Bota cancer med ananas och vitamin B17 som finns i mungbönor

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 18 april 2013
- NewsVoice redaktion
Ananas - Foto: Wikimedia Commons
Ananas - Foto: Wikimedia Commons
Ananas – Foto: Wikimedia Commons

B17 liksom B15 upptäcktes av biokemisten E. T. Krebs jr. Det är ännu inte officiellt godkänt som ett vitamin, utan har tvärtom blivit utsatt för ett massivt förtryck från läkarföreningar och socialstyrelser.

Text: NewsVoice | Källa bla: Information Transformation

B17 är, enligt Krebs, speciellt effektivt mot cancer och det används av en del biologiskt orienterade läkare för att förebygga och behandla cancer.

Amygdalin innehåller giftet cyanid i inaktiv form. Cyaniden frigörs av enzymet betaglucoronidas som finns i 1000 gånger högre koncentration i cancercellerna än i vanliga celler. Samtidigt innehåller friska celler ett annat enzym, rhodanes, som neutraliserar cyanid. Cancercellerna saknar detta enzym. Det betyder i praktiken att amygdalin är särskilt giftigt för cancercellerna, men relativt ofarligt för friska celler.

Det är med andra ord ett specifikt cystostaticum och som sådant långt säkrare att använda än de kemiska cystostatica. Stora orala doser bör dock användas med försiktighet och hjärtfunktionen bör stå under regelbunden övervakning. Gravida bör inte behandlas med leatril, eftersom fostrets celler under den första perioden av havandeskapet har karaktäristiska som påminner om cancercellen och därför är särskilt känsligt för cyaniden.

Mungbönor innehåller höga mängder vitamin B17

De finns att köpa på de flesta mataffärer. Sen kör man de groddade bönorna

i en mixer och dricker ca 1 liter/ dag.

Mungbönor innehåller stora mängder laetrile(B17), C-vitamin och E-vitamin.

Groddning:
Blötlägg torkade mungbönor 12 timmar. Häll sedan av vattnet, skölj ännu en gång och plocka bort de bönor som inte har svällt.

Lägg sedan i en glasburk med silduk/myggnät som lock, fäst med gummisnodd (eller använd särskild groddningsburk).

Ställ burken lutande och täck över, eftersom de groddas bättre i mörker.
Låt de grodda 3-5 dagar, skölj två ggr/dag med ljummet vatten under groddningen.

Groddade mungbönor förvaras i kylskåp, och håller sig där drygt en vecka.

Enligt den tyska forskaren Hans Nieper bör leatrilbehandlingar understödjas av enzympreparatet Bromelain, som utvinns ur ananas. Bromelain “avskärmar” svulstens cellmembran och ökar sannolikt cancercellens upptagande av det för cancern giftiga amygdalinet. Vid avskärmningen blottläggs cancercellens antigena komponenter, vilket främjar kroppens immunologiska aktivitet mot cancercellerna, då immuncellerna lättare kan “känna igen” cancercellerna.

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Mungbönor verkar vara ett onödigt komplicerat sätt att få i sig det ämne man är intresserad av. Enklast är sannolikt att använda bittra aprikoskärnor (som man faktiskt kan få tag i via hälsokostföretag på nätet). Att äta vanliga äppelkärnor är ett annat sätt.
  Det är sannolikt just det aktuella ämnet, Amygdalin eller B 17 (som definitivt inte är något vitamin), som hjälpt mig att bli fri från “absolut obotlig” cancer. Men det här är bara en av väldigt många “naturliga” metoder att bota cancer- vilka nästan alla blivit förbjudna av “Big Pharna” i samarbete med korrumperade läkare och myndigheter. Cancer är ju en mångmiljardindustri för de stora läkemedelsbolagen, och de skyr absolut inga medel, när det gäller att bli av med konkurrens på detta område. Läs gärna om några av de alternativa metoderna – inkl. min egen metod – här: http://www.svaradoktorn.se/426070622

 • Mungbönor verkar vara ett onödigt komplicerat sätt att få i sig det ämne man är intresserad av. Enklast är sannolikt att använda bittra aprikoskärnor (som man faktiskt kan få tag i via hälsokostföretag på nätet). Att äta vanliga äppelkärnor är ett annat sätt.
  Det är sannolikt just det aktuella ämnet, Amygdalin eller B 17 (som definitivt inte är något vitamin), som hjälpt mig att bli fri från “absolut obotlig” cancer. Men det här är bara en av väldigt många “naturliga” metoder att bota cancer- vilka nästan alla blivit förbjudna av “Big Pharna” i samarbete med korrumperade läkare och myndigheter. Cancer är ju en mångmiljardindustri för de stora läkemedelsbolagen, och de skyr absolut inga medel, när det gäller att bli av med konkurrens på detta område. Läs gärna om några av de alternativa metoderna – inkl. min egen metod – här: http://www.svaradoktorn.se/426070622

 • Läkarna har vetat vad vi ger honom hela tiden Mikael H och säger så här.. ni vet att vi inte får rekomendera detta för att det inte är nog forskat på det men vad ni än gör, fortsätt! det verkar ju fungera! Vår son äter sondmat så det är lite lättare att få i honom det om man säger så.. förutom mixade mungbönor får han 60 ml nonijuice och en annan vitaminshot med omega 3/ linfröolja , mivitotal och magnesium. Självklart har vi rådfågat dietist om mängd mm

 • Läkarna har vetat vad vi ger honom hela tiden Mikael H och säger så här.. ni vet att vi inte får rekomendera detta för att det inte är nog forskat på det men vad ni än gör, fortsätt! det verkar ju fungera! Vår son äter sondmat så det är lite lättare att få i honom det om man säger så.. förutom mixade mungbönor får han 60 ml nonijuice och en annan vitaminshot med omega 3/ linfröolja , mivitotal och magnesium. Självklart har vi rådfågat dietist om mängd mm

 • Vår son fick diagnosen spiralt astrocytom när han var ca 18 månader gammal, det betyder att han har en hjärntumör som sitter utanför hjärnan. Den sitter i nacken och går ej att operera bort. Han fick cellgifter under några månader men han var så sjuk och man bedömde att cellgifterna inte fungerat så man avbröt behandlingarna och det var palliativ vård som gällde. Vi hörde talas om mungbönor och har gett honom detta sedan dess.. vi ger 4dl groddade mungbönor som mixas med två dl vatten varje dag och har gjort detta i över 12 år.. han fyllde 15 år i somras 🙂 tumören är kvar, har minskat en aning och han mår bra:)

  • Jag gläds över att läsa vad Du skriver Jenny. Vad säger läkarna om att han mår bra efter alla år? Har ni berättat för dem vad ni ger honom? Får han något annat speciellt? Mungbönor, det måste jag testa.

 • Vår son fick diagnosen spiralt astrocytom när han var ca 18 månader gammal, det betyder att han har en hjärntumör som sitter utanför hjärnan. Den sitter i nacken och går ej att operera bort. Han fick cellgifter under några månader men han var så sjuk och man bedömde att cellgifterna inte fungerat så man avbröt behandlingarna och det var palliativ vård som gällde. Vi hörde talas om mungbönor och har gett honom detta sedan dess.. vi ger 4dl groddade mungbönor som mixas med två dl vatten varje dag och har gjort detta i över 12 år.. han fyllde 15 år i somras 🙂 tumören är kvar, har minskat en aning och han mår bra:)

  • Jag gläds över att läsa vad Du skriver Jenny. Vad säger läkarna om att han mår bra efter alla år? Har ni berättat för dem vad ni ger honom? Får han något annat speciellt? Mungbönor, det måste jag testa.

 • Ang 1liter/dag är det 100% mixade mungbönor då eller vatten också? Känns som det krävs enormt stora mängder bönor och svårt att få i sig varje dag eller är det bara jag?

 • Ang 1liter/dag är det 100% mixade mungbönor då eller vatten också? Känns som det krävs enormt stora mängder bönor och svårt att få i sig varje dag eller är det bara jag?

 • Det är inget vitamin. Livsmedelsverket varnar! Innehåller cyanid. Inaktivt cyanid finns inte. Bara lögner som säljer gift för dyra pengar!

 • Det är inget vitamin. Livsmedelsverket varnar! Innehåller cyanid. Inaktivt cyanid finns inte. Bara lögner som säljer gift för dyra pengar!

 • Hej Lisa! Du vet så mycket om örter. Har du tips om någon bok så att man kan lära sig . 🙂

 • Hej Lisa! Du vet så mycket om örter. Har du tips om någon bok så att man kan lära sig . 🙂

 • Hej Lisa! Brukar äta blommorna också…men nu ska jag pröva stjälkarna som jag alltid undvikt. Tack för fina tips…ska smörslunga maskrosknoppar och pröva alla dina förslag i sommar. 🙂

 • Hej Lisa! Brukar äta blommorna också…men nu ska jag pröva stjälkarna som jag alltid undvikt. Tack för fina tips…ska smörslunga maskrosknoppar och pröva alla dina förslag i sommar. 🙂

 • Visst Lotta! Ett tips i maskrostider. Förutom bladen, stjälkarna och blommorna, som jag har i salladerna, blommorna är söta och goda, så kan man roa sig med att plocka maskrosknoppar och smörslunga dem med lite salt. Smakar som sparris. 🙂 Annars älskar jag svinmålla. används som spenat, fast är godare än spenat tycker jag, våtarv, vinbärsblad, hallonblad, klöverblommor, nässla, kirskål, hundkexblad (ha koll på giftiga släktingar) http://sv.wikipedia.org/wiki/Hundk%C3%A4x
  m.m. m.m.
  Snabbwokade groddar! Mums! Med liite soja. Slurp.

 • Lisa bra mat-tips! Samma här. Gör det enkelt för mig.
  Slänger in lite mungbönor i en stor glasburk med vatten över natten. Lägger nät över. (Råkade ha hemma plastnät som suttit på vitlökar från affären) annars kan man ta nylonstrumpa, gasbinda…vad man har hemma. Häller sedan av nästa dag å sköljer med kallt vatten…känns fräscht att göra det. Ofta blir det bra fast jag bara sköljer en gång om dagen. Sen lutar jag burken snett i en skål så att det inte samlas vätska i botten på burken.
  Lite dagsljus är bra på slutet om man vill få det lite grönt. Det är ju inte krångligt alls.

  Funderar på att börja grodda som dom gör i Thailand, i en stor plasthink. Brukade köpa av en kvinna med moped-kök en middag för tio bath (ungefär två kronor) hon visade mig hur hon groddade i sin hink. Sen wokade hon groddarna med ris, ägg, chili och fisksås…serverade med en bit citron och vårlök. På svenska skulle man kunna ta purjo. Groddarna är supergoda om man snabbt wokar dom i en liten skvätt ljus soja också.
  (Fast råa är ju såklart det som gäller om man vill bekämpa sjukdom, och ris är ju inte kosher om man vill vara riktigt hälsosam.)

  Lisa nämner nyttigt ogräs. Jag har sedan barnsben alltid tuggat i mig maskrosblad inspirerad av min pappa som brukade lägga dem på honungs smörgås. Maskros renar levern och rena hälsodynamiten. I sallad känner man inte det beska särskilt mycket. Man kan skörda rötterna och torka också och koka te på dem under resten av året. Maskrosblad finns överallt, gratis från modernatur. Kan det bli bättre!

 • Visst Lotta! Ett tips i maskrostider. Förutom bladen, stjälkarna och blommorna, som jag har i salladerna, blommorna är söta och goda, så kan man roa sig med att plocka maskrosknoppar och smörslunga dem med lite salt. Smakar som sparris. 🙂 Annars älskar jag svinmålla. används som spenat, fast är godare än spenat tycker jag, våtarv, vinbärsblad, hallonblad, klöverblommor, nässla, kirskål, hundkexblad (ha koll på giftiga släktingar) http://sv.wikipedia.org/wiki/Hundk%C3%A4x
  m.m. m.m.
  Snabbwokade groddar! Mums! Med liite soja. Slurp.

 • Lisa bra mat-tips! Samma här. Gör det enkelt för mig.
  Slänger in lite mungbönor i en stor glasburk med vatten över natten. Lägger nät över. (Råkade ha hemma plastnät som suttit på vitlökar från affären) annars kan man ta nylonstrumpa, gasbinda…vad man har hemma. Häller sedan av nästa dag å sköljer med kallt vatten…känns fräscht att göra det. Ofta blir det bra fast jag bara sköljer en gång om dagen. Sen lutar jag burken snett i en skål så att det inte samlas vätska i botten på burken.
  Lite dagsljus är bra på slutet om man vill få det lite grönt. Det är ju inte krångligt alls.

  Funderar på att börja grodda som dom gör i Thailand, i en stor plasthink. Brukade köpa av en kvinna med moped-kök en middag för tio bath (ungefär två kronor) hon visade mig hur hon groddade i sin hink. Sen wokade hon groddarna med ris, ägg, chili och fisksås…serverade med en bit citron och vårlök. På svenska skulle man kunna ta purjo. Groddarna är supergoda om man snabbt wokar dom i en liten skvätt ljus soja också.
  (Fast råa är ju såklart det som gäller om man vill bekämpa sjukdom, och ris är ju inte kosher om man vill vara riktigt hälsosam.)

  Lisa nämner nyttigt ogräs. Jag har sedan barnsben alltid tuggat i mig maskrosblad inspirerad av min pappa som brukade lägga dem på honungs smörgås. Maskros renar levern och rena hälsodynamiten. I sallad känner man inte det beska särskilt mycket. Man kan skörda rötterna och torka också och koka te på dem under resten av året. Maskrosblad finns överallt, gratis från modernatur. Kan det bli bättre!

 • Jag groddar enklare än beskrivet ovan. Efter att de har varit blötlagda ca 24 tim häller jag över bönorna i en sil och sköljer med rinnande KALLT vatten (för att undvika att det blir för varmt för bakterier att gro) och häller sedan tillbaka i mungbönorna en porslinsskål och lägger ett lock på. Sköljer 1-3 ggr/ dag. Jag groddar gröna linser och kikärter på samma sätt. Ibland blandar jag dessa 3 tillsammans och groddar i samma skål. Efter 3 dagar börjar jag äta. När de är färdiggroddade sköljer jag en sista gång och ställer sedan i kylskåpet. Har groddarna i sallad, i smoodies, på en (glutenfri) macka eller rågknäcke med smör eller kokosfett och bara lite örtsalt (min favorit) eller i soppor och grytor. Blir hur mycket mat som helst.

 • Det är extremt lätt att grodda mungbönor. Har dem ofta i mina smoodies med mycket äpple, annat grönt och ibland ananas. Lite spirulina och andra blågröna alger med. Och nu alla nyttiga ogräs man kan plocka och slänga i. Och en stor mängd vatten så att det går lätt att dricka. Mums. Håller def. många cancerformer borta.

 • Jag groddar enklare än beskrivet ovan. Efter att de har varit blötlagda ca 24 tim häller jag över bönorna i en sil och sköljer med rinnande KALLT vatten (för att undvika att det blir för varmt för bakterier att gro) och häller sedan tillbaka i mungbönorna en porslinsskål och lägger ett lock på. Sköljer 1-3 ggr/ dag. Jag groddar gröna linser och kikärter på samma sätt. Ibland blandar jag dessa 3 tillsammans och groddar i samma skål. Efter 3 dagar börjar jag äta. När de är färdiggroddade sköljer jag en sista gång och ställer sedan i kylskåpet. Har groddarna i sallad, i smoodies, på en (glutenfri) macka eller rågknäcke med smör eller kokosfett och bara lite örtsalt (min favorit) eller i soppor och grytor. Blir hur mycket mat som helst.

 • Det är extremt lätt att grodda mungbönor. Har dem ofta i mina smoodies med mycket äpple, annat grönt och ibland ananas. Lite spirulina och andra blågröna alger med. Och nu alla nyttiga ogräs man kan plocka och slänga i. Och en stor mängd vatten så att det går lätt att dricka. Mums. Håller def. många cancerformer borta.

 • Amygdalin har en självklar plats i all cancerbehandling. Skulle aldrig utesluta det om det blev aktuellt. MEN jag ser en fara i att man förlitar sig på en enkel lösning som kanske är en viktig del men som inte alltid räcker till. Cancer är framför allt en KOMPLEX och systemisk sjukdom. En del säger att man botar cancer med bikarbonat och Cvitamin. JA de måste också vara med liksom syresättning, enzymbehandling kostomläggning avgiftning antiinflammatorisk och antisvamp behandling. samt en hel del annat. (och glöm inte den mentala biten) Sen gäller det att balansera när hur mkt osv. Jag rekommenderar att ni som är intresserade lyssnar på Henning Saupes föredrag om cancerbehandling. Han kan det här med cancerns komplexitet. Finns på Holistics hemsida. Lyssna även på Ty Bollingers intervjuer. Edward Griffin och Walter Last är två andra cancerexperter med bred kunskap.

 • Amygdalin har en självklar plats i all cancerbehandling. Skulle aldrig utesluta det om det blev aktuellt. MEN jag ser en fara i att man förlitar sig på en enkel lösning som kanske är en viktig del men som inte alltid räcker till. Cancer är framför allt en KOMPLEX och systemisk sjukdom. En del säger att man botar cancer med bikarbonat och Cvitamin. JA de måste också vara med liksom syresättning, enzymbehandling kostomläggning avgiftning antiinflammatorisk och antisvamp behandling. samt en hel del annat. (och glöm inte den mentala biten) Sen gäller det att balansera när hur mkt osv. Jag rekommenderar att ni som är intresserade lyssnar på Henning Saupes föredrag om cancerbehandling. Han kan det här med cancerns komplexitet. Finns på Holistics hemsida. Lyssna även på Ty Bollingers intervjuer. Edward Griffin och Walter Last är två andra cancerexperter med bred kunskap.

 • Det finns mycket amygdalin i Mahalab som jag hittat i en vanlig livsmedelsaffär (Citygros i Sundsvall) på en hylla med utländska produkter. Mahalab eller Prunus Mahaleb är ett slags körsbär; Luciakörsbär och använs i matlagning, mest bröd i flera länder runt Medelhavet.
  Det är alltså själva nöten som jag köpt i malen form. 40 gram kostar runt 10 kronor. Det smakar bittert som bittermandel. Jag blandar ut det i någon juice. Märket är Sevan.

 • Det finns mycket amygdalin i Mahalab som jag hittat i en vanlig livsmedelsaffär (Citygros i Sundsvall) på en hylla med utländska produkter. Mahalab eller Prunus Mahaleb är ett slags körsbär; Luciakörsbär och använs i matlagning, mest bröd i flera länder runt Medelhavet.
  Det är alltså själva nöten som jag köpt i malen form. 40 gram kostar runt 10 kronor. Det smakar bittert som bittermandel. Jag blandar ut det i någon juice. Märket är Sevan.

 • Jag hade velat posta detta i artikeln:

  Lennart övervann Malignt Melanom utan konventionell behandling – Cancer är svamp!
  https://newsvoice.se/2014/01/14/lennart-overvann-malignt-melanom-utan-konventionell-behandling-cancer-ar-svamp/

  Vet inte varför möjligheten tas bort att få posta kommentarer i en artikel som sprids vidare utåt.

  Är det så att Lennart, att använde zap – det verkar så.

  Bra att få bort sina symptom, visst. Om man vill bli hel och frisk, utöver att kriga mot symptom – vad händer då om man tar bort symptomen bara, går inte “sjukdomen” djupare och blir värre, kanske med andra uttryck, senare?

  Vitsen med att något “dyker upp” som sjukdomssymptom måste väl vara att se till VARFÖR det har hänt en, och utifrån det också se hur man ska “bättra sig”, sin inre miljö, etc, så man inte är på samma vis som det som tex är en cancertumör. Varför blir man dess “värd”.

  Fick extra skjuts att ta upp om det, då jag råkade titta lite på denna videon:

  MUNG BEAN – PREVENTION AND REVERSAL OF CANCER
  http://vimeo.com/38867176

  Jag kollade bara lite, inte på allt.
  Jag fattade inte riktigt hur hon menade de gjorde “de fantastiska mungböndrycken”.
  En och en halv liter torra bönor kokas i fem minuter… var det bara det?
  Det verkar skumt isåfall – varför inte låta bönorna grodda och frigöra sina “braa saker”?

 • Jag hade velat posta detta i artikeln:

  Lennart övervann Malignt Melanom utan konventionell behandling – Cancer är svamp!
  https://newsvoice.se/2014/01/14/lennart-overvann-malignt-melanom-utan-konventionell-behandling-cancer-ar-svamp/

  Vet inte varför möjligheten tas bort att få posta kommentarer i en artikel som sprids vidare utåt.

  Är det så att Lennart, att använde zap – det verkar så.

  Bra att få bort sina symptom, visst. Om man vill bli hel och frisk, utöver att kriga mot symptom – vad händer då om man tar bort symptomen bara, går inte “sjukdomen” djupare och blir värre, kanske med andra uttryck, senare?

  Vitsen med att något “dyker upp” som sjukdomssymptom måste väl vara att se till VARFÖR det har hänt en, och utifrån det också se hur man ska “bättra sig”, sin inre miljö, etc, så man inte är på samma vis som det som tex är en cancertumör. Varför blir man dess “värd”.

  Fick extra skjuts att ta upp om det, då jag råkade titta lite på denna videon:

  MUNG BEAN – PREVENTION AND REVERSAL OF CANCER
  http://vimeo.com/38867176

  Jag kollade bara lite, inte på allt.
  Jag fattade inte riktigt hur hon menade de gjorde “de fantastiska mungböndrycken”.
  En och en halv liter torra bönor kokas i fem minuter… var det bara det?
  Det verkar skumt isåfall – varför inte låta bönorna grodda och frigöra sina “braa saker”?

 • Till Anders E vill jag bara sägaart du är otroligt arrogant mot oss som har cancer och äter mungbönor. Jag fick min cancer stabil genom att dricka mungbönor med vatten, 1,2 liter om dagen. Det är inget konstigt alls med det! Anna

 • Till Anders E vill jag bara sägaart du är otroligt arrogant mot oss som har cancer och äter mungbönor. Jag fick min cancer stabil genom att dricka mungbönor med vatten, 1,2 liter om dagen. Det är inget konstigt alls med det! Anna

 • Aprikoskärnor innehåller mycket B17, men får egentligen inte säljas i Sverige… Men det går att hitta för den som söker. Acetogenin är ett annat intressant, naturligt medel. -Finns i Graviola och ännu mer i Paw-paw. Åtminstone ett läkemedelsföretag känner till dess positiva verkan, men har lagt ned och försökt hemlighålla denna forskning, eftersom de inte lyckats framställa det syntetiskt eller modifiera molekylen, för att ta patent på den… -Business as usual!

 • Aprikoskärnor innehåller mycket B17, men får egentligen inte säljas i Sverige… Men det går att hitta för den som söker. Acetogenin är ett annat intressant, naturligt medel. -Finns i Graviola och ännu mer i Paw-paw. Åtminstone ett läkemedelsföretag känner till dess positiva verkan, men har lagt ned och försökt hemlighålla denna forskning, eftersom de inte lyckats framställa det syntetiskt eller modifiera molekylen, för att ta patent på den… -Business as usual!

 • “Alla bäckar små..” säger jag.
  Tillsammans med annat, kan groddade mungbönor hjälpa till att hålla oss friska. Jag tror vi måste undvika kemikalier, GMOs och annat elände och leva så giftfritt som det är möjligt. Jag lever som jag lär och det finns numera praktiskt taget bara ekologiska produkter i mitt hushåll – från rengöringsmedel och kroppsprodukter ..till mat o’ dryck.

  Jag groddar emellanåt men pausar från det ibland. Jag tar mina dagliga kosttillägg och även en dos av mixade frön (2 matskedar) i min frukost-joghurt. Jag mixar 1/2dl av vardera pumpa, solros och sesam -frön, samt 1dl linfrön (håller ca en vecka i väl försluten glasburk i kylskåp). Enligt Patrick Holford (UK specialist on nutrition) är detta en bra mix & mängd av omega 3 & omega 6. Förutom att allt är giftfritt, är allt fett LCHF-fett, dvs smör, hårdost, helmjölk, riktig grädde, ägg, cocosnötolja, olivolja osv.
  När jag, långt om länge, hamnade på Annika Dahlqvists blogg (Tack Torbjörn!) fick jag bekräftat att ‘det jag sagt, till vem som ville höra, i över 30 år’ beträffande smör och mjölk osv var riktigt.

  Det finns inte ETT piller eller EN ört, eller annan enkel kur, som mirakulöst kan göra oss friska! Jag tror att ett problem behöver ‘anfallas’ från alla håll. Vi måste se till helheten och ändra på det som inte stämmer överrens med en frisk livsstil.
  “Prevention is better than cure!”

 • “Alla bäckar små..” säger jag.
  Tillsammans med annat, kan groddade mungbönor hjälpa till att hålla oss friska. Jag tror vi måste undvika kemikalier, GMOs och annat elände och leva så giftfritt som det är möjligt. Jag lever som jag lär och det finns numera praktiskt taget bara ekologiska produkter i mitt hushåll – från rengöringsmedel och kroppsprodukter ..till mat o’ dryck.

  Jag groddar emellanåt men pausar från det ibland. Jag tar mina dagliga kosttillägg och även en dos av mixade frön (2 matskedar) i min frukost-joghurt. Jag mixar 1/2dl av vardera pumpa, solros och sesam -frön, samt 1dl linfrön (håller ca en vecka i väl försluten glasburk i kylskåp). Enligt Patrick Holford (UK specialist on nutrition) är detta en bra mix & mängd av omega 3 & omega 6. Förutom att allt är giftfritt, är allt fett LCHF-fett, dvs smör, hårdost, helmjölk, riktig grädde, ägg, cocosnötolja, olivolja osv.
  När jag, långt om länge, hamnade på Annika Dahlqvists blogg (Tack Torbjörn!) fick jag bekräftat att ‘det jag sagt, till vem som ville höra, i över 30 år’ beträffande smör och mjölk osv var riktigt.

  Det finns inte ETT piller eller EN ört, eller annan enkel kur, som mirakulöst kan göra oss friska! Jag tror att ett problem behöver ‘anfallas’ från alla håll. Vi måste se till helheten och ändra på det som inte stämmer överrens med en frisk livsstil.
  “Prevention is better than cure!”

 • Ha ha ha. Denna var riktigt rolig: “i en mixer och dricker ca 1 liter/ dag.” Jag har själv groddat i flera år. Nu har jag en annan källa till B17. Men “1 liter per dag” kommer ni själva förstå som både omöjligt och riktigt humoristiskt när ni antingen försöker grodda själva, eller om ni försöker köpa den mängden färdiggroddade mungobönor i butik. Riktigt rolig mängd som någon hittat på (Som antagligen själv aldrig groddat). Skulle vilja se det hemmet som som lyckas pumpa ut 1 liter mixade mugobönor per dygn. /Från en som lever i verkligheten och faktiskt har groddat många gånger. Bor ni andra i drivhus eller?

 • Ja likaså är pumpakärnor, de har höga halter av vitamin B17 och är mycket effektivt att använda vid behandling av cancer.

 • Ha ha ha. Denna var riktigt rolig: “i en mixer och dricker ca 1 liter/ dag.” Jag har själv groddat i flera år. Nu har jag en annan källa till B17. Men “1 liter per dag” kommer ni själva förstå som både omöjligt och riktigt humoristiskt när ni antingen försöker grodda själva, eller om ni försöker köpa den mängden färdiggroddade mungobönor i butik. Riktigt rolig mängd som någon hittat på (Som antagligen själv aldrig groddat). Skulle vilja se det hemmet som som lyckas pumpa ut 1 liter mixade mugobönor per dygn. /Från en som lever i verkligheten och faktiskt har groddat många gånger. Bor ni andra i drivhus eller?

 • Ja likaså är pumpakärnor, de har höga halter av vitamin B17 och är mycket effektivt att använda vid behandling av cancer.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *