Pappa vill sälja sin dotter som slav – Svenska kyrkan fick frågan om skäligt pris

5
331

kristendomen

  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

5 KOMMENTARER

  1. Okunnigheten är hög bland ateister och fördomarna många, men vi lever i nya förbundets tid, gamla testamentets och judendomens lagar gäller naturligtivs inte dem som tror på kristendomen, utan alla renhetsregler och järnåldersetik har ersatts av en ”ny deal”. Det är liksom det kristendomen går ut på. Men av någon märklig anledning vill kyrkan ändå inte inte ta avstånd från övriga konstigheter i gamla testamentet.

    • Dock blir det ju ganska konstigt att bortse från det som står i GT eftersom Jesus själv vara jude, samt att guden i GT är samma gud som nämns i NT. Eftersom Jahve är allsmäktig och ofelbar borde ju rimligtvis de regler han stipulerat i GT fortfarande gälla.

  2. Voi, voi, denna okunskap! Läs i apostlagärningarna 15:20 om kristendomens krav för hednavärlden: ”…skriva till dem att de skola avhålla sig från avgudastyggelser och från otukt och från köttet av förkvävda djur och från blod”.

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här