidningarna. Att cancer är ett sår som inte läker har bevisats i flertalet studier, men dem säger inget till oss om det.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *