Jordbävningar: Men vad betyder egentligen magnituderna på Richterskalan?

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 14 maj 2013
- NewsVoice redaktion

Vi har alla hört talas om Richter-skalan och att jordbävningar har olika magnituder, men vad betyder det att en jordbävning har magnitud 4 i jämförelse med en som har magnitud 8? Är den med magnitud 8 dubbelt så stor som den som hade 4? Inte alls. Denna video på 2 minuter förklarar på ett enkelt sätt hur det förhåller sig.


ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Finns det någon som har reaktioner om denne Eric Dollard? BS eller hyfsat korrekt i sina antaganden?

  https://www.youtube.com/watch?v=tDcovdN5I7o

  Och vad kan man säga om hans uttalanden om solen?
  Solen är bara ett tomt skal som är en omvandlare av något slag. Ingen kärnreaktion eller väte som avger energi, enligt Dollard. På ett plan kan man ha förståelse för hans påståenden. Att solen skulle kunna brinna i 9 miljarder år så som man vardagligt antar kräver en närmast oändlig tillförsel av bränsle/energi. 2:50-3:50. Att solen är en kosmisk omvandlare verkar på ett oändligt sätt logiskt.

  https://www.youtube.com/watch?v=asesblfb4zI

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *