Tidningen Medievärlden om VoF: “Har ni förvillat, om Årets Förvillare?”

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 23 april 2013
- NewsVoice redaktion

Medievärlden om VoFFöreningen Vetenskap och Folkbildning utsåg tre journalister till Årets Förvillare 2012. Nu har namnen tagits bort från sajten, skriver tidningen Medievärlden.

“I pressmeddelandet från VoF hette det att tre namngivna personer “på P3 Nyhetsguiden kritiseras för sin ovetenskapliga hantering av vetenskapliga frågor. Genom hela serien av program om HPV-vaccinet förväxlades inrapporterade effekter med statistiskt bekräftade bieffekter, vilket gav en felaktig bild av riskerna med att vaccinera sig.”

Minst en av de namngivna hade dock ingenting med inslagen om HPV-vaccinet att göra.

Läs mer: Har ni förvillat, om Årets Förvillare?

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

  • Verkar som om Voffarna har tappat stinget. De har nog känt av inflationen i utnämnda “årets förvillare”. Och nu har de blivit så många så Voffarna tappade bort sig och utnämnde några till “årets förvillare” som inte ens hade varit med. Pinsamt för dem men bra om Vetenskap och Folkbildning slutar mobba oliktänkande tänkare som inte platsar in i deras världsbild.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *