Replik – Expertgrupp sprider myter om HPV-vaccin

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 30 april 2013
- NewsVoice redaktion

HPV-vaccin myter

Marina Ahlm från vaccininformationssajten Vaccin.me replikerar via NewsVoice till en expertgrupp som lovordar HPV-vaccin i en debattartikel i SvD Opinion. Expertgruppen menar att ett organiserat vaccinmotstånd fått fäste i landet som om det vore en farlig gerillarörelse.

Det stämmer inte. Det som hänt är att svenska folket i allmänhet blivit allt mer medvetet om bedrägerierna runt och övertron på vaccin hos myndigheter och sjukvårdsapparat. Medvetenheten uttrycker sig i form av artiklar och webbplatser som ställer kritiska frågor.

Marina Ahlm:

Det pratas om att massvaccination av våra barn är kostnadseffektivt. Hur kan det någonsin bli kostnadseffektivt att massvaccinera alla flickor till en årlig kostnad av 200 miljoner plus underhållsdos som kostar 60 miljoner och där summorna kan dubbleras om det även gäller för pojkarna? Detta för att rädda 225 personer.

Eller omvänt; varför ska samhället ge en grupp på 450 individer så mycket som 260-520 miljoner (där man dessutom tror att man bara kan hjälpa hälften)? Varför satsas inte pengarna på en grupp som är betydligt större? Exempelvis hjärt- och kärlsjukdomar som faktiskt är den vanligaste dödsorsaken.

Vad gäller cancer fick 50 994 personer diagnosen cancer år 2005. Hur kan samhället välja att våra gemensamma pengar bara ska ”gynna” 0, 88 procent av våra cancersjuka där man dessutom tror att bara hälften kan bli hjälpta (0,44 procent)? Och för att uppnå detta ska alla flickor – och helst alla pojkar också – vaccineras med något som man inte vet effekten av eller ens kan mäta skyddseffekten på?

Dessutom har vi redan en mycket effektiv metod för att förebygga livmoderhalscancer, nämligen cellprovskontroller.

Läs mer:  Etablissemanget anser det oetiskt att bevisa vacciners säkerhet och effektivitet – Gardasil vilar ej på vetenskaplig grund

Text: Marina Ahlm och Torbjörn Sassersson

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: HPVvaccin
 • Nej Torbjörn . Du frågade inte OM jag hade personlig vinning av att skriva ut läkemedel. Du frågade” HUR mycket tjänar du personligen på att skriva ut läkemedel.” Att det ligger en ton av anklagelse i det påståendet borde du som journalist förstå!
  Fortfarande tror du inte helt att jag är läkare. . Skriv gärna till min meijadress så kan jag lämna uppgifter som styrker det.
  Sen undrar jag förståss hur du vet hur jag är i min proffessionella roll eftersom du uppmanar mig till att vara som den.
  Jag avslutar diskussionen nu. Tyvärr verkar det inte meningsfullt att fortsätta

  • Ok Helena jag hittade dig just jag behöver inget mer bevis. Du är läkare, ett av de mest välbetalda och respekterade yrkena som finns. Ett yrke som rår över liv och död. Stort ansvar. Det betyder att jag förväntar mig en mycket hög professionalitet och stor tolerans i kommunikationen. Jag är en journalist och emellanåt en patient som protesterar och ställer svåra frågor i båda rollerna.

   Ska du gå ut och stänga dörren redan? Vi har ju knappt börjat. Vi har många frågor.

 • Tack Johan för ditt inlägg! Det värmde!
  Till Torbjörn vill jag fråga på vad sätt jag skyller ifrån mig??
  Jag bemötte dig när du skrev att Bältros och Nässelfeber var samma sak och att man kunde vaccinera mot nässelutslag.Där hade du gjort ett sakfel och du rättade det också!
  Du bemötte mig från första stund överlägset och arrogant.
  Först skrev du att jag inte hade någon kunskap utom möjligen någon patientinformation från en vårdcentral.
  När jag skrev att jag var läkare misstrodde du mig.Du anklagade mig också för att ha personlig vinning på att skriva ut läkemedel.

  På nittiotalet arbetade jag på en stor infektionsklinik. Där låg unga människor i mängd och dog i AIDS. Det var innan bromsmediciner fanns. På den tiden cirkulerade ett behandlingsalternativ med vetegräs. Några grep det halmstråt. Det hjälpte inte.
  Idag botar vi mer än 80 % av barnleukemi. Testikelcancer( en förhållandevis vanlig cancerform som drabbar unga män) botas till 90%
  Diabetestyp typ1 drabbar många unga. Idag får dom ett bra liv tack vare insulin. För några årtionden dog alla. Listan kan göras mycket längre.Många operationer skulle inte kunna genomföras om inte antibiotika fanns.
  Allt detta har kommit till pga av läkemedel.
  Jag är väl medveten om att läkemedelsindustrin är maximalt vinstdrivande och cynisk.Det är ingen slump att man satsar på mediciner som ex statiner som man ju ska äta under mycket lång tid och därmed är mycket vinstgivande.
  Ett stort hot globalt är den utbredda antibiotikaresistensen.Det är ingen slump att det knappt kommer några nya läkemedel här.Antibiotika äter man under en kort tid och vinsten blir därmed inte lika stor.

  Jag har skickat flera pat till Vidarkliniken eftersom det varit deras önskemål. Det har inte varit helt lätt men det har gått. Dom har upplevt vistelsen där lugn harmonisk och läkande. Tyvärr har ingen blivit långvarigt bättre.

  Jag kommer fortsätta att tro att både skolmedicinen och delar av alternativmedicinen har en plats såsom det tex är i Tyskland för att inte tala om Indien.

  Jag blir dock nedslagen och inte så hoppfull när jag blir bemött på detta sätt.
  Jag frågar igen på vad sätt har jag skyllt ifrån mig???

  • Helena jag uppfattade dina första inlägg som både arroganta och påflugna. När du skrev att du var läkare anpassade jag mig efter ett tag till din ton. Efter det spelar du lite av offerrollen. Var i förslagsvis istället i din professionella roll.

   Jag har inte anklagat dig för att ha personlig vinning, men jag frågade om du har det.

   Du har fortfarande inte bevisat att du är en läkare. Du kan alltså vara en hittepåläkare, vilket förekommer på många forum. Kan du bevisa att du är en läkare?

   Men låt mig få fokusera på det positiva.

   Roligt att höra att du remitterat patienter till Vidarkliniken. De borde blir bättre på att berätta om de patienter som blir helt bra, botade mha deras metoder. Nu får man läsa om fallen om personer som blir botade från cancer och alla möjliga sjukdomar ute på deras privata bloggar. Tack vare internet sprids nu kunskap om hur människor överger en falerande sjukvård och istället blir helt återställda mha alternativmedicin. Jag försöker tex få kvinnliga bekanta att berätta hur de blev friska från bröstcancer mha alternativa metoder (ingen operation, kemo, strålning).

 • HPV-vaccinering av unga flickor.

  Ni läkare som läser och kommenterar här och som har kompetens avseende vacciner. Finns det någon risk för negativ fertilitet i framtiden för de unga flickor som vaccineras? Detta har mig veterligen aldrig diskuterats offentligt.

  Jag förstår inte denna vaccineringshysteri från myndigheter och politiker avseende HPV-vaccinering av våra flickor. Ansvariga svenska myndigheter testar ju inte dessa vacciner utan litar helt på företagen som tillverkar vaccinerna..

  Svenska ansvariga myndigheter verkar ha lagt sig platt för EU och WHO i dessa frågor.

 • Torbjörn, Jag håller helt med dig om att vi inte ska smutskasta varandra. Jag har redan skrivit det!!! Men det är ju precis vad du själv gör. Du skriver” Här är de flesta läkare lika. Även de genuint trevliga blir som förbytta” Vad är det annat en smutskastning?
  Jag har arbetat många år som läkare. Jag uppskattar och finner det stimulerande om pat är påläst. Min uppgift är att informera och vara påläst om dom behandlingsmetoder sjukvården har att erbjuda. Skulle sedan pat ha en annan åsikt och välja ett annat alternativ respekterar jag självklart det. Vi är vuxna tänkande människor.
  Zarembas artikelserie har cirkulerat bland mina kolleger. Vi finner den alla tänkvärd och läsvärd.
  Till Janne vill jag säga att det bara är plumpt och okunnigt att insinuera att jag skulle få profit på läkemedel jag skriver ut!
  Slutligen vill jag säga att trots ett tungt jobb med mycket jourer så finner jag mitt jobb meningsfullt. Jag tror även att jag har ganska många patienter som uppskattar det jag gör!!!!!

  • Helena. Jag anser inte att jag smutskastar utan endast redogör för självupplevda läkarmöten. Det är så illa som jag skriver. Om det finns smuts i det så är det just den smutsen jag beskriver som kommer från läkarna. Så sluta och skyll ifrån er hela tiden. Ni upphör aldrig att skylla ifrån er.

   En dag kanske en läkare medger vad de håller på med retoriskt. Jag har förhoppningen att det existerar en sådan läkare någonstans.

   Läkarna är som sagt jättetrevliga så länge som man håller med och ställer oroliga små frågor.

   • Sen är det ju så att alla är olika individer.

    Vissa är bra på det de gör och lyssnar på pat. istället för att bara köra över dem. Tyvärr är Helena ett av de få undantagen i detta. Har under kort tid haft med fler olika läkare att göra (4st på olika mottagningar) och samtliga lyssnar ej utan tvingar in diagnosen i redan förutbestämd linje. Även när egna bekostade provsvar medtas och visas som tyder på helt annan diagnos bortförklaras dessa eller tas inte ens i beaktande, som nu leder till felbehandling (nej, kommer inte prova denna ‘behandling’ som föreslås). Bemötandet har varit så som T. Sassersson beskriver ovan. Även hans beskrivning var ej riktad mot Helena personligen, utan bara en redogörelse av bemötande från andra läkare.

    Detta betyder dock inte att alla är på detta vis. Om inte annat visar ju Zarembas serie på det. Där är det läkare som såg problemen och som reagerade på dessa?

    Problemet är att de är minioritet. Därför tycker jag det är viktigt att uppmuntra dessa individer och visar vårt stöd för dem och hjälpa dem att sprida ny kunskap inom de egna leden. Att få en allierad på insidan så att säga. Vi ska inte agera med samma arrogans som de läkare inom vården vi mött.

    Så lycka till med ditt fortsatta arbete Helena. Läs gärna mer om de alternativa sätten, riskerna med medicin och vaccin (här på NewsVoice och på vaccin.me) och vad dina patienter berättar och dela med dig denna information till dina kolleger!

    • Sansat inlägg Johan. Själv går jag snabbt “igång” på ämnet svensk sjukvård. Jag kommer snart att publicera flera artiklar på hur det går till i vården, men det är under stort personligt motstånd att göra det av någon anledning.

     Jag tror Zarembas serie kan starta upp en dialog på sjukhusen, men åter igen risken är att det bara pratas lite och sedan händer inget i slutänden. Tyvärr tror jag att svensk sjukvård är ett maskineri som inte går att ändra på. Det måste bytas ut eller överges. Jag tror det kommer att ske om inte annat genom att sjukvården blir för dyr och går i någon form av konkurs. Dödsstöten kan vara Nya Karolinska.

     Ett par vägar är att personer med medicinska problem går till alternativmedicinen och till sjukvård i utlandet och sedan kräver sin rätt till försäkringspengar för att täcka kostnaderna (se Ulf Bittners artiklar).

     En annan väg är egenvården genom att kunskapsutbilda sig själv. Investera i egen kunskap.

     Skolmedicinen kan fungera som diagnosställarinstans och om man behöver få antibitotika utskrivet i de fall man anser att det är bäst.

     När jag var på akutsjukvård sist (hösten 2012) för en ögoninfektion ställde jag diagnosen själv, redovisade misstänkt bakterie och föreslog medicinering. Det blev precis som jag ville och jag ställde rätt diagnos på bakterie.

     Jag ifrågasätter dock inte värdet av akutsjukvård.

 • Heder till DN som publicerar Zarembas artikel­serie. I en prefekt värld skulle den leda till produktutveckling dvs att vården förbättras. Men jag tror inte det sker i verkligheten. Några artiklar som fungerar som kanal för klagomål och kritik räcker inte. Risken är kanske snarare tvärtom med tanke på hur det svenska psyktet är funtat, att när svenskarna bara fått klaga lite så finner de sig därefter i vad som helst dvs samma eländiga vårdsituation.

  Det är folk som måste börja AGERA istället för att spela med. Det gäller både vårdtagare och vårdgivare. Det första vårdgivarna kan göra är att sluta smutskasta alternativvården och KI kan lägga av med sitt parasiterande på Osher Centrum-pengarna. Används pengarna där för avsett ändamål så tas steg för att integrera bra alternativmedicinska metoder i den vanliga vården dvs vi får integrativ vård. I mer utvecklade länder än Sverige är integrativ vård en självklarhet. Som läget är idag delar Martin Ingvar ut, år efter år, miljontals kronor till kompiskollegor som genomför alla möjliga typer av värk- och insomningsstudier och noceboexperiment.

  Vårdgivarna måste sätta sig ned och tänka och föra dialog och då MÅSTE det närvara personer som representerar vårdtagarna. Folk från Socialstyrelsen, Läkemedelsverket och Smittskyddsinstitutet får inte närvara. Det är enbart intresserade av status quo och att komma till slutsatsen att “allting-är-ju-egentligen-bra-i-jämförelse-med-något-som-är-tio-gånger-värre”. Myndighetsfolket har bekväma arbeten i kontor och saknar förståelse för vårdarbetet på sjukhusen.

  Vårdtagarna måste ha hjälp med att kunna ställa rätt frågor. Man ska veta att läkarna normalt är jättetrevliga så länge man som patient inte ställer svåra eller kritiska frågor. Börjar man dock ställa skeptiska frågor så kommer arrogansen fram, skuldsättandet och hotandet. Jag har sett det så många gånger nu så det är löjligt. Samma mönster varje gång. De tål inte att man vet något och ifrågasätter metoderna. Här är de flesta läkare lika. Även de genuint trevliga blir som förbytta.

  När personalen på tex SÖS i Stockholm som utbildats i fint bemötande handlar det om de lär sig hur de ska hantera patienterna så att de ska känna sig trygga. De tillämpar en slags oro-management eftersom man betraktar patienten som okunnig-orolig. När de då möter en patient med skinn på näsan som inte köper du-behöver-inte-vara-orolig-svaren så faller masken för bakom den har inget hänt. Flödesschemat med retoriska införäljningsargument funkar inte och då återgår läkaren till att pracka på “den radikala lösningen”.

  För det är i slutänden samma vårdlösningar som industriellt erbjuds till alla patienter. Verktygslådan är konstant liten. Det finns inget att välja emellan som patient (kund) och metoderna är ofta radikala dvs grova. Det ska; kapas, skäras, strålas eller bekämpas med hjälp av kemiska prepaparat.

  Människokroppen betraktas ungefär som en buskhäck som ska; besprutas, hamlas, tucktas eller på annat sätt beskräras.

  Och när foten är kapad på grund av spik i foten för man in i statistiken att patienten är friskförklarad. Tack och hej leverpastej och sedan in med nästa. Istället borde spiken ha tagits ut, dvs en mildare lösning.

  Det här måste få ett slut. Zarembas artikel­serie och kommentarerna som inkommit efter den på DN gör det klart bortom alla tvivel att maskinen måste stängas av och ersättas med riktig vård.

  • Mycket bra inlägg Torbjörn, huvudet på spiken!
   Och till Helena, jag har fortfarande inte fått några svar från dig. Blev det för jobbiga frågor att besvara? Du anser ju dig var så god, sätta patienten i centrum, inte tjäna några pengar på att skriva ut läkemedel osv, då borde det ju inte vara så svårt att besvara mina frågor el?
   Det enda du skrev var något snäsigt tillbaka, då jag bara ställde en enkel fråga, men tydligen var det en riktig öm tå jag trampade på gällande profiter för läkemedelsutskrivning…
   Frågar dig på nytt och hoppas på svar.

   Helena, känns det inte tragiskt och betungande att dagarna i ända behandla människor med farmakologi som de inte blir genuint friska av?
   Skulle du rekommendera patienter att ta naturläkemedel o.d. om du visste att de skulle göra människorna genuint friska?
   Har du alltså inga band till läkemedelsbolag och ingen profit på läkemedel du skriver ut?

  • Helena, känns det inte tragiskt och betungande att dagarna i ända behandla människor med farmakologi som de inte blir genuint friska av?
   Skulle du rekommendera patienter att ta naturläkemedel o.d. om du visste att de skulle göra människorna genuint friska?
   Har du alltså inga band till läkemedelsbolag och ingen profit på läkemedel du skriver ut?

 • Torbjörn, jag får tyvärr ge dig rätt i en del du skriver i ditt föregående inlägg.
  Jag tror inte att det hjälper att kasta skit på varandra.
  ” Sanningen” är sällan svartvit.
  Någonstans bör ju vår målsättning vara att få människan att må så bra som möjligt under den korta tid vi lever.
  Jag tror att skolmedicinen är viktig men den är ett trubbigt verktyg som ska hanteras med försiktighet. Jag tror också att den ” sk alternativmedicinen” har en del att bidra med.Men även den skulle må bra av en ibland mer ödmjuk inställning. Det är så ofantligt mycket som vi inte har kunskap om idag. Det vore spännande att kunna kika 150 år fram och se facit på det vi kallar ” sanning” idag
  Jag blev både sårad och upprörd över att du troratt jag har någon personlig vinning kickback på att skriva ut läkemedel!! Jag blev läkare av helt andra skäl!

  • Ok Helena.

   Jag vet att många blir läkare av goda skäl, men jag har också sett hur de blivit mekaniska i sin syn på människan allt eftersom läkarutbildningen fortlöpt. En vän till mig som blev läkare ringde upp en dag och frågade hur lång tid det tar att bli marinbiolog. Hon ville byta yrke. Pratade med en läkare som även har hög utbildning inom TCM. Denne vill hoppa av skolmedicinen. Orsak: metoderna är för grova. En annan läkarkandidat berättade om självmord bland läkare. Jag ser hur läkarna tappar hoppet på sig själva och människans självläkande förmåga och placebo, de där egenskaperna som tex läker ett skärsår utan att man behöver ta någon medicin eller skapar spontan remission.

   Något tar livet och hoppet ur läkarna och sedan ska de hjälpa andra till hälsa.

   Så vad är det egentligen som kontrollerar läkaryrket? Det verkar vara ett mekaniskt systemtänkande parat med industrins intressen. Det ekonomiska går inte att förneka.

   När det gäller kickbacks läste jag nyligen i en artikel om hur svenska läkare får x-tusen kronor för att ordinera vissa mediciner/metoder. Minns jag fel? Någon kanske hittar artikeln.

 • Lite trist att du misstror mig Torbjörn. Självklart är jag läkare. Specialist i Invertesmedicin, mag,tarm leversjukdomar och infektionssjkd.
  Nu är det ju så att vaccination mot Bältros är samma vaccinstam som mot vattenkoppor. Så egentligen är det samma vaccin. Syftet som jag förstår ar att stimulera immunförsvaret. MEN även jag känner mig tveksam mot den vaccinationen. Man vet inte hur länge effekten varar och vaccinet riktar sig endast till förhållandevis friska äldre människor. Dom som Bältros slår hårdast mot och där det inträffar dödsfall är människor med gravt nedsatt immunförsvar eller annan allvarlig sjkd ex cancersjkd och till dessa kan man inte ge vaccinet. Så även jag är skeptisk och lite tveksam. Alla läkare är faktiskt inte djävulens redskap!!!

  • Ok jag tror dig. Jag tror faktiskt inte illa om alla läkare, men jag har för många dåliga erfarenheter och jag precis som många andra är oerhört trötta på läkararrogansen, den eviga “ansvarsfriheten” och de återkommande vårdmisstagen som inte tycks ha några begränsningar.

   Frågan är om de läkare som är hederliga är tillräckligt många för att ni ska kunna vända er skuta i rätt riktning.

   I annat fall kommer patienterna överge skolmedicinen och istället nöja sig med att bara acceptera tex kirurgi, sjukgymnastik och akutsjukvård.

   • Tror många redan har övergett skolmedicinen. Många har tröttnat på att må dåligt – speciellt av bi-effekterna av mediciner. Men man måste vara någorlunda frisk och ihärdig för att orka informera sig… Som (en av flera) reg kontakt för Lupus UK, hör jag från många SLE-patienter bl a att “..ingen lyssnar..” – det finns inte tid och de skickas hem, varje gång, med ett nytt recept i fickan. Många tar mängder av tabletter (x3) – en ond cirkel. Ovanpå det ‘ska’ de vaccineras också. Man kan naturligtvis tacka nej (som jag själv gör) men de flesta är för sjuka och orkar/vågar inte säga nej. Det tar på både kropp och sinne att leva med konstant smärta ..plus alla andra symptom.

    Beträffande vacciner har jag svårt att förstå att så många med autoimmun sjukdom rekommenderas flunsa-vaccin (varje år!). T ex är SLE-patienters immunförsvar ofta överstimulerat och många tar av den anledningen ‘immuno-suppressants’. För mig låter det fel att vaccinera, antingen immunförsvaret är överstimulerat eller understimulerat pga medicin. Ändå vaccineras de flesta SLE-patienter jag känner ..varje år.
    Lika tokigt var det ju med svinflunsa-vaccinet häromåret. Det var ‘de svaga i samhället’ (gravida, kroniskt sjuka osv..) som skulle vaccineras först. Man baxnar!

    Folk har fått nog av ‘follow the money’ -gänget. Det jäser litevarstans i världen.
    Detta är från dagens European Referendum Initiative Newsletter:
    Dismantling the ‘Brussels EU’ – a precondition for global natural health freedom…
    http://www4.dr-rath-foundation.org/THE_FOUNDATION/dismantling_the_brussels_eu_may11.html

 • För att besvara helena zandens fråga. Låt oss reda ut hur industrin tänker.

  Vi kan konstatera att Mayne S Hopkis ovan meddelar att äldre över 70 i England ska erbjudas vaccin mot bältros dvs samma virus som ger vattkoppor som det redan finns ett vaccin för.

  Vi kan kan läsa om camilla som fick bältros beroende på att hon fick en Twinrix-vaccination alternativt en vaccination mot polio/difteri/stelkramp.

  Jag pratade idag med en släkting X som berättar att denne 2009 tog Pandemrix och några senare veckor tog vaccin mot säsongsinfluensan. Några dagar efter den vaccinationen utvecklades också bältros.

  Med andra ord kan dessa personer enligt industrins förslag då vaccinera sig mot bältros, trots att bältros var bieffekter av vaccinationerna, vilket sjukvården vägrar att acceptera.

  Svaret på zandens fråga om det finns vaccin mot nässelutslag är således nej (vad jag vet) eftersom bältros inte är samma sak som nässelutslag. Jag hade initialt i en kommentar ovan blandat samman nässelutslag. Det problemet är nu löst.

  Min släkting X fick dock även nässelutslag som visade sig vara en misstänkt biverkan från en blodtrycksmedicin, Atacand. En läkare missade det genom att denne inte brydde sig om att läsa på bipacksedeln. X tog antihistaminer mot nässelfeber och dess hade ingen effekt, mest sannolikt beroende på att källan till symptomen var Atacand som denne tog ytterligare 3 år.

  När X slutade ta Atacand försvann myalgin (muskevärk) och trötthet som i själva verket visade sig vara ytterligare två biverkningar. Myalgi behandlas annars självklart med separata läkemedel.

  Lite tillspetsat kan man säga att enda sättet att bli frisk är att sluta ta läkemedelsindustrins “mediciner” som egentligen borde kallas vid sitt rätta namn: “experimentella kemiska preparat”.

  • Skulle inte bli det minsta förvånad om det visar sig att innehållet i vissa vaccin orsakar bältros ..också! Misstänker att vaccin i allmänhet kan både orsaka/utlösa allergier eller överkänsligheter. Det är inte undra på att man hör talas om fler och fler småbarn också som utvecklat astma och andra kroniska problem!
   Vet att personer med allergier/överkänsligheter kan få bl a nässelfeber om de utsätts för något de inte tål. Med tanke på Camillas kommentar, kanske man kan vara bärare av t ex bältrosvirus, utan att bli drabbad, såvida man inte samtidigt utsätts för t ex vaccin.

 • Bältros kan mycket väl vara en biverkning från en vaccinering. 2009 vaccinerade jag mig med Twinrix och läkaren tyckte att det även var lämpligt att spruta in polio/difteri/stelkramp också trots att jag fått dessa tidigare. Dagen efter fick jag bältros. Jag var då 35år och urstark (elitidrottare och rankad 1a i världen inom duathlon långdistans). Jag var inte nersatt pga sjukdom etc. När jag påtalade detta för sjukvården sa de i princip att det var omöjligt att det kom från vaccinet för vaccin ger INGA biverkningar. Hela vintern/våren 2010 var jag jättesjuk av olika influensor och när våren kom blev jag plötsligt känslig mot pollen, jag som ALDRIG varit känslig mot någonting och mycket sällan blir sjuk. Idag är jag ändå glad och tacksam att det hände eftersom jag började läsa på om vacciner och det jag hittade fick mig att rysa! Och, jag anser mig kunna värdera källor eftersom jag arbetar inom högskola och är skolad inom källkritik etc. Idag är jag mamma till ovaccinerad tjej och är tillbaka till elitidrotten OCH håller på att utbilda mig till naturterapeut.

  • Intressant det du säger för det enda som jag kan komma på som “stack ut” i samband med att jag fick bältros är att jag tror att jag fick tuberkolosvaccin då nån gång. Jag minns att vi skulle få det innan vi gick ut i praktik på olika vårdinrättningar. Vi var iväg och röntgade lungorna också.

   Hmm.

   Jag var som sagt bara 16-17 år gammal och helt frisk i övrigt.

  • Intressant med dina iakttagelser camilla. En fråga bara. Fick du bekräftat av sjukvården att du fick bältros dvs en infektion av Varicella Zooster?

   Du skrev: “Bältros kan mycket väl vara en biverkning från en vaccinering. 2009 vaccinerade jag mig med Twinrix och läkaren tyckte att det även var lämpligt att spruta in polio/difteri/stelkramp också trots att jag fått dessa tidigare. Dagen efter fick jag bältros.”

   Frågan är hur Twinrix och/eller vaccin mot polio/difteri/stelkramp kan ge bältros.

   • Ja det fick jag faktiskt bekräftat! Jag hade det länge innan jag bort det med hjälp av höga doser av vissa vitaminer/mineraler. Jag har även funderat på vilket av vaccinerna som var orsaken men min högst personliga tes är att alla vaccinerna enskilt eller tillsammans helt enkelt satte ner mitt immunförsvar så pass mycket att sjukdomen kunde bryta ut. Miljön för detta virus blev väl gynnsam.

    Mer underligt är det då att jag hörde om ett litet barn på 3-4år kom in till sjukvården här i staden för just bältros efter svininfluensavaccinet. Detta barn hade inte haft vattkoppor. Detta har jag ock från en andrahandskälla så det kan ju iofs ifrågasättas.

    Det svåra med vacciner som jag ser det är de skador vi inte ser direkt utan som kommer smygande när vårt immunförsvar sätts ner som tex när vi åldras. Hur normalt är det med alla autoimmuna sjukdomar och all demens. Dessutom mycket svårt att härleda till ett eller flera vacciner. Säkert är det heller inte enda orsaken då det finns många gifter i vår omgivning.

  • Ibland verkar våra val i livet vara en ren slump – men så är det nog inte. Jag har själv arbetat med naturmedicin i många år (bl a TCM akupunktur) och önskar dig varmt lycka till med din utbildning till naturterapeut. Vad blir din specialitet ..er? 🙂

   • Tack så mycket, nej inte mycket sker av en slump men detta förstår man oftast först efteråt. Min livsuppgift är att spränga gränser 🙂 och just nu är jag inte riktigt klar med en annan uppgift. Jag har haft flera utmaningar i livet och är tacksam över det eftersom de tar en framåt. En just nu mer angenäm men krävande utmaning är att som snart 39åring uppnå några mål inom min idrott (ironman). Jag ska bevisa att det går att vinna en Ironman som gammal, att göra det med en frisk kropp och utan otillåtna medel. Jag utnyttjar homeopati, vitaminer, örter, mineraler och manuella tekniker :). När jag är klar kommer jag liksom nu arbeta med motionärer ur ett helhetsperspektiv (psykologi, träning, mat och hjälp till självläkning). Specialitet må ev homeopati som jag tidigare varit skeptiskt till men som numera hela tiden förundrar mig i sin effektivitet .

 • Det är inte lätt att vara människa – antingen man är frisk eller sjuk. Och ännu svårare blir det om möjligheten att kunna välja om man vill vaccinera sig, eller inte, tas ifrån oss. De som vill vaccinera sig och proppa i sig statiner och annat måste kunna få fortsätta på den vägen. Och de som väljer andra vägar måste kunna få göra det. Annars lever vi inte längre i ett demokratiskt samhälle. Mitt val är helt klart att inte ta vaccin, vad det än gäller. Människokroppen är av naturen – och av naturen vill jag läka min kropp. Den som tycker annorlunda får göra så – men jag vill ha friheten att informera mig ..och välja själv!

  Det finns massor att läsa på nätet: Dr Mercola, Dr Briffa, Natural News, Natural Society, Green Med Info, SanteNutrition, Patrik Holford etc …massor av länkar till massor av källor.
  Även bloggar, som t ex Annika Dahlqvist och Kostdoktorn etc, har också mycket information för den som vill leva utan ‘sjuk’ vård. …massor av länkar till massor av ‘källor’…

  Personligen har jag fullkomligt tappat tilltron på ‘läke’medelsbolag och deras metoder. Finns det några ärliga studier över huvudtaget? Det är ingen ide´att ens läsa deras källor. Speciellt som vi allt oftare hör talas om de astromomiska summor som bolagen regelbundet betalar i böter vid uppdagat fusk. Detta har de råd med, eftersom inkomsterna överstiger bötessummorna med mycket stor marginal! Det mesta verkar vara fiffel & båg och vinklade ‘studier’ – dessutom vet väl ‘alla människor’ vid det här laget att en stor del av läkarutbildningen betalas av dessa bolag. Många läkare sitter i en rävsax och har inget annat val än att tacka o’ buga och skriva ut mediciner i-parti-o’-minut. Sedan tar de tidig pension och far ut och seglar eller spelar golf. De har råd till det – vilket är mer än vad man kan säga om patienterna ..som fortfarande är sjuka!
  Finns det siffror tro, på hur många pensionärer som verkligen blivit friska (alltså pillerfria) med hjälp av sjukvården?

 • Fråga 1. Ja
  Fråga 2: Nej jag tjänar inte ett öre extra på att skriva ut läkemedel.
  Vill du nu som ansvarig utgivare svara på min fråga?
  Vad du menar med kickbacköverenskommelse får du också förklara! Jag har ingen sådan överenskommelse!

  • Ok tack för svar, men det är något som inte stämmer. Kan du bevis att du är läkare? Ursäkta att jag frågar, men det är vanligt förekommande att det dyker upp individer som låtsas att det är läkare.

 • Du frågade vad min källa var. Jo jag är sedan 30 år yrkesverksam läkare, Specialist i infektionssjkd. Nu får du uppge din källa till vaccination mot nässelutslag!

  • Innan jag svarar på din fråga vill jag att du som läkare besvarar mina frågor.

   Har du sett och förstått innehållet i dokumentären Sjukdomar AB?

   Jag undrar även om du är medveten om att du fungerar som läkemedelsbranschens säljare mot slutkund?

   Hur mycket tjänar du personligen på att ordinera mediciner till patienterna i de fall när ordinerandet ingår i en kickback-överenskommelse med respektive bolag?

 • Vad är din källa till att läkemedelsindustrin hittat på ett vaccin mot nässelutslag Mig veterligt går det inte att vaccinera mot nässelutslag. Har du andra uppgifter vore det intressant att veta. Alltid trevligt att lära sig nytt!

 • Rättelse, det var när jag praktiserade inom geriatriken när jag gick vårdlinjen, alltså var jag bara högst 17 år gammal.

 • ” friska människor (oavsett ålder) får inte bältros!”

  Jag fick bältros när jag var i 20-årsåldern och jobbade inom geriatriken. Tror jag blev smittad vid en såromläggning, men vet ej säkert. Kan inte minnas att jag på något sätt var sjuk innan.

  • Hej Linda B.
   Man kan ha tillfälligt nedsatt immunförsvar (oavsett ålder) av olika anledningar. T ex vid mens eller ägglossning, eller efter en förkylning. Man kan ha en underliggande sjukdom (ännu dold). Man kan också vara känslig om man varit utsatt för stress (sorg, nytt jobb/skola, examensprov, flyttat, förlust av relation osv)… …

   • “Man kan ha tillfälligt nedsatt immunförsvar (oavsett ålder) av olika anledningar. T ex vid mens eller ägglossning, eller efter en förkylning.”

    Absolut, men det är ju inte samma sak som att vara “inte frisk”. Eller hur? Det känns inte bra att påstå att ALLA kvinnor i fertil ålder är SJUKA några dagar varje månad, år in och år ut. 🙂

    • @ LInda
     Det där med ‘ALLA’ och ‘SJUKA’ skrev du – inte jag. Ett tillfälligt nedsatt immunförsvar är inte samma sak som att vara sjuk – men man kan vara mer känslig vid sådana tillfällen och därför mer mottaglig.
     Visste du att kvinnor i fertil ålder blöder (i snitt) i sammanlagt 6 år sitt liv? Detta är inga nya siffror – har glömt bort var de kom ifrån ..kanske vårdskolan, som jag gick i början av 80-talet.
     Det skulle inte förvåna mig om siffrorna (och antagligen många andra siffror beträffande hälsa) har ändrats sedan dess – bl a pga mat & vikt -nojor, som ju är en del av mångas vardag (med liten eller ingen mens som följd).

     • Ja, det skrev jag men bara för att du skrev “inte frisk” vilket i min värld är exakt samma sak som “sjuk”. Och “ALLA” skrev jag eftersom alla, (eller okej nästan alla) som menstruerar är i “fertil ålder”.

      Jag är bara på min vakt mot allt som luktar onyanserat. Jag är FÖR väldigt MYCKET inom det alternativa synsättet men kan ibland tycka att det blir lite väl svartvitt åt andra hållet. Säger inte att just du är sån, dock.

      För övrigt skulle det vara jätteintressant med forskning på hela det “kvinnliga paketet” med vår menstruation, fertilitet, födandet med mera, med mera. Det finns ju de som påstår att det ligger en massa kraft i blodet och att män skulle kunna dra nytta av t ex mensblod på olika sätt om de (och många av oss kvinnor) bara kunde släppa tabut och eventuella äckelkänslor. Spännande tanke tycker jag. 🙂

      • ‘Mensblod för män’ kommer nog att förbli i hypotespärmen ..hehe, men vem vet, det finns kanske ett oupptäckt folkslag någonstans som… Kanske vore blod som växtkraft något för trädgårdsintresserade kvinnor.
       Med tanke på kvinnans urkraft minns jag en härligt kraftfull bondkvinna som berättade att mammor förr (innan man hade frys) ofta använde ‘övebliven’ bröstmjölk i matlagning, bakning och t o m i kaffet. Gubbarna visste inget (iallafall inte hennes) utan tog gärna en bulle till. 😉
       En annan kvinna (på grönavågens 70-tal!) fick pumpa ur lite, vid varje amning, för att barnet skulle kunna ‘få fäste’ – medan familjens kloke han(!)katt satt, jämte sin lilla skål, vid hennes fötter och väntade på sin skvätt.

       Det finns förstås massor av böcker av och om ‘kvinnan’.
       Några exempel:
       ‘Elderwoman’ – Marian Van Eyk McKain
       ‘Imperial Woman’ – Pearl Buck (historiskt intressant)
       ‘Malka’ – Malka Golden-Wolfe (en frigörelse)
       ‘Nice Girls Do ..and now you can too!’ – Dr Irene Kassorla (psykologi)
       ‘Speaking Up. A Book for…’ – Janet Stone & JaneBachner (handbok)
       ‘The Birth of Venus’ – Sarah Dunant (ljuvligt vacker)
       ‘The Circle of Nine’ – Cherry Gilchrist (att förstå kvinnans psyke..)
       ‘The Good Women of China’ – Xin Ran (..grät mig igenom – mkt bra!)
       ‘The Whole Woman’ – Germaine Greer (Står upp för ‘kvinnan’ – ofta med i tv ..paneler)
       ‘The First Sex’ – Elisabeth Gould Davis (historiskt intressant – “I begynnelsen var kvinnan’ på svenska)
       Några av författarna har jag träffat (bl a på en härlig pilgrimstur för ‘GrandMothers’ i Cornwall år 2000). Tycker om att känna till lite om den som skrivit ..är samma sak med musik. Kanske har det att göra med att jag är en ‘Documentary Girl’ ..älskar historia och biografier. Jag läser väldigt gärna på engelska men läser om mina svenska böcker ibland – när min syster påpekar ‘..nu översätter du direkt från engelska igen’..!
       Låt oss veta om du skulle få för dig att ‘expermentera..’ 😀

       • Haha, nä jag kommer nog aldrig att “experimentera” i de domänerna, fast det är klart, man ska ju aldrig säga aldrig … 🙂

        Tack för boktipsen. Jag sparar dem! Nån gång ska jag banne mig ta mig tid att läsa på om kvinnlig urkraft och om det påstådda matriarkat som ska ha funnits på Jorden en gång i tiden. Detta har jag tänkt länge.

 • Tyvärr. Det är ju fortfarande fel det du skriver. Du skriver nu att läkemedelsindustrin hittat på ett vaccin mot nässelutslag. Skojar du??? Du måste nog veta lite bättre vad du uttalar dig om!

 • Detta har en mycket enkel förklaring. Bältrosvaccinet “behövs” för att man börjar vaccinera mot vattkoppor och detta i sin tur leder till att allt fler människor får bältros…

 • Ta reda på fakta Torbjörn!
  Bältros och Nässelutslag är två helt skilda tillstånd.
  Bältros orsakas av viruset Varicella Zooster som är ett Herpesvirus. När man smittas första gången får man vattenkoppor. Viruset ligger sedan latent i kroppen och kan reaktiveras. Då får man Bältros. Ofta reaktiveras virus i samband med nedsatt immunförsvar eller svår sjukdom. Har ingenting att göra med läkemedelsbiverkan!!!
  Nässelutslag kan ha många orsaker. En orsak är läkemedelsbiverkan. Man kan också få nässelutslag vid geting allergi. I många fall är orsken okänd,
  Andra gången jag skriver detta . Varför tar du inte in detta inlägg???

 • En intressant fråga man bör ställa sig, är om det finns en strategi med detta förutom de rent ekonomiska, eller om hela dumstrutshjulet drivs av att en vinstmaximerande ekonomi måste bli dummare för varje minut som går. Det sistnämnda är en oemotsäglig konsekvens av att varje nivå i ett vinstmaximerande led måste fuska mer och mer för att vinna andelar. Köttindustrin är ett paradexempel där köttpaj med nödvändighet inte måste innehålla kött. Se isländsk test av köttpaj.

  Kort sagt, lim IQ går mot noll, speciellt i stora organisationer. Ser man inte helheten eller förstår sitt bidrag är det lättare att göra korkade saker som sänker kvalitet och säkerhet för slutkund och andra.

  Så frågan kvarstår, är motiven bara rent ekonomiska?

 • Det finns bannemej snart sagt ett vaccin mot ‘allt’!! På nyheterna idag fick vi höra att alla pensionärer över 70, i UK, ska erbjudas vaccin mot bältros – från september. Nää tack! Istället borde det satsas på bättre kost (riktig mat ..dvs giftfri!), mer D-vitamin, Q10 m.m. – friska människor (oavsett ålder) får inte bältros!

  • Notera att nässelutslag (kan sammanblandas med bältros) inte måste vara en sjukdom i sig utan ett allmänt tillstånd där kroppen reagerar på något vi fått i oss, ofta ett sk “läkemedel”. Se på bipackseldarna och rubriken biverkningar. Många läkemedel har biverkningen nässelutslag!

   Med andra ord har nu läkemedelsindustrin hittat på ett vaccin som ska hämma bara ytterligare ett symptom på läkemedelsförgiftning, dvs nässelutslag. Den som tar det kvacksalverivaccinet kommer endast att trycka in reaktionen i kroppen och läkemedelsförgiftningen kommer att uttrycka sig på ett annat sätt som de återigen kan hitta på ett annat vaccin för. Det är en evig spiral ned till mer sjukdom och död och klirr i kassan för bolagen.

   Exempel Atacand,nässelutslag:
   http://www.fass.se/LIF/produktfakta/artikel_produkt.jsp?NplID=19971010000022&DocTypeID=7&UserTypeID=2

   • Just så känner jag också – en spiral mot undergång. Förhoppningsvis för dem som ‘mjölkar’ mänskligheten på både pengar och hälsa!
    Jag har ofta sagt att medicinera med t ex antibiotika är att lägga lock på en kokande gryta. Det fortsätter att koka, även om det inte syns, och när det ‘kokat torrt’ dyker det sjuka upp någonannanstans i kroppen.
    Patienten befinner sig snart i ett ekorrhjul och behöver sedan det ena pillret efter det andra – som ska uppehålla livet, men inte mer(!), så länge som möjligt för att ‘läke’medelsföretagen ska kunna fortsätta med sitt ‘mjölkande’..!
    Vad är det för myndigheter och politiker vi har som inte fattar?!!

  • Håller med dig vaccinera ihjäl en hel ungdomsgeneration för vinster till någon galen vaccin industri alldeles på tok, kommer nog stå en hel del om detta i framtiden, men svaren kommer liksom försent som alltid, och när miljondollar industrin rullar kommer ingen undan………….hm

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *