Läkemedelsindustrin – Danska “Novo Nordisk” gömde 5,5 miljarder danska skattekronor

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 11 juni 2013
- NewsVoice redaktion

Novo NordiskLäkemedelsVärlden: Läkemedelsföretaget Novo Nordisk ska enligt danska medier ha lurat staten på 5, 5 miljarder danska kronor.

Danska skattemyndigheten anklagar läkemedelsföretaget Novo Nordisk för olaglig skatteplanering och nyttjandet av skatteparadiset Schweiz förklarar företagets egentliga succé de senaste åren. Den danska TV-kanalen DR har fått tag på dokument som visar att skattemyndigheten planerar att slå till mot läkemedelsföretagets skattetransaktioner för att smita från skatt i Danmark.

Novonordisk.com

Läs mer

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • Ja man blir inte direkt förvånad. Hade nästan blivit förvånad om det inte hade hänt…

    Det är precis som Mayne skriver – Hela bunten är likadana!

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *