Många nära trafikolycka pga mobiltelefon men 64% vill ha ny lag

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 20 juni 2013
- NewsVoice redaktion
ArcanumSkolan

BilverkstadTrafiksäkerheten på din bilkörning påverkas i hög grad om du använder mobiltelefonen när du kör. Det anser 77 procent av förare som svarat på en enkät på Bilprovningen.se.

Nära var femte bilförare uppger att de varit nära att köra av vägen till följd av mobilanvändning. 28 procent uppger att de ofta eller alltid pratar i mobilen när de kör.

Läs mer på Bilverkstad.cc

Text: Torbjörn Sassersson | Detta är betalt innehåll för bloggen Bilverkstad.cc, men ingen ersättning går till NewsVoice.se. Artikeln återpubliceras eftersom den är av allmänt intresse.

ArcanumSkolan

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • Ja det är inte särskilt smart … Jag funderar på att köpa något headset så jag kan prata när jag kör i bilen .. Finns det någon som kan rekommendera en butik som säljer den? Kan ju förstås köpa just det där, där jag planerar att köpa min telefon (www.proshop.se) .. Men gör de andra ..?

  • Det är en smula komiskt att man anser sig behöva en lag, när man ändå inser att man bär sig dumt åt.

    Det gäller att göra rätt och göra rätt val, så behövs det inte så mycket mer.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *