Jordbävningar: Men vad betyder egentligen magnituderna på Richterskalan?

2

Vi har alla hört talas om Richter-skalan och att jordbävningar har olika magnituder, men vad betyder det att en jordbävning har magnitud 4 i jämförelse med en som har magnitud 8? Är den med magnitud 8 dubbelt så stor som den som hade 4? Inte alls. Denna video på 2 minuter förklarar på ett enkelt sätt hur det förhåller sig.


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

2 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
anders
anders
Gäst
18 maj 2013 kl 16:13

Finns det någon som har reaktioner om denne Eric Dollard? BS eller hyfsat korrekt i sina antaganden?

https://www.youtube.com/watch?v=tDcovdN5I7o

Och vad kan man säga om hans uttalanden om solen?
Solen är bara ett tomt skal som är en omvandlare av något slag. Ingen kärnreaktion eller väte som avger energi, enligt Dollard. På ett plan kan man ha förståelse för hans påståenden. Att solen skulle kunna brinna i 9 miljarder år så som man vardagligt antar kräver en närmast oändlig tillförsel av bränsle/energi. 2:50-3:50. Att solen är en kosmisk omvandlare verkar på ett oändligt sätt logiskt.

https://www.youtube.com/watch?v=asesblfb4zI

Daniel
Daniel
Gäst
15 maj 2013 kl 19:40

Intressant fakta som jag inte visste om innan, tackar!