Pojke vaccinerades med Pandemrix mot föräldrarnas vilja – blev svårt sjuk

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 21 maj 2013
- Torbjörn Sassersson

Pojke vaccinerades med Pandemrix från GlaxoSmithKline mot föräldrarnas vilja. En stressad sjuksköterska missade att föräldrarna kryssat i en nej-ruta. Pojken blev efter sprutan mycket sjuk och fick efter 3, 5 års kamp diagnosen ME/CFS och hypersomni. 

Misstron från myndigheter och omvärld har varit en av de värsta delarna enligt föräldrarna. Kampen att få en diagnos har tagit mycket ork och energi, skriver Helena Sjögren för Expressen.

Ansvariga inom vården har inte velat erkänna sitt misstag och avfärdar sambandet mellan Pandemrix och ME/hypersomni.

“Och visst hoppas de på någon form av ersättning i framtiden. Det är i dagsläget inte klarlagt om det finns något samband mellan ME och Pandemrix. Familjen tror att det handlar om toppen av ett isberg med vaccinationsskadade. De har alltid varit vaccinationsskeptiker och redan på förhand hade Annika och Gunnar läst på om vaccinet.”

Valet var enkelt: Deras barn skulle inte vaccineras.

– Och så händer det här. Det känns som ett hån, säger Gunnar till Expressen.

ArcanumSkolan 2024

Läs mer

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq