Grekiska “SVT” och “SR” läggs ned med omedelbar verkan

publicerad 11 juni 2013
- av NewsVoice

ERT GreklandDen statliga grekiska tv- och radiokanalen ERT stänger med omedelbar verkan ned sin verksamhet meddelade regeringen på tisdagen. Beslutet är ytterligare ett led i de besparingar som tvingats fram på grund av den ekonomiska krisen, skriver SvD idag.

I ett “grymt och förnedrande meddelande” annonserade idag regeringens talesman Simos Kedikoglou den plötsliga nedläggningen av ERT. Från midnatt ikväll kommer ERT:s sändare att tystna helt. Enligt Mr Kedikoglou är ERT ett otroligt slöseri med resurser. ERT har lidit av en tredubbel kostnad i jämförelse med andra stationer och har haft tre gånger för många anställda och dessutom gjort dyra produktioner för en mycket liten publik, skriver ERT.gr

Läs mer på SvD.se


Så här kan du stötta Newsvoice

Ämne: Grekland
  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *