NASA: CO2 kyler ner atmosfären – Koldioxidens roll för klimatet revideras

publicerad 24 maj 2013
- Ivan Björn

space-wheather

NASA:s Forskningscentrum i Langley har samlat data som bevisar att växthusgaser i själva verket förhindrar upp till 95% av inkommande solinstrålning mot jorden genom att sänka solens uppvärmande effekt, enligt Principia Scientific International.

Text: Ivan Björn | Bild: NASA klicka för förstoring

Dessa datauppgifter insamlades av NASA presenterades av forskningsinstitutet SABER (Souding of the Atmosphere using Broadband Emision Radiometry). SABER samlar in infraröda data från CO2- och NO-emissioner i högre skikt av jordens atmosfär. CO2 (koldioxid) och NO spelar en nyckelroll i luftens energetiska jämvikt för vår planet.

CO2 och NO är naturliga termostater förklarar James Russell från Hamptom Universitet som är huvudforskare på SABER. När termosfären värms upp reflekterar CO2 och NO bort värme tillbaka ut i universum.

Först bevisar vetenskapen att CO2 värmer upp atmosfären och nu finns bevis för att CO2 i själva verket kyler ner atmosfären.

Undertecknads kommentar: Det ingen fortfarande pratar om är modifieringen av vädret genom geoengineering och HAARP. Fortfarande gäller det att skylla på “klimatförändringar” för alla katastrofer som sker, efterfråga högre skatter och hålla människor i rädsla. Den dagen vi pratar om katastrofer och ökad antal sjukdomar och tar med i beräkningen alla “hemliga” projekt kan vi få en klar bild av vad som egentligen pågår.

Jag rekommenderar följande video som är på engelska om klimatförändringar nedan.

Text: Ivan Björn


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Att ersätta observation av verklighet med en politisk fundamentalistisk religion är en ytterst allvarlig mental miljöförstöring. Detta är den värsta tänkbara miljöförstörelsen. Mental miljöförstörelse skapar nämligen all annan miljöförstörelse.

 • Klimatfrågan börjar nu bli riktigt tragikomisk.

  Tyvärr verkar klimat- och miljöaktivisterna på alla nivåer mer eller mindre ointresserade av faktapåståenden som motsäger den antropogena koldioxidhypotesen, inte minst när klimathotet, oavsett om det är sant eller inte, kan användas i kampen för att nå deras övriga ekocentriska och biocentriska miljömål.

  Att vilja hålla sig till en lögn därför att sanningen “kan ge fel signaler” är begripligt om man känner sig oroad och rädd, men knappast en optimal ståndpunkt.

 • CO2 är duktig på att fånga upp energi från omgivningen och när det blir mycket av den så håller den värme i atmosfären längre än ifall det skulle vara mindre av den. Det som händer när en solstorm träffar termosfären (vilket är vad NASA-länken beskriver) är att CO2 fångar upp värme innan den når ner på jordytan. Där håller den värmen ett tag innan den försvinner ut i rymden. Detta är alltså inget bevis för att CO2 kyler ner eller värmer upp jorden ur klimatsynpunkt.. detta handlar enbart om hur CO2 fungerar när stora energivågor från solen träffar jordens atmosfär….

  Foliehatten av tack

 • Och vad ger detta för signaler till mänskligheten? Nu är det fritt fram att bara spy ut hur mycket skit som helst i atmosfären och “leva loppan”?
  Ärligt talat jag tror inte på detta.

  Vi måste alla ta vårt ansvar för miljön och klimatet!

  • Nej. Det ger signalen att det man säger skall kunna backas upp av forskning och sunt förnuft. Dagens teorier bygger på att människor skall betala skatt, baserat på rädsla för saker som inte har en förankring i verkligheten.

   • Glaciärerna smälter, har minskat nåt enormt sista årtiondena, isbjörnarna dör vid nord och sydpolen för att dessa smälter. Det är vår verklighet, oavsett om den nu vetenskapligt kan bevisas eller inte.
    Människan kan inte fortsätta sin förstörelse av moder jord, då har vi snart ingenstans kvar att bo på och då är det god natt för människan.

    • Det du hänvisar till om isbjörnar och avsmältning är den officiella varianten som inte är helt sanningsenlig. Jag kan bibringa hänvisningar till forskning och studier som visar på helt andra förhållanden.

     För övrigt finns det bara isbjörnar på nordpolen. Ha en bra dag.

     • Att isbjörnarna redan försvunnit från sydpolen borde vi väl ta som en synnerligen påtaglig varning om framtiden, inte skämta bort..

  • Janne: “Och vad ger detta för signaler till mänskligheten? Nu är det fritt fram att bara spy ut hur mycket skit som helst i atmosfären och “leva loppan”? Ärligt talat jag tror inte på detta.

   Att ersätta observation av verklighet med en politisk fundamentalistisk religion är en ytterst allvarlig mental miljöförstöring. Detta är den värsta tänkbara miljöförstörelsen. Mental miljöförstörelse skapar nämligen all annan miljöförstörelse.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *