Se upp för praktikanter – Cherubliknande frivilligarbetare på Wikileaks var FBI-agent

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 27 juni 2013
- NewsVoice redaktion

Sigurdur ThordarsonOn an August workday in 2011, a cherubic 18-year-old Icelandic man named Sigurdur “Siggi” Thordarson walked through the stately doors of the U.S. embassy in Reykjavík, his jacket pocket concealing his calling card: a crumpled photocopy of an Australian passport. The passport photo showed a man with a unruly shock of platinum blonde hair and the name Julian Paul Assange.

Läs mer på Wired

Fotot krediteras Sigurdur Thordarson av Wired

Thordarson smygfilmar Assange


Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: Wikileaks