Den finska vaccindebatten fortsätter – THL vägrar erkänna att vaccin orsakar allvarliga skador

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 23 april 2013
- NewsVoice redaktion

A-talk-vaccination

Torsdagen den 18 april sände Finlands TV1 (Yle TV1) en drygt 55 minuter lång debatt om vaccinationer. Debattprogrammet, som heter ”A-studio: Talk”, gjorde skäl för sitt namn. Det var nämligen en första klassens debatt med en  proffsig programledare som för en gångs skull inte ställde sig på vaccinförespråkarnas sida.

Text: Linda Karlström

Polemiken kring vaccinsäkerheten är för tillfället stor i Finland. För en månad sedan kom det till allmänhetens kännedom att en liten pojke dött av pneumokockvaccinet, som ges i tre doser till alla spädbarn. För en dryg vecka sedan sände det finska programmet 45 minuter ett inslag där tre läkare ifrågasatte nyttan med vaccinationer överhuvudtaget. I inslaget medverkade också familjen Illi, vars son Oliver blivit allvarligt skadad av pneumokockvaccinet i samband med att han deltog i ett experiment.

Läs mer på Vaccin.me

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: vaccin
  • UNICEF vaccinerar mängder med barn i U-länderna. Men de nämner inte med ett ord om ev bieffekter. Ställ en fråga om vaccinens innehåll och det blir tystare än i Rosenbad under Juni.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *