Den finska vaccindebatten fortsätter – THL vägrar erkänna att vaccin orsakar allvarliga skador

2
259

A-talk-vaccination

Torsdagen den 18 april sände Finlands TV1 (Yle TV1) en drygt 55 minuter lång debatt om vaccinationer. Debattprogrammet, som heter ”A-studio: Talk”, gjorde skäl för sitt namn. Det var nämligen en första klassens debatt med en  proffsig programledare som för en gångs skull inte ställde sig på vaccinförespråkarnas sida.

Text: Linda Karlström

Polemiken kring vaccinsäkerheten är för tillfället stor i Finland. För en månad sedan kom det till allmänhetens kännedom att en liten pojke dött av pneumokockvaccinet, som ges i tre doser till alla spädbarn. För en dryg vecka sedan sände det finska programmet 45 minuter ett inslag där tre läkare ifrågasatte nyttan med vaccinationer överhuvudtaget. I inslaget medverkade också familjen Illi, vars son Oliver blivit allvarligt skadad av pneumokockvaccinet i samband med att han deltog i ett experiment.

Läs mer på Vaccin.me


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Prenumerera
Notify of
guest
2 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Shimmeringblade
Shimmeringblade
Gäst
23 april 2013 kl 20:07

Hade varit intressant att se det programmet med svensk text.

Woodward
Woodward
Gäst
24 april 2013 kl 08:55

UNICEF vaccinerar mängder med barn i U-länderna. Men de nämner inte med ett ord om ev bieffekter. Ställ en fråga om vaccinens innehåll och det blir tystare än i Rosenbad under Juni.