Pappa vill sälja sin dotter som slav – Svenska kyrkan fick frågan om skäligt pris

5

kristendomen

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

5 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Dan Thage
Gäst
29 september 2013 kl 13:18

Voi, voi, denna okunskap! Läs i apostlagärningarna 15:20 om kristendomens krav för hednavärlden: “…skriva till dem att de skola avhålla sig från avgudastyggelser och från otukt och från köttet av förkvävda djur och från blod”.

"Kristen" agnostiker
"Kristen" agnostiker
Gäst
8 april 2013 kl 15:06

Okunnigheten är hög bland ateister och fördomarna många, men vi lever i nya förbundets tid, gamla testamentets och judendomens lagar gäller naturligtivs inte dem som tror på kristendomen, utan alla renhetsregler och järnåldersetik har ersatts av en “ny deal”. Det är liksom det kristendomen går ut på. Men av någon märklig anledning vill kyrkan ändå inte inte ta avstånd från övriga konstigheter i gamla testamentet.

Tengil
Gäst
Reply to  "Kristen" agnostiker
14 april 2013 kl 22:29

Dock blir det ju ganska konstigt att bortse från det som står i GT eftersom Jesus själv vara jude, samt att guden i GT är samma gud som nämns i NT. Eftersom Jahve är allsmäktig och ofelbar borde ju rimligtvis de regler han stipulerat i GT fortfarande gälla.

Margareta Lundström
Gäst
4 april 2013 kl 12:55

Mycket relevanta frågor. Men jag jag uppfattar inte var de varit publicerade.

Macula_Transfer
Macula_Transfer
Gäst
Reply to  Margareta Lundström
4 april 2013 kl 18:41

Gissningsvis Skånska Dagbladet (möjligen Sydsvenska Dagbladet).