Vetenskapsmän undersöker vattenminne – homeopati förklarad?

3
498

“Water just a liquid or much more? Many researchers are convinced that water is capable of “memory” by storing information and retrieving it. The possible applications are innumerable: limitless retention and storage capacity and the key to discovering the origins of life on our planet. Research into water is just beginning.”

Read more: Scientists investigate water memory

Kommentar: Kan vattenminne förklara varför homeopati fungerar och i större delen av världen blivit en både uppskattad och erkänd medicinsk skola?


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Prenumerera
Notify of
guest
3 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
maynesun
maynesun
23 april 2013 kl 19:12

En länk betr Masaru Emoto, vars bok Messages from Water -are telling us to look inside ourselves- kan vara av intresse. Se: http://is-masaru-emoto-for-real.com/

Ivan Björn
Gäst
15 maj 2013 kl 21:02

Jag personligen laddar vatten med min energi i en stor karaf som jag sedan drycker under dagen. Det finns fina dokumentärer om vattnet på internet, men den ena är på ryska, textat slovakiska, jag bifogar den ifall någon av läsare förstår ryska, eller kanske lyckas man hitta denna dokumentär på engelska någonstans. Det går att översätta den med automat textning, men jag vet inte om det ger någon fullständigt bild av det som sägs där. http://www.youtube.com/watch?v=VlhB6IgOoEA&feature=share&list=PLFpbObURvzez5L3xCzhDnuFcoi9FTHKus

I filmen säger vetenskaps man Vladimir Vojkov att “vi har gjort en framsteg vi har blivit medvetna om att vi inte vet någonting om vatten!” I sydväst Asien år 1956 hade man i en hemlig anläggning ett sammanträde om planerade krig. Alla deltagare blev mag sjuka fast de åt ingen mat. Det fanns bara vatten att dricka. Det har visat sig att deltagare med sina mördande tankar programmerade vatten de drack till att skada dem. (5:24 i filmen). Så här skulle man kunna fortsätta….

Det finns en Österrikiskt dokumentär om vatten som heter Top Secret, Jag lyckades hitta den på engelska. http://youtu.be/mJhogR7YLps

Ove Törnemar
Gäst
23 juli 2015 kl 20:19

Den första delen av detta experiment gjordes i en icke helt isolerad miljö men dock kontaminerad miljö där dels glaset där vattnet lades gav olika förutsättningar på de platser där de placerades. Dessutom finns det alltid mikroorganismer i luften som påverkar den miljö där vattnet placerades vilket gjorde att förutsättningen för var och en av de tio blivande kristalliseringar var olika. Även formen på vattendroppen och dess kanter kom att påverka kristalliseringen till olika former anser jag. Frågan om varför iskristallen upprepade sin form efter det att det frysta vattnet tinats och därefter återigen frysts tycks kanske svårare att förklara. Men även här finner jag att förklaringen är ganska självklar. Vattenmolekylerna som tinas har inte ett minne av att “vilja” placera sig i samma exakta ordning som innan frysningen. Det är istället de yttre fysiska förutsättningarna som återigen gör sig gällande och molekylerna placerar sig så att säga på den plats som är ledig eller med andra ord styrs av naturlagarna. De små differenser som ändå ses, i det som påstås vara vattenminne, är tydliga tecken på de små ändringarna i förutsättningarna som gavs mellan de tre stadierna i experimentet och som har att göra med förändringarna i den yttre miljön, d v s tillförda mikroorganismer eller partiklar på den frigjorda ytan på och runt kristallen. Jag avfärdar därför idén om vattenminne så som det första experiment vill visa.
Experiment nr 2 med blommor och ett närmast fotografiskt minne i vattendroppen har nog mer att göra med det som vid blommans placering i vattnet tillför, molekyler från just blomman och därför sprids till varje droppe man undersöker oavsett när hur och var.
Ove Törnemar
Swe Nor Medical Center .