Svenska läkare experimenterar med livsfarliga mediciner – Pfizers Cytotec dödade nästan mamma och barn

51

Pfizer Cytotec MisoprostolDEBATT. Medan svenska myndigheter jagar naturterapeuter som botar och lindrar sjukdomar med välbeprövade och naturliga örtextrakt samt välgörande kosttillskott är det fritt fram för skolmedicinare att experimentera med livsfarliga industridroger.

Text: Torbjörn Sassersson | Uppdaterad kl 12:09*

Det hände Maria Karlsson, 27, i Norrköping skriver Aftonbladet den 25 april 2013. Läkarna gav henne ingen information om vad de stoppade i henne strax innan förlossning. De sa att medlet var “milt”.  Påståendet visade sig vara en ren lögn. De stoppade i Maria drogen Cytotec med den verksamma substansen Misoprostol från Pfizer, en drog som Läkemedelsverket starkt avrådit läkare att använda vid graviditet.

Om läkaren säger att medlet eller metoden är “mild” kan det vara ett varningstecken för patienten

Jag minns uttrycket “milt läkemedel” som en läkare använde timmarna innan min pappa dog av oklara skäl på Huddinge sjukhus i januari 2012. Läkarna gjorde efter dödsfallet en mindre egenutredning (obduktion) som ledde fram till att de gjort allt rätt. Maria riskerar att råka ut för samma sak. När sjukvårdssystemet utreder sig självt har de sällan gjort misstag eftersom sjukhus och vårdcentraler är beskyddade av en slags beskyddarverksamhet i formen av bla; Socialstyrelsen, Läkemedelsverket, Smittskyddsinstitutet och Patientsäkerhetslagen som snarare tillämpas som en “Läkarsäkerhetslag”.

Använd inte Cytotec vid graviditet enligt bipacksedelns varningstext

FASS skriver:

“Om du är gravid, om graviditet inte uteslutits eller om du försöker att bli gravid, eftersom det kan förorsaka missfall. Kvinnor som inte nått klimakteriet ska använda fullgott graviditetsskydd innan behandlingen med Cytotec startar.”

Maria Karlsson drabbades av allvarliga biverkningar av Cytotec. Hon förlorade allt sitt blod två gånger och fick vårdas i respirator. Ena lungan kollapsade. Hennes son överlevde förlossningen, men fick ligga på neonatalavdelningen med andningshjälp, skriver Aftonbladet.

“Det är ren idioti att använda Cytotec vid förlossningar när Läkemedelsverket gick ut förra året och avrådde sjukhusen från det. Jag vill sätta ett stort P för detta nu. Det här har förstört mitt liv totalt. De får inte experimentera med oss längre, säger Maria Karlsson”.

Säkerhetskontrollera alltid läkarnas metoder

Mina råd om du hamnar på sjukhus: Ha alltid med dig en surfbar mobiltelefon eller läsplatta. När läkarna föreslår en “mild” behandlingsmetod, säkerhetskontrollera omedelbart  metoden eller läkemedlet genom att googla och läsa på FASS.se. Sök på läkemedlet eller metoden i kombination med orden “varning”, “side effects” och “biverkningar”.

Låt dig inte stressas av läkarna som ofta utsätter dig för en tidspress. De vet att om de låter dig fundera och kontrollera kan du säga nej till [fel]behandlingen. Se alltid till att skaffa en second opinion. Be inte om det. Se till att ta kontrollen över ditt eget eller ditt barns hälsotillstånd. Det är ditt eget eller ditt barns liv som står på spel i dagens experimentella och läkemedelsbolagsstyrda sjukvårdssverige.

NewsVoice skrev tidigare en artikel om en hederlig läkare på Huddinge sjukhus som varnade en patient. Läkaren uppmanade patienten att söka sig till ett annat sjukhus eftersom Huddinge sjukhus, som är en del av Karolinska Institutet, sysslar mycket med experiment på patienterna istället för att vårda dem, sa läkaren. [*det gäller alla universitetssjukhus]

Text: Torbjörn Sassersson


Läs mer

Aftonbladet: Maria, 27, nära dö av läkarnas piller

NewsVoice: Läkare uppmanar patient att undvika Huddinge sjukhus – vården är för dålig

Svenska Yle: Sverige förbjuder Cytotec vid förlossningar

NewsVoice: Patientsäkerhetslagen är en Läkarsäkerhetslag – Skyddet för läkare som gör vårdmisstag ökar

DN: Magsårsmedel [Cytotec] bör inte användas vid förlossningar

FASS: Cytotec


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

51 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Johan
Johan
Gäst
6 oktober 2014 kl 19:39

Jag minns innan jag fick ECT att “läkaren” påstod att det var en “mild behandling”. Det var den mest skadliga behandlingen jag fått.

Janne
2 november 2013 kl 21:57

Tack Mayne. Ja jag gör mitt bästa för att dra mitt strå till stacken.

Det är verkligen fruktansvärt så industrin utnyttjar media för att sprida en massa goja, de har verkligen ingen empati eller några hämningar!
Vilken tur det finns Newsvoice där man får läsa lite objektiv fakta!

Mayne Sundewall-Hopkins
Gäst
2 november 2013 kl 19:17

Bra artikel Janne – den borde många läsa!

Jag minns ett tillfälle då det stod på alla löpsedlar att man kunde dö av att dricka örtte´!! Som följd sjönk försäljnigen av örteér (och även annat!) direkt i hälsokostbutikerna.
Det visade sig att den som dött var en alkolist, som läst att ett speciellt te´skulle vara bra för levern, så han drack litervis om dan av det ..för att kunna fortsätta med sitt supande!! Att det var SÅ det låg till, stod det förstås aldrig något om på löpsedlarna!!
Fler och fler människor kommer att gå samman i framtiden – både för att odla ren mat och för att kunna få behandlingar som läker utan att skada. Då kan de stå där (med lång näsa o’ värk i kroppen) ..de skeptiska pillertrillarna! 😉

Förresten kan man dö av vatten också ..om man bara dricker tillräckligt mycket!!

Janne
2 november 2013 kl 09:01

Om allt detta förfarande som pågår inom skolmedicinen skrev jag ett inlägg om i min blogg för ett tag sedan:
http://helhetsterapeuten.wordpress.com/2013/09/20/svensk-sjukvard-tar-livet-av-tusentals-patienter-varje-ar-varfor-reagerar-inte-vara-ansvariga-politiker/

Mayne Sundewall-Hopkins
Gäst
1 november 2013 kl 22:18

Jag har ‘smakat på’ många kurser (Stenbocken är den evige studenten och tycker om att ha papper på sin kunskap!) under årens lopp, bl a en Ortobionomi-kurs på Axelsons på 80-talet. Småningom visade det sig att (TCM) akupunktur var min huvudterapi.
Att gå olika kurser har den fördelen att man kan ‘skräddasy’ sina patienters behandlingar. Vi är alla olika och har olika behov – även vid olika tillfällen. Ja, det är mycket som ska stämma – pusselbitar som ska på plats ‘i rätt ordning’ – för att läkning ska kunna ske. Ju mer man lär sig desto mer utvecklas ens intuition också – terapeuten hittar ‘rätt’ metod snabbare. 🙂

Janne
1 november 2013 kl 18:47

@ Thomas
Ja Ortobionomin är inte så känd här i Sverige, det är lite synd för jag tror många skulle kunna få bra hjälp av den då det är många som har gamla spänningsmönster som låser skelett och leder i gamla felställningar som ofta orsakar smärta och värk.
Jag har själv nått mycket fina resultat med Ortobionomin och är mycket glad och tacksam över att jag fått lära mig den. Den brukar jag alltid använda vid första behandlingstillfället på en ny klient, för att kontrollera och korrigera eventuella felställningar innan jag vanligtvis ofta går över till zonterapin som är min huvudterapi.
De två tillsammans utgör mycket kraftfulla verktyg att använda för olika sorters åkommor.

Thomas
Thomas
Gäst
1 november 2013 kl 16:25

@Janne Forsström
Ortobionomi låter ju väldigt intressant, aldrig hört talas om det tidigare.

Perra J
Perra J
Gäst
1 november 2013 kl 11:18

Janne:
Jättestort tack!!! Det här ska jag framföra, jag hör av mig framöver.
För att komma in I topic igen, instämmer med föreg talare ang Suzannes lank. Dessa potenater blir rikare och rikare medan folk blir sjukare och sjukare (finns något samband?). Och de kan likväl framstå som humanitära riddare, i mänsklighetens tjänst!! De hjälper ju människor, borde de inte då vara värda dessa loner?? Det hårresande är att det är manga som tycker det.

Janne
1 november 2013 kl 06:53

Perra J
Hittade vid en snabb googling denna: http://www.mariakraftbalans.se/default.asp?HeadPage=465&SubPage=163&Ortobionomi
Finns garanterat fler också…

Sussane
Tack för en fantastisk intressant länk! Över en miljon i lön per månad, skaplig lön för att styra kvacksalveriet…!

Suzanne
Suzanne
Gäst
1 november 2013 kl 00:44

Fantastiska löner inom läkemedelsindustrin!

Ny global ekonomichef blir fransmannen Marc Dunoyer på Astrazeneca. Han tillträder sin nya tjänst den 1 november och får en årlig grundlön på 680 000 brittiska pund, motsvarande 6,9 miljoner svenska kronor. Utöver grundlönen har Marc Dunoyer rätt till en årlig bonus på 0-150 procent med ett årligt bonusmål på 90 procent av grundlönen. Målet för incitamentspremien är 200 procent av grundlönen per år.

http://lifescience.idg.se/2.1763/1.531299/han-blir-ny-ekonomichef-pa-astrazeneca

Perra J
Perra J
Gäst
31 oktober 2013 kl 23:30

@Janne Forsström
Stort tack! Hon blev rätt intresserad, så det är mycket möjligt att detta leder till något. Nu är det ju dock Göteborgsområdet vi bor i….

Janne
31 oktober 2013 kl 18:26

Perra J, din sambo är då ytterligare ett ganska tydligt exempel på att sådana behandlingar inte ger något genuint resultat. Det kan varken känns bra för henne eller plånboken.
Jag skulle istället rekommendera henne att söka upp någon som jobbar med Ortobionomi.
Vet inte var ni bor men om ni skulle på i Sthlm eller på Öland kan jag varmt rekommendera min lärare Henrik Hellberg. Han är fenomenal på Ortobionomi.
http://www.teamhellbergzonterapi.com/

Perra J
Perra J
Gäst
31 oktober 2013 kl 13:28

Janne och Thomas
Nu går vi off topic här, men jag följer med stort intresse er diskussion om kiropraktorer/naprapater, då jag har en sambo som springer hos en sådan (jag vet inte om det är en kiropraktor eller naprapat) ett par gånger i månaden, och har gjort så nu i ett par års tid, och det är ju tydligt att hennes problem ständigt återkommer, plus att det kostar mycket pengar.
Vore tacksam för kommentar om detta, om ni kan slita er från eran interna polemik ett tag 🙂

Janne
31 oktober 2013 kl 12:50

@ Thomas
Det jag säger är inget jag “bara slänger ur mig” och inte har någon uppbackning för.
Jag är själv terapeut inom alternativmedicinen och får ganska ofta in människor som har olika problem i RAPP (rörelseapparaten – skelett och leder). De har ofta gått hos kiropraktorer och naprapater under ganska lång tid och tyvärr inte blivit något bättre. Problemet med dessa typer av behandlingar är att signalen från hjärnan ligger fortfarande kvar efter behandling och drar den aktuella kroppsdelen tillbaka till den ursprungliga felställningen. Det är därför som problemen ofta kommer tillbaka. Det med andra ord oftast bara en symtombehandling.

Jag använder mig av en metod som heter Ortobionomi. I den metoden är tankesättet precis tvärtom mot kiropraktiken. Vi går aldrig emot smärtan utan istället tvärtom, åt det håll där kroppen slappnar av. Kroppens egen inneboende medvetenhet talar om åt vilket håll som är rätt. Vi överdriver felställningen och håller kvar i 90 sekunder, då sker en omprogrammering av hjärnan så den släpper taget om muskelspänningen och den återfår sin ursprungliga position där den ska vara. Det är en metod som oftast ger genuina resultat, den korrigerar grundorsaken så problemen ej återkommer. Beroende på hur slitna skelett och leder är och hur mycket de är knäckta, så varierar möjligheten att kunna återställa funktionen av RAPP.

Naprapater använder ofta en lite mildare behandling som är bättre, de klienter jag får in som varit hos naprapater har oftast fått bättre hjälp hos dem än kiropraktorer. Dock så ger inte heller deras behandlingar så ofta genuina resultat p.g.a. att även det är en form av manipulering där signalen från hjärnan oftast ligger kvar och drar tillbaka kroppsdelen till den gamla felställningen.
Läs gärna på min skolas sida om ortobinomi: http://www.teamhellbergzonterapi.com/images/pdf/orto-behandlingar.pdf

Thomas
Thomas
Gäst
31 oktober 2013 kl 09:29

Har inte kunna följa med här, lite bortrest. Det har hänt så mycket så jag orkar bara att försöka driva vidare tankar om kiropraktik och naprapati. “”Kiropraktik / naprapati är inte att betrakta som alternativmedicinska terapier, de är godkända att få användas inom sjukvården trots att de på sikt oftast orsakar mer skada än nytta. Det är med andra ord en industri för sig. De knäcker och personen blir oftast bra för ett tag, sedan återkommer samma problem efter en tidsperiod igen, då är det dags att knäcka igen och till slut så blir folk så sönderbrutna att de inte går att bli bra något mer. Då träder pillerindustrin i kraft och får ta över och så fortgår de tills organen är så förgiftade tills människan slutligen dör.”” @Janne Forsström Vadå oftast orsakar mer skada än nytta? Du slänger dig med uttalanden men delar inte med dig om var bakgrunden till dessa, för närvarande, tomma uttalanden har för uppbackning. För min far blev det som du sa. Han fick tillbaka sina problem en tid efter avslutade behandlingar. Varför? Jo, han tränade inte på det sätt naprapaten sade åt honom att göra för att slippa komma tillbaka eller leva med att ha sjunkit tillbaka i felställningen. Hur skulle du behandla felställningar med alternativmetoder? Om du själv eller någon i din närhet upplevt vad du beskriver, att de i princip blir duperade av kiropraktorn/naprapaten som har någon form av avtal under bordet och får stålar när hen lyckas skicka en patient till pillerknaprande, kan jag bara beklaga. För detta är vad ditt uttalande antyder, avtalet alltså som kiropraktorn/naprapaten har för att kunna tjäna på duperingen. Jag har använt naprapat för att rätta till kotor som sitter fel. Hur skulle du behandla det alternativt? Det räcker inte med stretching. Min fru har en pågående behandling som kräver allt färre och färre behandlingar. Hon får jättebra hjälp av sin naprapat som ger henne övningar för att träna upp stabiliteten så att hon på sikt inte ska behöva några behandlingar. Hon har gått från 1 tillfälle per månad till att hon nu ska träffa naprapaten om ett år för att kolla upp saker. Känns ganska seriöst från min sida. Naprapaten jobbar för att hon ska slippa återkomma. Skadorna skulle däremot bli värre och värre om hon inte rättade till saker och sedan kanske kräva smärtstillande för att alls kunna leva med dem. Jag har exempel.… Read more »

Gustav
Gustav
Gäst
31 oktober 2013 kl 04:47

Tjena!

Gött Janne! Bra länk, intressant och bra läsning!

Jag kortar ner mina raljerande svar, dom fyller ingen funktion.

1. Jag eftersöker konkreta risk/nytta resonemang.
2. Klart läkemedelsbolagen ska tjäna pengar. Dock inte hur mkt som helst.

3. Det är klart att det går jäv i mina resonemang. Jag jobbar ju i en bubbla: vården.

Trist med personangrepp men jag antar att jag är värd det efter konspirationsteori-utfallet.

Definition av läkemedel? Jaa. Jag får väl klura på den och köra en gallup med polarna.

P
P
Gäst
30 oktober 2013 kl 23:37

Btw, många Grünewald på Pfizer, släktband dock oklara

P
P
Gäst
30 oktober 2013 kl 23:35

@Gustav är konspirationsteoretiker negativt eller positivt?
Jag är inte så påläst, men tror av någon outgrundlig anledning att vi inte behöver äta kemikalier för att föda barn. Möjligtvis om vi har BB som vägrar släppa in dig innan barnets huvud syns, och vill få ut dig så fort navelsträngen syns. Då är det praktiskt att kunna tidsbestämma födseln,och hålla den till tiden för ett missfall. Näe jag vägrar tro att människans förmåga att föda barn är sämre än övriga däggdjurs. Sen vet jag att dagens insulin(rus) ger allt större bebisar att föda fram, men det är en annan historia. Äh, konspirationsteoretiker måste vara positivt!

Janne
30 oktober 2013 kl 19:17

Gustav! Du skriver “läkemedelsbolags eventuella vinst på läkemedel”, de gör gigantiska miljardvinster varje år på bekostnad av människors hälsa. Tror det är dags att du börjar vakna till och se hur verkligheten ser ut… Du verkar leva i en liten bubbla som inte har direkt stor verklighetsanknytning.

Du känner tydligen inte heller till hur skadlig vanlig Alvedon är och att den inte hade blivit godkänd om den kommit fram nu, borde man inte känna till det och varna patienterna om man nu värnar om dem som sjukvårdspersonal borde göra? Här är länken:
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/paracetamol-hade-inte-godkants-i-dag_5836609.svd

Du anser vidare att det är helt okej att ge människor potentiellt farliga läkemedel, hur galet är inte det, att medvetet skada patienterna. Bra att du erkänner att ni gör det!
Det finns faktiskt naturliga sätt att återställa hälsan, naturläkemedel, homeopati, kosttillskott, örtmedicin m.m. som inte har några biverkningar om du inte kände till det!

Du gör vidare så galna jämförelser att man undrar hur du kan få jobba inom vården!.

Jag fick inget svar från dig på min fråga – vad är ett läkemedel?
Har du ingen bra definition på det?

Gustav
Gustav
Gäst
30 oktober 2013 kl 17:02

Tjena igen! Nu spretade det iväg lite grann igen. Vi pratar om flera olika saker. 1. Läkemedelsbolags eventuella vinst på läkemedel. a) Tycker jag är ganska självklar och svår att bortse från. Varför skulle de ej få betalt för de preparat de är med och forskar fram samt utvecklar? I nuläget är det extremt dyrt att ta fram läkemedel men jag är inte såpass påläst att jag kan föra den diskussionen på en vettig nivå utöver tyckande. 2. Rapporter kring det specifika fallet cytotec. Nedanför finns en länk till läkemedelsverkets uttalande i frågan. Det är ett å ena sidan och därefter å andra sidan. Klart är dock att det finns vetenskapligt och beprövad erfarenhet som stödjer användandet (läs sista stycket, för den som inte orkar läsa igenom hela). I o m att det är ett off-label användande så rekommenderar man att använda andra preparat. http://www.lakemedelsverket.se/Alla-nyheter/NYHETER-2012/Anvandning-av-misoprostol-for-forlossningsinduktion/ Personligen anser jag att det med säkerhet finns ett behov i samhället att få reda på om det är farligt eller ej så att gemene gravida kvinna slipper oroa sig. Men all vetenskap och erfarenhet talar för att det är helt ok att använda vid förlossning. Vg se rapporten. 3. Janne: Belägg dina uppgifter med källa. Det blir totalt osakligt annars. Vad menar du med att en vanlig alvedon är farlig? Menar du om man käkar 4 burkar? Ja självklart är den farlig då. Det står ju på bipackssedel klart och tydligt att man kan få leverskador vid överkonsumtion. Så. Utgå då från att substanser som förskrivs av vården kan vara dödliga i fel doser eller om de ej används i det syfte de är förskrivna. Hur är det då med vanliga saker som vi stöter på till vardags? Som man behöver i en lagom dos för att överleva? Mat? Ja, det kan döda dig. Absolut.http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/story/2008/05/09/ST2008050900425.html Träning? Japp, det går att dö om man överdoserar träning. http://www.dailymail.co.uk/health/article-2154267/Excess-exercise-hurts-heart-cause-dangerous-long-term-harm-say-scientists.html Livsstilfaktorer och livsstilrelaterade störningar? Dvs sådant som medborgaren på eget fritt bevåg av endera eller andra anledningen har fastnat i. Rökning? Ja det dödar. http://www.who.int/tobacco/en/index.html Alkohol? Japp, det dödar det med. http://www.drugsmart.com/fakta/alkohol Ursäkta för ett raljerande svar. Men personligen anser jag att man i en debatt gärna får problematisera det man säger och står för. Således, vad tycker jag om att man ger människor potentiellt farliga läkemedel? Jo, det tycker jag är försvarbart om man har gjort en risk/nytta analys. Det är inte försvarbart om det inte finns… Read more »

Perra J
Perra J
Gäst
30 oktober 2013 kl 15:08

@Gustav (o andra)
Tja, man kan ju inte ge rent gift åt patienten så att han insjuknar akut, eller kolar på direkten, det vore mord.
vad man däremot kan göra är att att framställa ett medel, där en viss procent kommer att
få svåra men, eller dö.I vetskap om att detta skapar potential för att patienter kommer tillbaka
för att prova nya fina mediciner, och därmed inbringa vinst.
Detta är inte nån konspirationsteori, utan det kan inte fungera på något annat sätt.
Cytotec är bara ett exempel. Missbildningar och fosterskador betyder mångåriga framtida “kontrakt” med
industrin, som är så feta att de kunde bjuda på Champagne och flotta resor.
Det görs också, fast inte till patienten.

Jag anser att det som Grünewald säger egentligen är helt horribelt. Hon borde säga att det är patientens eget ansvar att använda preparatet. Och var är dessa “vetenskapliga rapporter” hon talar om, som då “stödjer” användet av Cytotec? Det finns kanske inga? Och vad jag vet är FDA den högsta vetenskapliga instansen (jag kan ha fel). WHO nämner hon…

En patient som börjar gräva lite själv upptäcker att det finns ett eget ansvar. Men det är knappt någon som gör det. Och därför att knappt någon heller skulle kolla upp vetenskapliga rapporter, så utelämnas de?

Janne
30 oktober 2013 kl 14:34

Gustav, vården som du kallar den, ger dagligen oerhört skadliga “läkemedel” till patienter.
Tusentals människor varje dag får medel som kallas läkemedel fast det egentligen är något helt annat. Ta t.ex. en vanlig Alvedon, den är så skadlig att den inte skulle ha tillåtits på marknaden om den hade kommit fram nu. Det finns snart inte en enda frisk människa som inte knaprar piller, men hälsa i din värld är kanske att knapra syntetiska piller.
Du skriver “fungerar”, de livsfarliga biverkningar som Cytotec för med sig innebär alltså “fungera” i din värld!?

Beskriv för mig vad ett läkemedel innebär/betyder för dig, vore kul att få höra!

Gustav
Gustav
Gäst
30 oktober 2013 kl 14:01

Men ärligt talat. Varför skulle vården ge något som orsakar missbildningar och fosterskador till gravida kvinnor i såpass stor utsträckning som man gör om det inte skulle fungera?

Det inducerar förlossning. Förlossningen äger söm bekant rum i slutet på en graviditet. Men om man skulle äta tabletterna i början eller mitt i så får det andra konsekvenser. I slutet är man ute efter “biverkan” att sätta igång en förlossning. Det är det som är syftet.

Fel fisk, fel kött, alkohol, rökning, undernäring, vissa kosttillskott är även dessa farliga under graviditeter.

Perra J
Perra J
Gäst
30 oktober 2013 kl 13:51

Så här sager FDA om Cytotec.
För den som inte orkar läsa igenom detta:

SPECIAL NOTE FOR WOMEN: Cytotec may cause abortion (sometimes incomplete), premature labor, or birth defects if given to pregnant women.
Noterbart är att det star SPECIAL NOTE FOR WOMEN. Infon vänder sig till därmed patienten direkt, men nästan ingen patient läser någonsin det här. Att ta dessa medel sker alltså på patientens egen risk. Men patienten lämnar bort allt ansvar, litar totalt på sjukvården.

http://www.accessdata.fda.gov/drugsatfda_docs/label/2002/19268slr037.pdf

Janne
30 oktober 2013 kl 12:43

Så du tycker på fullaste allvar att det är helt okej att använda ett läkemedel som kan leda till kraftiga värkar, för snabba förlossningar och brusten livmoder?
Folk har nästan dött av Cytotec, är det inte bevis nog för att det är skadligt?
Folk ska kanske dö först för att du ska inse allvaret…

Gustav
Gustav
Gäst
30 oktober 2013 kl 12:08

@Janne Forsström, det börjar osa konspirationsteoriker kring dig. Största anledningen till att jag ens skriver dom här inläggen är att jag tycker precis likadant som henne.

Janne
30 oktober 2013 kl 10:32

Och vilken läkemedelsindustri är hon språkrör för?

P
P
Gäst
30 oktober 2013 kl 09:17
Janne
29 oktober 2013 kl 15:46

Kiropraktik / naprapati är inte att betrakta som alternativmedicinska terapier, de är godkända att få användas inom sjukvården trots att de på sikt oftast orsakar mer skada än nytta. Det är med andra ord en industri för sig. De knäcker och personen blir oftast bra för ett tag, sedan återkommer samma problem efter en tidsperiod igen, då är det dags att knäcka igen och till slut så blir folk så sönderbrutna att de inte går att bli bra något mer. Då träder pillerindustrin i kraft och får ta över och så fortgår de tills organen är så förgiftade tills människan slutligen dör.

Gustav
Gustav
Gäst
29 oktober 2013 kl 10:52

Tjena!

Läs igenom inläggen innan du postar mr christer @ Perra J. Inte på något sätt försöker jag förringa diskussion till ren dikotomi och polarisering. Den är skitintressant på alla vis. Alla kan bli bättre.

Efterlyser dock saklighet. För att få lite knorr refererade jag till aftonbladet (vilket TS/skribent gjort x flera) och då en alternativmedicinsk metod som även den orsakar skada i selekterade fall. Alltså är jag inte på något sätt för kiropraktik / naprapati @Janne Forsström.

Angående kiropraktik / naprapati: Bra grejer om de funkar. Olika saker funkar för olika människor. Vi är alla unika. Men det finns x antal problem involverade i det hela och personligen tycker jag det vore fint om man gör en risk/nytta analys innan man utför potentiellt farliga manipulationer (ex skulle man ju kunna ha en rtg-plåt innan samt ett neurostatus åtminstone så att risken för höga diskbråck är försumbar. Här skulle garanterat konventionell vård samt alternativmedicin kunna samarbeta oerhört mkt mera).

För att vidga diskussionen:

Både naprapat och kiropraktor är “skyddade yrkestitlar”.

http://www.socialstyrelsen.se/ansokaomlegitimationochintyg/legitimation/utbildadisverige/naprapater

http://www.socialstyrelsen.se/ansokaomlegitimationochintyg/legitimation/utbildadisverige/kiropraktorer

http://www.lkr.se/index.php?option=com_content&view=article&id=101&Itemid=7

Finns 200 legade kiropraktorer i Sverige.

Underlag och socialstyrelsens utredning i frågan kring högskoleutbildning för kiropraktorer i Sverige.

http://www.lkr.se/images/stories/Dokument/hsv-1017r-kiropraktor-naprapat.pdf

Perra J
Perra J
Gäst
29 oktober 2013 kl 09:23

@Gustav
Det är viktigt att göra sig fri från svart-och-vitt tänkande. Det är inte “vi som propagerar för alternativmedicin” MOT något annat. Det existerar ingen självklar RÄTT sida. Det kan förekomma fusk inom alternativmedicin också, särskilt om de ska konkurrera med etablerad medicin, varvid aktiebolag äger alternativmediciniska bolag också, varvid vi också här måste gå med vinst och tillfredsställa shareholders, varvid det på sikt är självmord att bota patienten.

Det kan däremot existera alternativmedicin som ger ett bättre tillfrisknande, och som (ännu) inte ingår i någon ekonomisk hierarki, och som (ännu) har allt att vinna på att bota patienten. Dessa får man leta efter, då de i regel inte har mainstream media på sin sida.

Det finns inte heller någon “självklar” logisk linje av vetenskap, som något slags Enda Sanna Vägen, där Vetenskapen i sig är rättesnöret. Det är inte det som sker. Vad som sker är människor som använder vetenskap – det är en otroligt viktig insikt, som så många är ovilliga att ta till sig.

Thomas
Thomas
Gäst
29 oktober 2013 kl 08:40

@Janne Forsström
Kiropraktik ligger ju utanför ordinarie sjukvård. Tills ganska nyligen låg det under kvacksalverilagen. Numera legitimeras kiropraktorer hos socialstyrelsen.

Det knakar ju också utav bara helsike när naprapater vrider till nacken men det är väl en försiktigare behandling. Om jag inte missförstått är naprapati en reviderad form av kiropraktik, typ.

Janne
29 oktober 2013 kl 06:29

@ Gustav
Tycker du kiropraktik är en bra metod att använda sig av?
Att försöka bryta och knäcka skelett och leder till rätta som se gör. Det har även förekommit dödsfall vid sådana manipulationer av nacken. Jag har även själv bevittnat när en kiropraktor skulle knäcka nacken till rätta på en kvinna, jag trodde hennes nacke skulle gå av när kiropraktorn vred till med full kraft och det bara knakade i hela nacken…

Gustav
Gustav
Gäst
28 oktober 2013 kl 13:55

🙂 jamen precis! Det är ju väldigt multifaktoriellt allt som har med människor att göra.

Knepigt att diskutera enskilda fall annat än att de är tråkigt när det blir fel och folk blir överkörda.

Psykiatri är intressant, det är ju rätt svårt att sticka in en nål i hjärnan på nån å ta prover för att bekräfta hur saker och ting faktiskt ligger till rent biokemiskt men det finns lite hopp på den fronten i form av funktionell avbildning med nya MR-apparater. Blir kul att se vilken klarhet det kan ge!

Thomas
Thomas
Gäst
28 oktober 2013 kl 13:46

1.
Ja. Jag tror att det tar tid för nya metoder etc att komma fram till fotfolket. Därav sitter rutiner kvar som egentligen borde bytas ut. Jag tror att det också kan röra sig om ren ovilja att ta till sig nytt för att det helt enkelt är obekvämt. Vi är ju alla bara människor, läkare och sjuksköterskor inräknade.

Om vi tittar på medicin från psykiatrin så har jag följande erfarenhet. Min psykiater från öppenvården gav väldigt luddiga och intetsägande svar på frågan om vad medicinen de facto gör med hjärnan/kroppen. När jag hamnade på allvården fick jag svart på vitt av chefsläkaren där. ‘Vi vet inte riktigt hur eller varför de fungerar’.

Jag har också upplevt att sjukvårdspersonal haft väldigt dålig koll på perifera behandlingar.

2.
Som utomstående verkar det onekligen som att det för lite personal i förhållande till patienter. Detta i sig skapar nog en situation där förståelse för patienten blir sekundärt, kanske även tertiärt.

Jag kan som sagt inte uttala mig om annat än förlossningsvården och psykiatrin men därifrån rör det sig enbart om bristande information. Inga påtryckningar från psykiatrin men jag är å andra sidan en duktig patient. Förlossningsvården var hemsk. Allting som gick utanför deras rutiner ifrågasattes väldigt kraftigt. Vi fick inte tillräcklig information om att det artificiella oxytocinet ökar risken för missfall, t.ex. Och om vårdpersonalen inte känner till det är det skamligt. Men det kanske de inte gör. No knowledge, no responsibility.

Thomas
Thomas
Gäst
28 oktober 2013 kl 10:39

@Gustav
Jag tycker att du för fram viktiga tankar, det är tämligen ofta det talas om alternativt härinne utan för den sakens skull tydliggöra vad dessa alternativa metoder skulle bestå av. Alltså, jag menar att det är vagt och icke exemplifierat (hm, finns ens det ordet).

Vad jag dock vill trycka på är att vården ibland trycks på patienter. Patienter utsätts för påtryckningar i form av att behandlingar dras igång utan något informerat medgivande. Där faller frivilligheten bort i praktiken. Jag menar alltså att patienter i många fall inte har någon aning om vad en behandling innebär eller vilka alternativ som finns eftersom det bara körs på. Säkert beror detta i stor grad på stress.

Vad gäller förlossningsvård. Där har ofta(st) födande kvinnor och deras män ingen aning om att de kan välja bort oxytocin, bestämma själva i vilken ställning de vill föda, strunta i den där manicken som håller koll på barnets hjärtslag osv. De har ingen aning om att de kan begära att navelsträngen ska få vara kvar och inte strypas till eller snippas med en gång. Det kan raljeras en hel del från personals sida när någon är informerad och ställer andra krav just pga det går utanför rutinen.

Ooooh, det var så många ifrågasättanden och höjda ögonbryn när min första son föddes på sjukhus. Vi blev väldigt illa behandlade. Det var så fascinerande hur personalen hela tiden ifrågasatte att vi valde bort sådant som vi hade full rätt att välja bort. Det ifrågasattes verkligen. Vi fick svar som ‘Men det måste man göra’ vid några tillfällen. Då var det bättre de gånger vi möttes av ‘Så har aldrig någon gjort förut’.

Det var så otroligt bra på sjukhuset att min andra son fick födas i hemmet under en planerad hemförlossning. Något som inte medför ökade risker än en sjukhusförlossning, endast andra risker.

Det ska erkännas att jag inte vet hur det ser ut på andra håll inom vården utanför förlossning eller psykiatrin. Vad gäller psykiatrin så har jag aldrig tvingats på någonting men jag vet genom en vän med samma diagnos att han inte får någon hjälp då han valt att avstå helt från medicinering.

Gustav
Gustav
Gäst
Reply to  Thomas
28 oktober 2013 kl 13:07

Tjena!
Bra! Nu blev det diskussion på befintliga argument! Härligt!

Jo, jag håller med dig. Läkare måste bli bättre på att informera om komplikationer, bieffekter av behandling, sannolikt öka på kunskapen kring de preparat man ordinerar samt få mer tid på sig att berätta om detta.

Jag kan se flertalet skäl till att det ofta inte genomförs:

1) Okunskap:
a) Man följer mallen och det har alltid funkat, varför skulle det inte funka nu? Man har av oklar anledning kanske inte satt sig in i verkningsmekanismerna till fullo.
b) Vi vet inte allt om människokroppen. Alltså kan vi de facto inte veta hur den reagerar på samtliga substanser på jordklotet. Alternativmedicin inkluderad men inte minst konventionell läkekonst.
2) Tidsbrist
a) För lite personal, för mkt patienter.
b) För mkt adminstration kan sannolikt ta för mkt onödig tid från samtliga inom vården.
3) Förståelse.
a) Pat förstår inte men vågar/vill / orkar inte få ett förtydligande.
b) Pat är chockade av omständigheterna och tar inte in information
c) För mkt information på för kort tid
d) För lite upprepande av information

Vad tror ni om ovanstående?

Gustav
Gustav
Gäst
27 oktober 2013 kl 22:48

Hej igen!

Jag tycker att ovanstående är en (eller flera) intressant(-a) diskussioner.

1. Varför problematiserar inte ni som propagerar för alternativmedicin det faktum att söka vård är frivilligt?
2. Vilken alternativmedicin/terapi skulle ni ge i
A) Marias fall
B) Louise fall

3. För att citera er favoritkälla: http://www.aftonbladet.se/halsa/article15278274.ab

För information så arbetar jag såklart inom vården…

Janne
27 oktober 2013 kl 21:40

Ytterligare ett fall där personen i fråga fått sitt liv förstört av läkarmissar:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17732544.ab

Gustav
Gustav
Gäst
27 oktober 2013 kl 19:41

Tjena gänget!

1. Om ditt alternativ är bättre: välj det.
2. Svårt med kemikaliefri-kost. Du är sammansatt av kemikalier.

Mayne Sundewall-Hopkins
Gäst
27 oktober 2013 kl 18:06

Ja, vi som vill ha alternativ (frisk- och läke-) vård måste fortsätta att protestera mot dagens sjuka och förgiftande ‘vård’.

Det finns mycket man kan göra själv för att ‘stämma i bäcken’ s a s. En naturlig kemikaliefri kost och naturliga ofarliga enkla (och inte minst billiga!) metoder kan man komma långt med.
Lyckligtvis finns det fortfarande terapeuter av olika slag som kan hjälpa dem som inte själva har kunskap, tid och ork.

Det behövs fler alternativ-terapeuter ..inte färre!!

Sassersson
Sassersson
Gäst
27 oktober 2013 kl 16:51

Problemet är:

  • att den vård som fungerar bra (generellt naturmedicinen) som man söker förbjuds och städas undan av myndigheterna,
  • att skolläkarna arbetar aktivt för att smutskasta alternativmedicinen
  • och därmed undanhåller patienterna bästa vård,
  • att läkarna försöker förhindra att man skaffar en second opinion,
  • att läkarna skrämmer patienten eller föräldrarna till barnpatienten till sin vård,
  • att läkarna har makten att frånta barnet från föräldrarna om de drar igång den processen
  • att läkarna ljuger om riskerna med sin “vård” eller sina undersökningar.

Jag kunde bocka av hela denna lista senaste gången (hösten 2012) jag tvingades att söka vård på ett svenskt sjukhus. Jag försökte söka vård via alternativen men då slog det så typiska självkontrollerande systemet till och jag tvingades, under ett “multipelt” hot, att gå till den vanliga så kallade “vården”.

I fallet innan detta också under 2012 dog min pappa på sjukhus förmodligen pga av övermedicinering och anafylaktisk chock pga bieffekter. Vi varnade läkarna och försökte få dem att inte ge onödiga “mediciner”, vi varnade även för bieffekterna som syntes. Läkarna ignorerade allt. Min pappas huvud svullnade upp till en ballong. Läkaren sa; jag vet ju inte hur han ser ut när han är frisk.

Läkarna tog självklart noll ansvar efter att han dött och gjorde ingen seriös undersökning av vad som hände. Jag stämde möte med sjuksyrran som hittade pappa död. Under mötet vaktade hennes chef på allt hon sa och försökte snabbt avsluta min intervju. De gjorde sedan en skenbar undersökning som bestod i att ansvarig läkare ställde ledande frågor (till obducenten) som tog bort uppmärksamheten från övermedicineringen och bieffekterna så att resultatet visade att det “bara var hjärtat som stannade”.

De ville bara glömma och gå vidare med sitt sjukvårdssystem till synes skinande intakt och de kan knepen för att städa undan sina fatala misslyckanden så att det ser ut som “naturlig död”.

Så återigen, man tar bort möjligheten att välja bästa vård och man hotar och tvingar personer in i “systemet”. När läkarna sedan misslyckas är de skickliga på att få bort fallen från statistiken så att statistiken ser fin ut.

Gustav
Gustav
Gäst
27 oktober 2013 kl 12:39

Men gudars skymning. Varför söker ni vård överhuvudtaget människor? Om nu alternativmedicin och naturliga alternativ samt prevention är så mkt bättre så borde ni rimligtvis aldrig ens behöva träffa en läkare. Människans existens är inget nytt och vi har fött barn helt utan cytotec och lustgas i x antal millenium. Alltså är det helt frivilligt att söka vård i dagens samhälle bortsätt från vissa typer av psykiatrisk vård. Vill ni inte ha vård så slipper ni. Man kan alltid diskutera behandlingsalternativ som läggs fram.

Fredrik Eriksson
Gäst
10 september 2013 kl 21:45

Allvarligt! Ska man behöva vara läkare för att våga gå på sjukhuset?
Det går fan inte att lite på någon nu för tiden!!

Shimmeringblade
Shimmeringblade
Gäst
30 april 2013 kl 11:10

Vi har den vård vi förtjänar. Har aldrig sett frågor rörande naturmedicin i en valrörelse. Då handlar allting bara om pengar, hur mycket vi får kvar i våra plånböcker efter skatt.

Janne
Reply to  Shimmeringblade
30 april 2013 kl 11:34

Ja vi skulle kunna få bra mycket MER kvar i våra plånböcker om vi skulle använda oss av naturmedicin istället, men som vanligt nämns inte ett enda knyst om något sådant i en valrörelse.

anders
anders
Gäst
Reply to  Shimmeringblade
19 maj 2013 kl 10:32

Bara pengar i valkampanjerna säger du. Och vem sätter den agendan?

anders
anders
Gäst
Reply to  Shimmeringblade
19 maj 2013 kl 10:37

Du kanske har den vård du förtjänar, men att frånta människor valet och återföring på hur konventionella metoder fungerar är rent bedrägligt. Det är som att lyssna uteslutande på den försäljare av begagnade bilar som försäkrar att det aldrig varit något fel med någon av bilarna han har i hallen. Och ingen får titta på besiktningsprotokollen.

Om du tycker att det är den vård vi förtjänar så anar jag logiska felslut i din process.

Mayne Sundewall Hopkins
Gäst
26 april 2013 kl 16:50

Det är ju inte klokt att patienter ska behöva skaffa sig kunskap om olika procedurer och ‘läke’-medel själva – och tillika mer eller mindre på operationsbordet! Det är fruktansvärt att det inte går att lita på sjukvården längre. Det har blivit som det var när den Moderna Medicinen låg i vagga – att de som lades in på sjukhus oftast inte kom hem igen ..utan istället bars ut med fötterna först! Det är kanske bäst att rådfråga advokat före sjukhusbesök i framtiden! NU ÄR DET NOG!!
Det är verkligen inte konstigt att vi är så många som vill använda alternativ i första hand. Prevention is better than cure!

T. Sassersson
T. Sassersson
Gäst
26 april 2013 kl 12:22

Tillägg: Experimenterandet på patienter gäller alla universitetssjukhus som per definition forskar i medicin på patienter. Man testar. Trial and error. Sedan krävs det whistle blowers som vissa läkare som erkänner det.

T. Sassersson
T. Sassersson
Gäst
26 april 2013 kl 09:46

Sydsvenskan: Hjärnopererade fel sida

Operationen av en ung man med hjärntumör i Lund kunde ha slutat illa. Teamet började operera fel sida av huvudet. Först när skallbenet öppnats upptäcktes misstaget.

http://www.sydsvenskan.se/lund/hjarnopererade-fel-sida/