Nya Dagbladet: Kostnaden för USA:s krig – tiotusentals miljarder kr

2

USA krig kostnadVAPENINDUSTRIN. Krigen i Irak och Afghanistan är de dyraste i USA:s historia och kommer på sikt att kosta amerikanska skattebetalare mellan 25 och 38 tusen miljarder kronor. Detta enligt en ny rapport från en framstående forskare vid Harvarduniversitetet.

USA har redan spenderat närmare 13 000 miljarder kronor i direkta kostnader för sina krig i de båda länderna. Men detta ”representerar bara en bråkdel av de totala krigskostnaderna”, enligt forskaren Linda Bilmes, som tidigare arbetat för den förre presidenten Bill Clinton. I sin nya rapport slår Bilmes fast att den största enskilda utgiften för krigen består av vårdkostnader och olika bidrag till skadade krigsveteraner.

Läs mer

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

2 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Hexmaster
Gäst
6 april 2013 kl 13:36

Intressant att du läser Nya Dagbladet. Här skriver de om den rasistiska organisationen Swedish Defence League” och hur de bemöts av en “antirasistisk” (deras citationstecken) motdemonstration. Bläddrar man vidare ser man att anslaget är återkommande.
http://nyadagbladet.se/inrikes/bilder-ifran-swedish-defence-leagues-demonstration-i-malmo/

T. Sassersson
T. Sassersson
Gäst
Reply to  Hexmaster
6 april 2013 kl 20:47

Jag hinner inte läsa Nya Dagbladet, mer än att jag såg artikeln om vapenindustrin som jag tycket var värd att puffa för. Jag är medveten om att Nya Dagbladet kan uttrycka vissa åsikter jag inte alls delar.

Detsamma gäller opinionsmaskinerna DN och SvD som kan uttrycka åsikter jag inte alls delar, men ändå publicerar de ibland mycket bra reportage.

Hexmaster du kommer ju från VoF och ni har många åsikter jag inte alls delar. Men ni har så avvikande uppfattningar som gränsar långt ut till höger och metoder så till er skulle jag aldrig länka.

Det skulle vara intressant om någon undersökande journalist granskade era högersympatier och hur ni länkar från ert forum…

Red