Nya Dagbladet: Kostnaden för USA:s krig – tiotusentals miljarder kr

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 5 april 2013
- NewsVoice redaktion

USA krig kostnadVAPENINDUSTRIN. Krigen i Irak och Afghanistan är de dyraste i USA:s historia och kommer på sikt att kosta amerikanska skattebetalare mellan 25 och 38 tusen miljarder kronor. Detta enligt en ny rapport från en framstående forskare vid Harvarduniversitetet.

USA har redan spenderat närmare 13 000 miljarder kronor i direkta kostnader för sina krig i de båda länderna. Men detta ”representerar bara en bråkdel av de totala krigskostnaderna”, enligt forskaren Linda Bilmes, som tidigare arbetat för den förre presidenten Bill Clinton. I sin nya rapport slår Bilmes fast att den största enskilda utgiften för krigen består av vårdkostnader och olika bidrag till skadade krigsveteraner.

Läs mer


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
  • Jag hinner inte läsa Nya Dagbladet, mer än att jag såg artikeln om vapenindustrin som jag tycket var värd att puffa för. Jag är medveten om att Nya Dagbladet kan uttrycka vissa åsikter jag inte alls delar.

   Detsamma gäller opinionsmaskinerna DN och SvD som kan uttrycka åsikter jag inte alls delar, men ändå publicerar de ibland mycket bra reportage.

   Hexmaster du kommer ju från VoF och ni har många åsikter jag inte alls delar. Men ni har så avvikande uppfattningar som gränsar långt ut till höger och metoder så till er skulle jag aldrig länka.

   Det skulle vara intressant om någon undersökande journalist granskade era högersympatier och hur ni länkar från ert forum…

   Red

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *