JO: Regeringen struntar i grundlagen

publicerad 30 april 2013
- av NewsVoice

Hans-Gunnar AxbergerJustitieombudsmannen konstaterar efter utredning att regeringen struntar i grundlagen. Tar flera månader på sig för att visa upp handlingar. Trots att det enligt grundlagen ska göras omgående.

Inte bara en gång utan systematiskt har regeringskansliet åsidosatt reglerna för allmänhetens insyn. Regler som är fastslagna i en grundlag för att värna demokratin och vara ett skydd mot maktfullkomliga politiker. Justitieombudsmannen slår fast att regeringskansliet systematiskt ägnar sig åt ”grova åsidosättanden” av svensk grundlag.

JO:s Hans-Gunnar Axberger riktar svidande kritik mot regeringen som han anser är arrogant mot lagstiftningen.

Läs mer


Så här kan du stötta Newsvoice

Ämne: JO
 • All makt utgår från folket.
  När f-n skall våra sk.” folkvalda” inse att de ständigt bryter mot regeringsformen i Sveriges grundlag ?
  Eller inbillar de sig verkligen att det räcker med att vi lägger våra röster i de val som enl. bla. OECD är riggade i förväg? [1]
  Sverige är absolut ingen “demokrati” värd namnet utan Sverige är, tillsammans med Ryssland & tyskland klassade som DEMOKRATURER.
  (eller i Sveriges fall: Dumokratur)
  Inför snarast en form av prov i politiska sakfrågor & staskunnskap som skall klaras innan man erhåller sitt röstkort (typ det prov man måste genomgå och få godkänt innan man kan få ett körkort) annars så riskerar vi att folk slentrianröstar.
  Märkligt att det skall ställas högre krav för att få köra bil/motorcyckel än vad som krävs för att bestämma vem/vilka som skall styra landet.

  [1]: https://sites.google.com/site/bengtandrasida/

  Övriga länkar:

  http://hesdorf.wordpress.com/2010/10/14/hello-world/

  http://hesdorf.wordpress.com/2012/01/10/har-vi-verkligen-demokrati-i-sverige/

  http://hesdorf.wordpress.com/2012/01/10/militaren-far-sattas-in-mot-svenskar-offentlighetsprincipen-upphavs/

  http://hesdorf.wordpress.com/2012/01/15/vi-fildelare-forfoljs-av-religiosa-skal/

 • Dessa sunda tankar kan få lite friare utlopp på demokratiutredningen.se – en fri utredning om vad vi har, vad vi borde ha och hur vi kommer dit.

 • Islänningarna skrev en ny konstitution. Det tjänar som en förebild. Vi måste gå tillbaka till Olaus Petris domarregler och leta efter våra rötter där.

 • “När tyrrani blir lag, så blir uppror en plikt”.

  Nu förespråkar kag inte våld. Om tillräckligt många börjar ifrågasätta och ställa frågor till offentliganställda i ansvarspositioner – frågor som kommer att blottlägga hur vansinnigt det svenska samhället blivit.
  Skapades inte Regeringen av människor? Hur kan då skapelsen ha mer makt än skaparen? Har jag villigt och medveted givit upp mina mänskliga rättigheter? Om, så hur gjorde jag detta? Om jag inte frivilligt gått med på att vara förslavad, är jag inte fri att behålla frukterna av mitt arbete? Är jag en slav? Om jag inte är en slav – hur kan någon eller något vara min herre? etc.

 • http://demokratur.nu/

  “Demokratur är ett begrepp skapat av den franske sociologen Gerard Mermet, och betecknar ett samhälle som till ytan är, det vill säga nominellt, en demokrati, fast som i praktiken saknar en reell och vidare omfattande yttrandefrihet, som saknar en möjlighet för dissiderande politiska grupper att föra sin talan på lika villkor, som saknar ett fullt ut rättssäkert rättsväsende (där lagar och regler tillämpas och appliceras olika beroende på vilket politiskt läger man tillhör), där man riskerar att bli av med sitt jobb för sina åsikters skull, där man som dissident/dissiderande grupp riskerar att bli utsatt för politiskt våld av politiska motståndare (och där staten ser mellan fingrarna med detta). Ytterligare ett kännetecken för en demokratur är när lagarna som finns inte efterlevs (av staten själv).

  I en demokratur (notera ordet noggrant) råder allmänna och fria val, åsiktsfrihet råder formellt men politiken och massmedian domineras av ett etablissemang som anser att bara vissa meningsyttringar skall släppas fram. Konsekvensen blir att medborgarna lever i en föreställning att de förmedlas en objektiv och allsidig bild av verkligheten. Åsiktsförtrycket är väl dolt, den fria debatten stryps.” — citat från Vilhelm Moberg (1965)”

  Länder som exempelvis kan klassas som demokraturer är bland andra flera västerländska demokratier, till exempel Sverige, Tyskland och Ryssland…”

  För min del tycker jag Sverige är den i särklass största demokraturen i Europa, när t o m Sveriges statsminister tycker det är OK med våld mot politiskt oliktänkande.

 • Kanske en KU anmälan är på sin plats? Man måste väl kanske hitta en motpart (regeringskansliet?) och sedan en riksdagsledamot som är beredd att anmäla dessa överträdelser isf.

  • Jag tror inte att det betyder så mycket om man anmäler nåt till KU numera, då det är bevisat att det ostraffat går att sitta och ljuga på ledamoeterna i KU och svenska folket rakt upp i ansiktet. Jag tycke sista utfrågningen var mera roande än gamla åsanisse filmerna från 50 talet. En fars, och ingen verkar bry sej om vad sanningen är.

 • Vi har inte demokrati i Sverige.
  Landet styrs av en liten kabal.
  Varför skulle dom fråga efter vad folket tycker eller vill?!

 • Undrar vad som hade hänt om en vanlig svensk medborgare hade brutit mot grundlagen? Nu är det ju regeringen så då händer nog troligen ingenting, de verkar vara fråntagna alla förpliktelser och kunna göra vad som helst utan några som helst påföljder.

  Finns det något som inte är korrupt här i Sverige?

 • Vad blir straffet på detta? Tillsägelser? Ett brott mot grundlagen borde ju kunna ge både böter och fängelse. Eller blir det bara tillsägelser? Att bryta mot grundlagen verkar vara enkelt och inte göra allt för ont.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *