Nu ska migrän botas med genmedicin

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 24 juni 2013
- Torbjörn Sassersson red.

migränDEBATT. Nu har det hänt igen. Samma upplägg varje gång. En mycket stor “fin” studie har genomförts och forskare drar slutsatsen att de funnit lösningen på en sjukdom, att det är fel på våra gener. Denna gång har de hittat  fem samverkande regioner i generna som orsakar migränsmärtor.

Migränens symptom – smärtan – pekas även luddigt ut som orsaken till sjukdomen, men symptomet kan aldrig vara orsaken till en sjukdom, symptomet är resultatet av en orsak och man anser att den sitter i generna istället för att ta del av redan befintlig kunskap som pekar ut helt andra orsaker än generna.

“Studien är unik, eftersom alla de främsta forskningsinstituten inom området i USA och Europa har samarbetat. Att få till ett samarbete av det här slaget är i sig en bragd”, säger John-Anker Zwart, professor i neurologi vid Oslo universitetsjukhus till tidningen VG.

Bakom studien som publicerades av den ansedda tidskriften Nature Genetics finns Wellcome Trust Sanger Institute i Cambridge i Storbritannien. Forskarna nämner att stress kan ha “betydelse”, men verkar vara övertygade om att migrän egentligen är ärftlig, dvs genetiskt betingad.

Notera hur forskningen bakar ihop symptomen med generna för att förklara orsaken till en sjukdom istället för att ta reda på den bakomliggande orsaken. I och med att smärtan och generna pekas ut som problemet till migrän kan industrin enklare ta fram en “medicin” som ska “bota” alla migrändrabbade trots att orsaken till migrän kan variera. Det blir bättre lönsamhet. 

Du kan själv bota din migrän

Det forskningen borde fokusera på är att studera hur vaccin, gifter och föroreningar i våra födoämnen, organiska miljögifter och läkemedel dvs kemiska preparat ger migrän. Att bota migrän med förbättrad ergonomi behöver inte ens mer forskning.

Undertecknad har botat sig själv från migrän till 90% genom djupavslappning, bättre ergonomi och yoga. Det skulle inte vara möjligt om sjukdomen varit genetisk, men industrin tjänar inga pengar på vägar till självhjälp.

Läkemedelsindustrin dvs den kemtekniska industrin som härstammar från oljeindustrin, tjänar inga pengar på att du djupavslappnar, att du gör yoga eller att du sitter bättre framför datorn så att blodcirkulationen till hjärnan upprätthålls.

Industrin tjänar mest pengar på om du tror att du inte kan bota dig själv med livsstilsförändringar och egenvård. På det sättet är läkemedelsindustrin och sjukhusen som producerar respektive skriver ut smärtstillande medel och genmedicin en förvillande kunskapsfientlig verksamhet som hotar folkhälsan.

Text: Torbjörn Sassersson

Relaterat: Genombrott i jakten på migränlindring


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Det råder ren diagnose hysteri i media……..alla skall visst var lite sjuka och i alla fall ta några extra piller………….hm
  Var och varannan vecka kan man även läsa på löpsedlarna om den nya dolda folksjukdomen!
  Är du drabbad kolla här !……m.m sedan kan man även i dessa längre ner som oftast läsa att lösningen är ett nytt piller……….hm

  Finns väl snart ett piller för varje tillfälle!
  Men jag tror inte piller är lösningen !

  • Mikael Jansson tror inte att piller är lösningen och det tror inte jag heller! Att rekommendera statiner till alla över 50, anti-bröstcancer medicinering mm till unga kvinnor osv. Idag gör man FRISKA människor SJUKA ..i all ‘välmening’ – och de enda som tjänar på detta är follow-the-money-gänget! Praktiskt taget dagligen matas vi med nyheter om nya rön om vad vi bör ta i förebyggande syfte. Jag vill se ett slut på den här ‘sjuk-vårdande’ karusellen. NU HAR DET HAR GÅTT FÖR LÅNGT!!

 • Maktens elit tycker jorden är överbefolkad, de vill minska befolkningen från 7 biljoner till 500 miljoner. Samtidigt behöver de en massa stålar för sina underjordiska städer, hemliga rymdfarkoster och allt annat som ryms i världens olika “black budgets”. De vill att vi dör långsamt medan vi i vår okunniga godtrogenhet luras att inta av läkarna utskrivna symptomhämmande och svindyra gifter, subventionerade med våra skattepengar. Vi är så jäkla lurade att det är rent makalöst. Vad göra? Bilda träffgrupper och diskutera?

  • Ja Shimmeringblade det är verkligen helt sjukt så det har blivit. Det vi måste göra är att organisera oss mot makteliten. Människorna är så godtrogna och genuint lurade att man saknar ord.
   Jorden är kraftigt överbefolkad, det är den, men att använda skolmedicinen för att avbefolka den är väl ändå kanske inte det bästa sättet…
   De som är duktiga och kunniga måste ut och föreläsa, sprida alternativmedicinens ord vitt och brett så det tills slut blir ett folkuppror mot hela etablissemanget. Det handlar även om att nå ut med budskapet till rätt personer med ledande ställning i samhället, personer som verkligen vill få till en ändring och förbättring. Skolmedicinen går mot sin egen död en vacker dag, det råder det ingen tvekan om, tragiskt är bara att så många ska behöva dö i onödan!

    • Jag läste någonstans på nätet att jorden har kapacitet att kunna föda maximalt två miljarder människor, men kanske är det då inte sant. Det känns dock som att vi är på tok för många iaf, för många åsikter som ska förenas och försöka leva på Moder Jords tillgångar.

     • Se filmen och se att det påståendet dyker upp med jämna mellanrum i historien. Ett sätt att motivera varför det finns underskott och högre priser. Jämför hur man tar Afrikas bördiga jord och planterar energiskog och annat för att göra bränsle av.

      Likadant i Sydamerika.

      Ena stunden är det överbefolkat och för lite mat, och i nästa sekund motiverar man att man tar åkermark med total areal som flera länder tillsammans för att producera tex etanol till bilar. Då är motiveringen CO2.

      Det finns ingen logik i resonemanget, om man inte antar ett vinstintresse i att hålla ett konstlat underskott på basvaror.

 • Skillnaden mellan dem båda är att den ena är ekonomiskt tvångsstyrd i en riktning medan den andra är fri att forska efter sanningen.

 • Det är väl inte helt omöjligt att ett medvetande styr våra gener Janne! Det verkar vara vetenskapens senaste rön att de faktiskt inte förstår vad som styr ( kvarkar, molekyler fotoner osv. ) . Då menar jag den vetenskap som är sanningsenlig och inte den som är inföst i dogmatiska fåror. Hur stor skillnad är det inte mellan dessa två inriktningar?

 • Ja, en sak man nog kan va’ rätt säker på – är att ju längre denna typ av gen-‘forskning’ pågår, desto större sannolikhet att sjukdom verkligen kommer att bero på ..våra gener!!!
  Ja, jisses va’ di’ kan trixa ..det är ingen hejd på follow-the-money-gänget! :O

 • Håller med artikel och kommentarer. Kroppen har egna läkande funktioner för genreparation, som är överlägsna konstgjorda preparat. Det som stör och skadar genernas reparation är förmodligen mest överflödet av gifter och miljöpåverkan, som vi samlar på oss i våra kroppar. Det verkar vara en ny desperat tillrättaläggning av orsak och verkan från medicininfabrikerna, där man vill bygga vidare i rask takt på babels torn. Synd att en stor del av vården blivit medspelare i det ekonomiska spelet.

 • Ja en miljardindustri måste hållas igång – mer cancer, mer migrän, mer hjärndöd osv! Och så har vettiga människor i detta land krav på “mer sjukvård” och vakna upp politiker gör något? Men vi!? Ja det är vi själva som måste ta ansvar för våra liv, våra kroppar, våra sjukdomar, våra anhöriga. Ja jag vet att vi bealar skatt och är instängda i en box som har det inpräntat i luckan att vi har “specialister” som sköter det hela åt oss. Jag blir frustrerad att folk inte förstår att sjukvården inte är till för oss.

  • Ja läkemedelsindustrin har verkligen lyckats nåt enormt med sin hjärntvätt av allt från läkare till politiker och svenska folket. Det verkar inte finns någon övre gräns för hur långt man får gå i manipulerandet av folk genom att ljuga och undanhålla sanningen för dem.
   Allt och alla verkar kunna köpas för pengar.

   Det känns som en vändning snart är på väg, människor börjar sakta öka sitt eget medvetande och vända sig emot etablissemanget. Folk börjar tröttna på symtomlösningar och söker sig till andra bättre alternativ som erbjuder kvalité istället för kvantitet.

 • Jag har haft migrän från tonåren, inte så ofta, max 10 gånger per år, men när det slagit till så har jag varit helt utslagen 1 ett dygn och vara velat dö. När jag var strax över 30 så började jag med strikt GI och samtidigt slutade jag dricka öl. Detta var 7 år sedan och förutom en rad andra fördelar som att mina eksem försvann på några veckor och jag aldrig är uppsvälld längre (inte ens vid graviditet!) så har jag sedan dess har jag inte haft migrän en enda gång.

  Vete anses bra av kostrådgivarna och lågkolhydratkost vansinne. Jag har svårt att tro att någon läkare skulle rekommera lågkolhydratkost utan endast medicinska behandlingar. Dock fick en väninna i USA rådet från en läkare att gå över till paleo mot samma sjukdom, synd att vi inte har denna kunskap även här.

  Det går över mitt förstånd hur “vetenskapen” ger oss bekymmer och sedan istället för att avlägsna det som ger oss problem ska vi bota dem med mer vetenskapliga metoder. I min värld är detta inte vetenskap.

 • Migrän kommer från fel på våra gener? Undrar hur de “vetenskapligt” har lyckats komma fram till detta? Vilka har finansierat studien till detta?

  Märkligt hur man kan få kroppsliga obalanser (ofta orsakade av gifter) till att bli fel på våra gener!
  Det är otroligt vad uppfinningsrika de är när det gäller att ta fram nya “läkemedel”!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *