Professor Göran Sjöberg om naturfolk som åt i-landskost och fick välfärdssjukdomar

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 6 april 2013
- NewsVoice redaktion

Professor Göran SjöbergMed ett liv som forskare inom de ”hårda naturvetenskaperna” är jag knappast någon anhängare av kvacksalveri utan tror på vetenskapen i dess renaste former och de renaste formerna av vetenskap är faktiskt de hypoteser som stämmer bäst med den verklighet som vi för tillfället råkar intressera oss för och att dessa hypoteser sedan stämmer varje gång de testas experimentellt.

Text: Göran Sjöberg

När det gäller vår västerländska kost så visar otaliga exempel att naturbefolkningar som utsattes för denna kost, för så där hundra år sedan, drabbas av alla våra välfärdssjukdomar, som t.ex. diabetes, åderförkalkning och cancer, inom en tidsperiod om 20 – 30 år, från att tidigare i stort sett varit helt befriade från dessa.

Alla arkeologer kan också intyga att det är en dramatisk skillnad mellan de friska skeletten från jägare och samlare och de sjukdomsplågade skeletten från den jordbrukande delen av samma folk.

Läs mer på Annika Dahlsqvists blogg


Så här kan du stötta Newsvoice

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *