NSA tvingar IT-bolagen att förneka USA:s topphemliga kartläggning av civila

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 9 juni 2013
- Torbjörn Sassersson red.

Mike AdamsIn the shocking aftermath of revelations that Google, Yahoo, AOL, Hotmail, Skype, YouTube, Facebook and others are all sharing private user communications with the NSA in a massive spy grid system, many of these companies have publicly denied this is taking place.

Text: Mike Adams

But their denials are federally-required lies. It turns out that the Foreign Intelligence Surveillance Act requires companies to deny the existence of such programs or risk their executives being arrested and tried as potential terrorists.

My article today explains it all


Svenska Dagbladet

NYT: ”It-jättarna har hjälpt till – men inte gett tillgång till servrar”

Förhandlingar har skett mellan IT-bolagen och amerikanska myndigheter om tekniska metoder för att mer effektivt kunna samla in data om utländska användare, enligt lagliga förfrågningar som går under FISA – Foreign Intelligence Surveillence Act.

IT-jättar indragna i amerikansk avlyssningshärva

Den topphemliga avlyssningen, döpt till Prism, ska ha legat under övervakningslagen Foreign Intelligence Surveillance Act (FISA) och pågått i upp till sju år. Även om den främst ska ha varit riktad mot utlandet hävdar Washington Post att den inhemska…

NSA USA:s hemligaste spionfirma

Church-förhören mynnade 1978 ut i Foreign Intelligence Surveillance Act (Fisa), en lag som slog fast att ingen amerikansk medborgare fick övervakas utan tillstånd från en speciellt utsedd grupp domare på justitiedepartementet. Lagen sattes ur spel efter 11 september-attackerna 2001.

“IT-jättar hjälper USA-spioner”

Enligt Washington Post får den nationella säkerhetstjänsten NSA och den federala polisen FBI tillgång till uppgifter från servrarna enligt ett topphemligt program som heter Prism.

USA övervakar miljoners teletrafik

Säkerhetsmyndigheten NSA har fått tillstånd av den hemliga domstolen FISA att dagligen övervaka trafiken via bredbands- och teleföretaget Verizon, skriver brittiska The Guardian. Tidningen uppger att den har kommit över en kopia av beslutet.


Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: FISANSA
Stöd NewsVoice 2024
  • Det är väl ganska uppenbart att metoder såsom dessa bara fungerar i det fördolda. Taktiken att förneka saker tills de är så uppenbara och uppmärksammade, att Elvis skulle te sig inkognito i jämförelse om han skulle dyka upp i Vegas.

    Förneka, gör narr av och när det inte går längre, förklara att det finns inget att se även om det händer något.

    Den stora vändningen kommer när nuvarande media ersatts med en riktig journalistkår.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *