Ny webb-TV-kanal: Canal 2nd Opinion ska möblera om i Svenska paradigmet

16
369

Nyhetskanalen Canal 2nd Opinion, www.2op.se, är en webb-TV-kanal som tar upp alternativa nyheter. Kanalen utmanar de rådande paradigmerna. Kanalen kommer att ha intressanta nyheter/videointervjuer och finns redan på en annan webbadress som ännu inte offentliggjorts. Kanalen lanseras den 12 maj 2013 i samband med evenemanget Brytningstider i Stockholm. • NewsVoice kräver äkta för- och efternamn för den som vill kommentera efter artiklar. Varför?
 • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
 • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

16 KOMMENTARER

 1. Så otroligt spännande! Vem kan vara en bättre utmanare av det rådande paradigmet än än Ralf Sundberg. Detta har vi säkert anledning att se fram emot. Bra komplement till utmärkta NEWSVOICE.

 2. Mycket bra, det är viktigt att det kommer fram fler objektiva kanaler där vi får fakta utan påverkan från industribetalda experter.
  Toppenkomplement till suveräna Newsvoice 🙂

 3. Varför presenteras den nya kanalen just nu? Vem/vilka finansierar? Och vad gör Niels Harrit där? Det kan vara bra med eftertänksamhet innan man kastar sig över något nytt man inte har en aning om vad det innebär. Det kan lika gärna handla om kontrollerad opposition, för många får har lämnat hagen och det behövs invallning igen. Läs gärna Kristoffer Hells utmärkta artikel i ämnet: http://kristofferhell.net/sanningsrorelsen-i-norden-maktens-kontrollerade-opposition/

 4. Per: Så länge det får folk att inse att det finns fler sanningar spelar det ingen roll. Har folk väl lärt sig se ett mynts båda sidor och ifrågasätta rådande uppfattningar kan det bara leda till ytterligare vakenhet.

 5. Hej och tack alla som skrivit.
  Kanalen är helt religiöst och politiskt obunden och finansieras av oss själva. Vår ambition är att senare ta betalt för att få tillgång till alla inlägg på sidan. Men dem som inte tycker det är värt kan komma åt vissa artiklar och inlägg ändå. Tills vidare är allt fritt och gratis. Vi vill skapa framtidens media, och vi hoppas att ni tittare vill vara med och stötta en förändring av medielandskapet, genom ER prenumeration. När vi ska börja ta betalt är inte bestämt än, men kommer innan hösten. Vår tanke är att ta betalt en mindre summa, för tillgång till ny färska reportage och intervjuer. Denna kanal ska få växa organiskt tillsammans med den efterfrågan som finns hos er tittare. Vår intention är att den ska liknas vid en traditionell TV-kanal som man är van vid, fast med annat innehåll.

  Så här presenterar vi kanalen och våra tankar kring den:

  Vems sanning lever du?
  Ett allt större behov från en allmänhet som inte accepterar alla sanningar som samhället presenterar har fått oss att starta denna webb-tv kanal.
  Vi vill försöka visa en annan sida av den veklighet vi lever i. Med hjälp av personer och de bevis som går att få fram ska vi försöka besvara de frågor som många går och funderar över. Vi ger oss in i svåra frågeställningar där vi ibland får acceptera att det inte alltid går att få ett svar. Kanske sanningar och frågor man inte vill du ska beröra. Det som i bland kallas konspirationsteorier i media och av myndigheter. Vi vill undersöka vad som styr människors val och varför det måste vara så. Vi vill granska makthavarnas paradigmer, och ifrågasätta varför man vill försvara system som bevisligen inte fungerar eller är till gagn för den enskilda människan. Vi försöker hitta de saknade pusselbitar som gör att vi inte får en helhetsbild för att fatta våra beslut. Vi väger sanningar mot varandra, och låter dig bestämma vems sanning du ska leva. Vi vill inte ge dig våra eller andras färdiga sanningar och lösningar utan hoppas ge dig de verktyg du behöver för att fatta dina egna personliga beslut. Flera år av journalistiskt arbete i branschen och ute bland folk har fått oss att förstå att det finns en växande kritik och ett ökat behov av svar på obesvarade frågor. Frågor som blivit obesvarade av ett etablissemang som oförstående låtit oss förstå att svaren inte går att få, och kanske t.o.m inte ens är en fråga. Vi vill ifrågasätta forskning och vetenskap som etablissemanget presenterat som konsensus. Vi kommer att arbeta med nätverk av kända personligheter inom de områden vi berör. Vi hoppas få in rapporter från personer runt om i världen. Vi kommer att intervjua spännande och intressanta personer med kunskap och upplysningar om saker vi inte har tillgång till. Mycket och mer därtill ska vi försöka uppfylla. Vi hoppas ge dig en fantastisk, spännande och utvecklande resa som vidgar din syn och medvetande till nya nivåer.

  Våga följ med!

 6. @ Canal 2nd Opinion och NewsVoice:
  Ja, det här var ju en både intressant, glädjande och spännande nyhet.
  Liksom Margareta vågar jag också – och ser verkligen fram emot vad som komma kan…

  @ Per Nordgren:
  Jag oroar mig inte över eventuell ’kontrollerad opposition’. Jag vet vilka mina värderingar är och vad som inte känns ’rätt’ lämnar jag i regel antingen därhän …eller så protesterar jag! 😉
  Tack också för Kristoffer Hells läsvärda artikel. Det går inte (i längden) att undertrycka sanningen!

 7. Skulle aldrig lägga en spänn på exempelvis aftonbladet plus, eller liknande.
  Men ett bidrag till NewsVoice och en prenumeration på Canal 2nd Opinion
  känns helt rätt. Bra jobbat allihopa 🙂

  • Känns värmande att läsa.
   Som politiskt och religiöst obunden samt att finansiering genom reklam inte får styra kanalen vill vi gå utanför de ekonomier som styr dagens utbud av media. Men för att överleva och kunna driva kanalen seriöst med ett bra intressant utbud av inslag så måste vi ta betalt. Vi måste överleva helt enkelt. För att journalistik ska vara oberoende, så borde den vara helt fritt från finansiering om det inte är den enskilda människan som betalar. Vår tanke kring detta är att om man känner att man vill påverka journalistiken och är intresserad av en annan bevakning så ska det kännas rätt att stödja oss. Medialandskapet är under förändring och rådande paradigm håller på att upplösas. Vi vill utmana de rådande maktstrukturena som förevisar oss en verklighet som tycks krackelera i sin grund. Vi tänker vara med i den förändringen tillsammans med våra tittare och följare, men för att det ska hålla hela vägen, så behöver vi ert stöd.

   Tack för dina energilyftande ord!

 8. Jag tog ett beslut att avsluta kommentarsmöjligheten efter denna artikel för det drogs upp en gammal fajt mellan några personer som jag känner borde vara avklarad. /Redaktören

Comments are closed.