NSA tvingar IT-bolagen att förneka USA:s topphemliga kartläggning av civila

  6

  Mike AdamsIn the shocking aftermath of revelations that Google, Yahoo, AOL, Hotmail, Skype, YouTube, Facebook and others are all sharing private user communications with the NSA in a massive spy grid system, many of these companies have publicly denied this is taking place.

  Text: Mike Adams

  But their denials are federally-required lies. It turns out that the Foreign Intelligence Surveillance Act requires companies to deny the existence of such programs or risk their executives being arrested and tried as potential terrorists.

  My article today explains it all


  Svenska Dagbladet

  NYT: ”It-jättarna har hjälpt till – men inte gett tillgång till servrar”

  Förhandlingar har skett mellan IT-bolagen och amerikanska myndigheter om tekniska metoder för att mer effektivt kunna samla in data om utländska användare, enligt lagliga förfrågningar som går under FISA – Foreign Intelligence Surveillence Act.

  IT-jättar indragna i amerikansk avlyssningshärva

  Den topphemliga avlyssningen, döpt till Prism, ska ha legat under övervakningslagen Foreign Intelligence Surveillance Act (FISA) och pågått i upp till sju år. Även om den främst ska ha varit riktad mot utlandet hävdar Washington Post att den inhemska…

  NSA USA:s hemligaste spionfirma

  Church-förhören mynnade 1978 ut i Foreign Intelligence Surveillance Act (Fisa), en lag som slog fast att ingen amerikansk medborgare fick övervakas utan tillstånd från en speciellt utsedd grupp domare på justitiedepartementet. Lagen sattes ur spel efter 11 september-attackerna 2001.

  “IT-jättar hjälper USA-spioner”

  Enligt Washington Post får den nationella säkerhetstjänsten NSA och den federala polisen FBI tillgång till uppgifter från servrarna enligt ett topphemligt program som heter Prism.

  USA övervakar miljoners teletrafik

  Säkerhetsmyndigheten NSA har fått tillstånd av den hemliga domstolen FISA att dagligen övervaka trafiken via bredbands- och teleföretaget Verizon, skriver brittiska The Guardian. Tidningen uppger att den har kommit över en kopia av beslutet.

  Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  Prenumerera
  Notify of
  guest

  6 Kommentarer
  Nyast
  Äldst Mest röstad
  Inline Feedbacks
  Se alla kommentarer
  anders
  anders
  Gäst
  9 juni 2013 kl 11:02

  Det är väl ganska uppenbart att metoder såsom dessa bara fungerar i det fördolda. Taktiken att förneka saker tills de är så uppenbara och uppmärksammade, att Elvis skulle te sig inkognito i jämförelse om han skulle dyka upp i Vegas.

  Förneka, gör narr av och när det inte går längre, förklara att det finns inget att se även om det händer något.

  Den stora vändningen kommer när nuvarande media ersatts med en riktig journalistkår.

  Janne
  Reply to  anders
  9 juni 2013 kl 11:13

  Helt sant det du skriver Anders, frågan är bara om vi någonsin kommer få uppleva att nuvarande media ersätts med en riktig sanningssökande journalistkår?
  Man hoppas ju innerst inne på det men så långe som pengarna styr så är det tyvärr inte mycket som talat för det. Den ekonomiska girigheten styr det mesta här i världen, få är genuint intresserade av objektivitet som inte inbringar pengar.

  Macula_Transfer
  Macula_Transfer
  Gäst
  Reply to  Janne
  9 juni 2013 kl 11:49

  Janne! Du har ett lysande exempel på ny typ av media i NewsVoice! Den kabalägda nyhetssfären du syftar till kommer att självdö 😉

  Janne
  Reply to  Macula_Transfer
  9 juni 2013 kl 13:48

  Japp, jag vet och det är därför som jag älskar Newsvoice 🙂 Jo nån gång i framtiden kommer säkert nuvarande media att självdö, liksom läkemedelsindustrin, eftersom de båda bara är kortsiktiga “lösningar”.

  Mayne Sundewall Hopkins
  Reply to  Janne
  9 juni 2013 kl 14:16

  @ Janne (m fl!)
  Just nu saknar jag gillaknapp.. 😉

  anders
  anders
  Gäst
  Reply to  Mayne Sundewall Hopkins
  9 juni 2013 kl 21:25