DN: “Implantat i hjärnan ska hjälpa epileptiker”

  5

  implantat hjärna“Ett implantat i hjärnan kan vara framtidens lösning för epileptiker. Forskare i Australien tror sig hittat en metod som kan förutse när ett anfall är på gång”, skriver DN den 2:a maj 2013. 

  Tanken är att en dator först ska läsa av hjärnaktiviteten under en period så att denne ska lära sig hur hjärnaktiviteten såg ut innan ett anfall bröt ut. I nästa steg opereras ett implantat in i hjärnan som ska varna patienten om sannolikheten för ett anfall ökar så att denne kan ta medicin. Studien utfördes på 15 personer med epilepsi i Australien, skriver BBC News.

  Läs mer i DN

  Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  Prenumerera
  Notify of
  guest

  5 Kommentarer
  Nyast
  Äldst Mest röstad
  Inline Feedbacks
  Se alla kommentarer
  Mayne Sundewall Hopkins
  Gäst
  3 maj 2013 kl 14:53

  xxx

  Mayne Sundewall Hopkins
  Gäst
  3 maj 2013 kl 14:53

  Jag säjer bara: En ‘green & clean’ livsstil (utan syntetiska piller, vaccin, GMOs o’ annat elände) kanske vore något att testa ..först!

  lasse
  lasse
  Gäst
  3 maj 2013 kl 11:04

  Cc,

  Vad skulle de vinna på att berätta om en sådan teknologis existens? Speciellt i ljuset av att istället förtiga nämnda möjligheter, men ändå komma undan med att genomföra själva implantationen? Till och med att få medborgarna att vilja få implantat…

  Cc
  Cc
  Gäst
  3 maj 2013 kl 07:52

  Ganska långt kvar till den teknologi som påstods ha funnits redan vid mitten av förra århundradet där exempelvis SÄPO med röst kan kommunicera direkt med mottagaren samt läsa av dennes tankar i reda ord.

  Cc
  Cc
  Gäst
  3 maj 2013 kl 07:48

  Ganska långt kvar till den teknik där SÄPO kan kommunicera med röst och bild direkt till mottagarens hjärna samt läsa tankarna i ord.