SvD: Storbanker skakas av jätteläcka

  2

  Offshore leaksEfter Wikileaks och Vatileaks kommer Offshore leaks. Internationell samordnad grävjournalistik har hittat miljontals dokument som visar hur företag och privatpersoner över hela världen gömt undan enorma belopp – och som så ofta har internationella storbanker spelat en central roll, skriver SD idag.

  “75000 miljarder kronor undanhålls beskattning på global nivå, enligt Tax Justice Network. Bara i Sverige handlar det om hundratals miljarder, enligt uppgifter från Skatteverket och ´Tax Justice Network: 400–500 miljarder kronor göms från svensk skatteredovisning.Dessa gömda belopp innebär 46 miljarder kronor i förlorade skatteintäkter för svenska staten. 5000 holdingbolag på Cypern ägs av svenska bolag och privatpersoner. 4000 av dessa bedöms enbart användas för skatteplanering.”

  Läs mer

  Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  Prenumerera
  Notify of
  guest

  2 Kommentarer
  Nyast
  Äldst Mest röstad
  Inline Feedbacks
  Se alla kommentarer
  Kristoffer
  Gäst
  7 maj 2013 kl 09:06

  ..och precis som är fallet med den dolda maktens kontrollerade opposition Wikileaks, sä är även det här gänget grävande “journalister” inget annat än maktens lakejer.

  Det här är bara elitens manöver för att slå sönder välmående mellan och överklass på våg mot slutmålet med en global diktatur där 99,99% lever som egendomslösa slavar.

  Läsarna skall därför inte förvänta sig att finna namn som Wallenberg, Bonnier eller Rotschild bland de s k skattesmitarna.

  anders
  anders
  Gäst
  6 maj 2013 kl 20:21

  Är detta ett resultat av att topparna i detta spel drar åt olika håll, och har olika åsikt om hur saker skall skötas? Är det så att det finns grupper inom den yttersta bankledningen som anser att staten inte skall ha tillgång till de medel som beskrivs i artikeln? Är det för att de tycker att staten sköts fel, eller för att pengarna inte skall glida bankhöjdarnas vänner ur händerna? Är det för att man reagerar mot de olika projekt som bekostas av staten eller för att den egna plånboken har sista ordet?