SvD om datalagring: CIA vill spara all data om oss – för evigt

  0

  SvD. Klimatkatastrofer och svåra sjukdomar kommer att kunna undvikas, politiken blir bättre och ekonomin blomstrande med hjälp av de enorma mängder data som regelbundet samlas in. Allt enligt boken ”Big data”.

  För bara 15 år sedan var big data en science fiction-doftande vision. Men sedan dess har utvecklingen gått snabbt på tre fronter. Allt bättre algoritmer sköter analysen, allt snabbare processorer exekverar algoritmerna, och de har allt större datamängder att bearbeta. Det är anledningen till att Google vet vad du vill söka efter redan innan du knappat in orden.

  Fortsätt läsa: Big data gör om vår värld i grunden

  Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  Prenumerera
  Notify of
  guest

  0 Kommentarer
  Inline Feedbacks
  Se alla kommentarer