NASA: CO2 kyler ner atmosfären – Koldioxidens roll för klimatet revideras

23
269

space-wheather

NASA:s Forskningscentrum i Langley har samlat data som bevisar att växthusgaser i själva verket förhindrar upp till 95% av inkommande solinstrålning mot jorden genom att sänka solens uppvärmande effekt, enligt Principia Scientific International.

Text: Ivan Björn | Bild: NASA klicka för förstoring

Dessa datauppgifter insamlades av NASA presenterades av forskningsinstitutet SABER (Souding of the Atmosphere using Broadband Emision Radiometry). SABER samlar in infraröda data från CO2- och NO-emissioner i högre skikt av jordens atmosfär. CO2 (koldioxid) och NO spelar en nyckelroll i luftens energetiska jämvikt för vår planet.

CO2 och NO är naturliga termostater förklarar James Russell från Hamptom Universitet som är huvudforskare på SABER. När termosfären värms upp reflekterar CO2 och NO bort värme tillbaka ut i universum.

Först bevisar vetenskapen att CO2 värmer upp atmosfären och nu finns bevis för att CO2 i själva verket kyler ner atmosfären.

Undertecknads kommentar: Det ingen fortfarande pratar om är modifieringen av vädret genom chemtrails och HAARP. Fortfarande gäller det att skylla på ”klimatförändringar” för alla katastrofer som sker, efterfråga högre skatter och hålla människor i rädsla. Den dagen vi pratar om katastrofer och ökad antal sjukdomar och tar med i beräkningen alla ”hemliga” projekt kan vi få en klar bild av vad som egentligen pågår.

Jag rekommenderar följande video som är på engelska om klimatförändringar nedan.

Text: Ivan Björn

Regler för kommentarsfältet: Du har personligt ansvar för vad du skriver. Nedsättande kommentarer raderas. Max ca 300 ord och tre externa länkar. Läs mer

23 KOMMENTARER

 1. Och vad ger detta för signaler till mänskligheten? Nu är det fritt fram att bara spy ut hur mycket skit som helst i atmosfären och ”leva loppan”?
  Ärligt talat jag tror inte på detta.

  Vi måste alla ta vårt ansvar för miljön och klimatet!

 2. Nej. Det ger signalen att det man säger skall kunna backas upp av forskning och sunt förnuft. Dagens teorier bygger på att människor skall betala skatt, baserat på rädsla för saker som inte har en förankring i verkligheten.

 3. Glaciärerna smälter, har minskat nåt enormt sista årtiondena, isbjörnarna dör vid nord och sydpolen för att dessa smälter. Det är vår verklighet, oavsett om den nu vetenskapligt kan bevisas eller inte.
  Människan kan inte fortsätta sin förstörelse av moder jord, då har vi snart ingenstans kvar att bo på och då är det god natt för människan.

 4. CO2 är duktig på att fånga upp energi från omgivningen och när det blir mycket av den så håller den värme i atmosfären längre än ifall det skulle vara mindre av den. Det som händer när en solstorm träffar termosfären (vilket är vad NASA-länken beskriver) är att CO2 fångar upp värme innan den når ner på jordytan. Där håller den värmen ett tag innan den försvinner ut i rymden. Detta är alltså inget bevis för att CO2 kyler ner eller värmer upp jorden ur klimatsynpunkt.. detta handlar enbart om hur CO2 fungerar när stora energivågor från solen träffar jordens atmosfär….

  Foliehatten av tack

 5. Det du hänvisar till om isbjörnar och avsmältning är den officiella varianten som inte är helt sanningsenlig. Jag kan bibringa hänvisningar till forskning och studier som visar på helt andra förhållanden.

  För övrigt finns det bara isbjörnar på nordpolen. Ha en bra dag.

 6. Klimatfrågan börjar nu bli riktigt tragikomisk.

  Tyvärr verkar klimat- och miljöaktivisterna på alla nivåer mer eller mindre ointresserade av faktapåståenden som motsäger den antropogena koldioxidhypotesen, inte minst när klimathotet, oavsett om det är sant eller inte, kan användas i kampen för att nå deras övriga ekocentriska och biocentriska miljömål.

  Att vilja hålla sig till en lögn därför att sanningen ”kan ge fel signaler” är begripligt om man känner sig oroad och rädd, men knappast en optimal ståndpunkt.

 7. Om isbjörnarna svettas så beror det alltså inte på koldioxidutsläpp.
  Solaktiviteten är större än vanligt.
  Det visste jordens verkliga makthavare, men dom tänkte, hur skall vi få detta att arbeta för vårt slutmål, global kontroll.

 8. Jag tycker som Björn, det handlar om global kontroll. Jag läste för övrigt på en Tjeckisk blogg att isarna på Nordpolen smälter man medvetet med hjälp av HAARP. Vad beträffar koldioxid utsläpp bestämdes detta av Romska klubben på 60 talet om jag minns rätt. Mina tankar om chemtrails som förorsakar klimatförändringarna kan man läsa på följande länk: http://ivansbj.blogspot.se/2013/05/normal-0-21-false-false-false-sv-ja-x.html

  Självklar är det solen också som bidrar till förändringar och dettta vill den mörka eliten skydda oss från genom att skapa illusionen där koldioxid är en av komponenterna

 9. Vi har helt klart ett problem.
  Problemet är inte att en del forskare inte förstått eller gått vilse.
  Problemet är snarare makteliten och att den kontrollerar forskarvärlden.
  I artikeln nedan föreslår Sture Åström att en centerkvinna skall anordna en konferens…men centern tillhör de mest pk av alla.
  Det betyder att Stures ide är bra men att den knappast blir av.
  Vi har diktatur i Sverige.
  Inte bara diktatur utan diktatur när fen är som sämst.
  En diktatur som enbart ser till främmande intressen.

  http://www.vt.se/opinion/torget/?articleid=6878265

 10. Janne: ”Och vad ger detta för signaler till mänskligheten? Nu är det fritt fram att bara spy ut hur mycket skit som helst i atmosfären och ”leva loppan”? Ärligt talat jag tror inte på detta.

  Att ersätta observation av verklighet med en politisk fundamentalistisk religion är en ytterst allvarlig mental miljöförstöring. Detta är den värsta tänkbara miljöförstörelsen. Mental miljöförstörelse skapar nämligen all annan miljöförstörelse.

 11. Att ersätta observation av verklighet med en politisk fundamentalistisk religion är en ytterst allvarlig mental miljöförstöring. Detta är den värsta tänkbara miljöförstörelsen. Mental miljöförstörelse skapar nämligen all annan miljöförstörelse.

 12. En sådan tur då att all miljöförstörelse kommer från miljöförstörelse.
  Jag menar, det kunde ha varit mycket värre.
  Nu är också mänsklighetens fiende Osama bin Laden avrättad på självaste första maj o dumpad direkt utan dröjsmål i Indiska oceanen.
  Solen skiner just nu på oss från en molnfri himmel…

 13. Japp. Begravd till sjöss enligt sk. tradition. Eller dog han redan 2001 som Benazir Bhutto insinuerar?

 14. Att isbjörnarna redan försvunnit från sydpolen borde vi väl ta som en synnerligen påtaglig varning om framtiden, inte skämta bort..

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here