Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Den svenska välfärdsstaten hånas i internationella media

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 23 maj 2013
- Torbjörn Sassersson
Upploppen påsken 2022. Privat foto
Upploppen i Sverige påsken 2022. Privat foto

Upploppen i Stockholms förorter som nu pågått i fyra nätter har fått bilden av ett Sverige som det “socialistiska paradiset” att kollapsa. Den svenska politiska ledningen står lika handfallen idag som när den stora tsunamin drabbade världen och Sverige 2004.

Då var det naturkrafter. Denna gång är det människokrafter som tänder eld. Kan det vara sinnebilden av ett Sverige där “allt är så bra” som gör politikerna paralyserade?

Aftonbladet skriver:

På USA:s motsvarighet till Sveriges radio, NPR, beskrivs Sverige som ett av världens rikaste, mest stabila och problemfria länder, ett land som “beundrats av världen i åratal”, men med rubriken “Riots in Sweden. That’s right. Sweden”, menar NPR.org att Sverige genomgår självrannsakan i ljuset av upploppen i Stockholms förorter.

Läs mer: “Världens hån mot Sverige”


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: Sverige