Empatiska svenskar vill hjälpa uteliggare från Rumänien

  3
  181

  Marius fd uteliggareEfter Dagens Nyheters artikel om den rumänske invandraren och uteliggaren Marius har hundratals läsare hört av sig för att hjälpa till. Hans liv förändras nu snabbt.

  Marius tror att 80% av svenska folket saknar empati. Om det stämmer har några av de som har den kvar hört av sig.

  ”Men berättelsen om Marius som mot alla odds kämpat vidare fick många att engagera sig. Efter publiceringen har DN fått hundratals mejl och samtal från personer och företag som velat hjälpa till med alltifrån bostad och arbete till stresshantering och språklektioner.”

  Läs mer i DN | Foto: Roger Turesson, faksimil


  • NewsVoice kräver äkta för- och efternamn för den som vill kommentera efter artiklar. Varför?
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

  3 KOMMENTARER

  1. Det här är riktigt bra, men går det att mobilisera såna här krafter utan media?
   Det finns så många som vill hjälpa utsatta människor – det borde finnas en sida med annonser som kan mobilisera goda krafter för att hjälpa folk som Marius.

   Jag vill att det här kan vara en solskenshistoria, av många framtida solskenshistorier.

  2. Hoppas att denne man kan vara en katalysator som ger lite liv åt det svenska lantbruket. Det är i stort behov av en vitamin-injektion.

  KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här