Lista på de farliga USB-laddarna som kan ge elchock och brand

publicerad 1 april 2013
- av Torbjörn Sassersson red.

laddareElsäkerhetsverket har på senare tid marknadskontrollerat ett antal ärenden med USB-laddare med avseende på elsäkerhet. Samtliga tio resulterade i försäljningsförbud. Fem har haft så allvarliga brister att de dessutom har återkallats från konsument.

Hos flera av de testade USB-laddarna finns stor risk för elchock och brand. Stickproppen på flera av de testade produkterna har visat sig ha fel dimensioner eller att inte motstå mekanisk påfrestning. Ofta saknas CE-märkningen, vilket är en förutsättning för att den ska få säljas på den europeiska marknaden där Sverige ingår.

Se lista på de farliga laddarna på Brandskydd.tv


Så här kan du stötta Newsvoice

Ämne: USB-laddarna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *