DN: “Implantat i hjärnan ska hjälpa epileptiker”

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 3 maj 2013
- Torbjörn Sassersson

implantat hjärna“Ett implantat i hjärnan kan vara framtidens lösning för epileptiker. Forskare i Australien tror sig hittat en metod som kan förutse när ett anfall är på gång”, skriver DN den 2:a maj 2013. 

Tanken är att en dator först ska läsa av hjärnaktiviteten under en period så att denne ska lära sig hur hjärnaktiviteten såg ut innan ett anfall bröt ut. I nästa steg opereras ett implantat in i hjärnan som ska varna patienten om sannolikheten för ett anfall ökar så att denne kan ta medicin. Studien utfördes på 15 personer med epilepsi i Australien, skriver BBC News.

Läs mer i DN

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • Cc,

    Vad skulle de vinna på att berätta om en sådan teknologis existens? Speciellt i ljuset av att istället förtiga nämnda möjligheter, men ändå komma undan med att genomföra själva implantationen? Till och med att få medborgarna att vilja få implantat…

  • Ganska långt kvar till den teknologi som påstods ha funnits redan vid mitten av förra århundradet där exempelvis SÄPO med röst kan kommunicera direkt med mottagaren samt läsa av dennes tankar i reda ord.

  • Ganska långt kvar till den teknik där SÄPO kan kommunicera med röst och bild direkt till mottagarens hjärna samt läsa tankarna i ord.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *