SvD om datalagring: CIA vill spara all data om oss – för evigt

  0
  104

  SvD. Klimatkatastrofer och svåra sjukdomar kommer att kunna undvikas, politiken blir bättre och ekonomin blomstrande med hjälp av de enorma mängder data som regelbundet samlas in. Allt enligt boken ”Big data”.

  För bara 15 år sedan var big data en science fiction-doftande vision. Men sedan dess har utvecklingen gått snabbt på tre fronter. Allt bättre algoritmer sköter analysen, allt snabbare processorer exekverar algoritmerna, och de har allt större datamängder att bearbeta. Det är anledningen till att Google vet vad du vill söka efter redan innan du knappat in orden.

  Fortsätt läsa: Big data gör om vår värld i grunden


  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här