Vetenskapsmän undersöker vattenminne – homeopati förklarad?

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 23 april 2013
- NewsVoice redaktion

“Water just a liquid or much more? Many researchers are convinced that water is capable of “memory” by storing information and retrieving it. The possible applications are innumerable: limitless retention and storage capacity and the key to discovering the origins of life on our planet. Research into water is just beginning.”

Read more: Scientists investigate water memory

Kommentar: Kan vattenminne förklara varför homeopati fungerar och i större delen av världen blivit en både uppskattad och erkänd medicinsk skola?


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Den första delen av detta experiment gjordes i en icke helt isolerad miljö men dock kontaminerad miljö där dels glaset där vattnet lades gav olika förutsättningar på de platser där de placerades. Dessutom finns det alltid mikroorganismer i luften som påverkar den miljö där vattnet placerades vilket gjorde att förutsättningen för var och en av de tio blivande kristalliseringar var olika. Även formen på vattendroppen och dess kanter kom att påverka kristalliseringen till olika former anser jag. Frågan om varför iskristallen upprepade sin form efter det att det frysta vattnet tinats och därefter återigen frysts tycks kanske svårare att förklara. Men även här finner jag att förklaringen är ganska självklar. Vattenmolekylerna som tinas har inte ett minne av att “vilja” placera sig i samma exakta ordning som innan frysningen. Det är istället de yttre fysiska förutsättningarna som återigen gör sig gällande och molekylerna placerar sig så att säga på den plats som är ledig eller med andra ord styrs av naturlagarna. De små differenser som ändå ses, i det som påstås vara vattenminne, är tydliga tecken på de små ändringarna i förutsättningarna som gavs mellan de tre stadierna i experimentet och som har att göra med förändringarna i den yttre miljön, d v s tillförda mikroorganismer eller partiklar på den frigjorda ytan på och runt kristallen. Jag avfärdar därför idén om vattenminne så som det första experiment vill visa.
  Experiment nr 2 med blommor och ett närmast fotografiskt minne i vattendroppen har nog mer att göra med det som vid blommans placering i vattnet tillför, molekyler från just blomman och därför sprids till varje droppe man undersöker oavsett när hur och var.
  Ove Törnemar
  Swe Nor Medical Center .

 • Jag personligen laddar vatten med min energi i en stor karaf som jag sedan drycker under dagen. Det finns fina dokumentärer om vattnet på internet, men den ena är på ryska, textat slovakiska, jag bifogar den ifall någon av läsare förstår ryska, eller kanske lyckas man hitta denna dokumentär på engelska någonstans. Det går att översätta den med automat textning, men jag vet inte om det ger någon fullständigt bild av det som sägs där. http://www.youtube.com/watch?v=VlhB6IgOoEA&feature=share&list=PLFpbObURvzez5L3xCzhDnuFcoi9FTHKus

  I filmen säger vetenskaps man Vladimir Vojkov att “vi har gjort en framsteg vi har blivit medvetna om att vi inte vet någonting om vatten!” I sydväst Asien år 1956 hade man i en hemlig anläggning ett sammanträde om planerade krig. Alla deltagare blev mag sjuka fast de åt ingen mat. Det fanns bara vatten att dricka. Det har visat sig att deltagare med sina mördande tankar programmerade vatten de drack till att skada dem. (5:24 i filmen). Så här skulle man kunna fortsätta….

  Det finns en Österrikiskt dokumentär om vatten som heter Top Secret, Jag lyckades hitta den på engelska. http://youtu.be/mJhogR7YLps

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *