Svenska läkare experimenterar med livsfarliga mediciner – Pfizers Cytotec dödade nästan mamma och barn

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 26 april 2013
- Torbjörn Sassersson
Torbjörn Sassersson, 17 nov 2021. Pressfoto: NewsVoice.se

Medan svenska myndigheter jagar naturterapeuter som botar och lindrar sjukdomar med välbeprövade och naturliga örtextrakt samt välgörande kosttillskott är det fritt fram för skolmedicinare att experimentera med livsfarliga industridroger.

Text: Torbjörn Sassersson

Det hände Maria Karlsson, 27, i Norrköping skriver Aftonbladet den 25 april 2013. Läkarna gav henne ingen information om vad de stoppade i henne strax innan förlossning. De sa att medlet var ”milt”.  Påståendet visade sig vara en ren lögn. De stoppade i Maria drogen Cytotec med den verksamma substansen Misoprostol från Pfizer, en drog som Läkemedelsverket starkt avrådit läkare att använda vid graviditet.

Om läkaren säger att medlet eller metoden är ”mild” kan det vara ett varningstecken för patienten

Jag minns uttrycket ”milt läkemedel” som en läkare använde timmarna innan min pappa dog av oklara skäl på Huddinge sjukhus i januari 2012. Läkarna gjorde efter dödsfallet en mindre egenutredning (obduktion) som ledde fram till att de gjort allt rätt. Maria riskerar att råka ut för samma sak.

När sjukvårdssystemet utreder sig självt har de sällan gjort misstag eftersom sjukhus och vårdcentraler är beskyddade av en slags beskyddarverksamhet i formen av bla; Socialstyrelsen, Läkemedelsverket, Smittskyddsinstitutet och Patientsäkerhetslagen som snarare tillämpas som en ”Läkarsäkerhetslag”.

Använd inte Cytotec vid graviditet enligt bipacksedelns varningstext

FASS skriver:

”Om du är gravid, om graviditet inte uteslutits eller om du försöker att bli gravid, eftersom det kan förorsaka missfall. Kvinnor som inte nått klimakteriet ska använda fullgott graviditetsskydd innan behandlingen med Cytotec startar.”

Maria Karlsson drabbades av allvarliga biverkningar av Cytotec. Hon förlorade allt sitt blod två gånger och fick vårdas i respirator. Ena lungan kollapsade. Hennes son överlevde förlossningen, men fick ligga på neonatalavdelningen med andningshjälp, skriver Aftonbladet.

”Det är ren idioti att använda Cytotec vid förlossningar när Läkemedelsverket gick ut förra året och avrådde sjukhusen från det. Jag vill sätta ett stort P för detta nu. Det här har förstört mitt liv totalt. De får inte experimentera med oss längre, säger Maria Karlsson”.

Säkerhetskontrollera alltid läkarnas metoder

Mina råd om du hamnar på sjukhus: Ha alltid med dig en surfbar mobiltelefon eller läsplatta. När läkarna föreslår en ”mild” behandlingsmetod, säkerhetskontrollera omedelbart  metoden eller läkemedlet genom att googla och läsa på FASS.se. Sök på läkemedlet eller metoden i kombination med orden ”varning”, ”side effects” och ”biverkningar”.

Låt dig inte stressas av läkarna som ofta utsätter dig för en tidspress. De vet att om de låter dig fundera och kontrollera kan du säga nej till [fel]behandlingen. Se alltid till att skaffa en second opinion. Be inte om det. Se till att ta kontrollen över ditt eget eller ditt barns hälsotillstånd. Det är ditt eget eller ditt barns liv som står på spel i dagens experimentella och läkemedelsbolagsstyrda sjukvårdssverige.

NewsVoice skrev tidigare en artikel om en hederlig läkare på Huddinge sjukhus som varnade en patient. Läkaren uppmanade patienten att söka sig till ett annat sjukhus eftersom Huddinge sjukhus, som är en del av Karolinska Institutet, sysslar mycket med experiment på patienterna istället för att vårda dem, sa läkaren. [*det gäller alla universitetssjukhus]

Text: Torbjörn Sassersson

Läs mer

Aftonbladet: Maria, 27, nära dö av läkarnas piller

NewsVoice: Läkare uppmanar patient att undvika Huddinge sjukhus – vården är för dålig

Svenska Yle: Sverige förbjuder Cytotec vid förlossningar

NewsVoice: Patientsäkerhetslagen är en Läkarsäkerhetslag – Skyddet för läkare som gör vårdmisstag ökar

DN: Magsårsmedel [Cytotec] bör inte användas vid förlossningar

FASS: Cytotec


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq