SvD om datalagring: CIA vill spara all data om oss – för evigt

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 12 april 2013
- Torbjörn Sassersson

SvD. Klimatkatastrofer och svåra sjukdomar kommer att kunna undvikas, politiken blir bättre och ekonomin blomstrande med hjälp av de enorma mängder data som regelbundet samlas in. Allt enligt boken ”Big data”.

För bara 15 år sedan var big data en science fiction-doftande vision. Men sedan dess har utvecklingen gått snabbt på tre fronter. Allt bättre algoritmer sköter analysen, allt snabbare processorer exekverar algoritmerna, och de har allt större datamängder att bearbeta. Det är anledningen till att Google vet vad du vill söka efter redan innan du knappat in orden.

Fortsätt läsa: Big data gör om vår värld i grunden

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq