DN: ”Implantat i hjärnan ska hjälpa epileptiker”

  5
  159

  implantat hjärna”Ett implantat i hjärnan kan vara framtidens lösning för epileptiker. Forskare i Australien tror sig hittat en metod som kan förutse när ett anfall är på gång”, skriver DN den 2:a maj 2013. 

  Tanken är att en dator först ska läsa av hjärnaktiviteten under en period så att denne ska lära sig hur hjärnaktiviteten såg ut innan ett anfall bröt ut. I nästa steg opereras ett implantat in i hjärnan som ska varna patienten om sannolikheten för ett anfall ökar så att denne kan ta medicin. Studien utfördes på 15 personer med epilepsi i Australien, skriver BBC News.

  Läs mer i DN


  • NewsVoice kräver äkta för- och efternamn för den som vill kommentera efter artiklar. Varför?
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

  5 KOMMENTARER

  1. Ganska långt kvar till den teknik där SÄPO kan kommunicera med röst och bild direkt till mottagarens hjärna samt läsa tankarna i ord.

  2. Ganska långt kvar till den teknologi som påstods ha funnits redan vid mitten av förra århundradet där exempelvis SÄPO med röst kan kommunicera direkt med mottagaren samt läsa av dennes tankar i reda ord.

  3. Cc,

   Vad skulle de vinna på att berätta om en sådan teknologis existens? Speciellt i ljuset av att istället förtiga nämnda möjligheter, men ändå komma undan med att genomföra själva implantationen? Till och med att få medborgarna att vilja få implantat…

  KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här