SVD om Bilderberg-gruppens möte 2013

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 2 juni 2013
- Torbjörn Sassersson red.

Bilderberggruppen 2013SvD. “Nästa helg träffas några av världens mäktigaste företagsledare och politiker på årets Bilderbergmöte. Politikerna har valts ut av en sluten kommitté globala näringslivstungviktare som även varit formellt involverade i EU:s framtidsplaner fram till år 2030.

“Samtidigt är en av bankvärldens mest hårdföra chefer som länge setts som en kommande ledare i nätverken på väg att tappa intern status.”

Läs mer i SvD


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
  • Det man vill göra nu är att “normalisera” företeelsen att springa på Bilderberggruppens årliga konferenser, som är helt slutna för omvärlden. Jag fanns själv på plats med medlemmar ur Partiet De Fria och demonstrerade mot att politiker och näringslivet ses bakom stängda dörrar utan transparens. Jag var även på Gotland under Almedalsveckan och gjorde intervjuer med deltagarna(på Bilderberg 2013 i Watford). Fick syn på alla tre; Carl Bildt, Anders Borg och Stefan Löfven. Dock bara 2 på videokamera. Frågan vi ställde till samtliga intervjuade var dels frågan om vad dom anser att Stefan Löfven deltog tillsammans med Carl Bildt och Anders Borg. Samtidigt kan man se hur massmedia går ut med att Löfven är nästa statsministern redan 1 år innan valet nästa höst. Personligen tycker jag att det är helt åt helvete att svaren vi fick var att man tyckte det var så positivt och meriterande att delta vid Bilderberg. Tror många med mig anser det vara problematiskt när politiker och näringsliv träffas utan insyn.

  • Det vanligt förekommande argumentet att de konventionella och dominerande medierna försöker dölja Bilderberggruppens existens, tycker jag inte riktigt håller längre, vilket denna SvD-artikel kanske nu definitivt visar. SvD har dessutom redan den 19 april skrivit om Stefan Löfvéns deltagande i årets Bilderbergmöte den 6–9 juni.

    Även om exempelvis DN genom åren har skrivit mestadels kortare notiser om Bildberggruppens möten, är nu frågan varför SvD exponerar Bilderberggruppen på detta förhållandevis omfattande och genomarbetade sätt? Är det något speciellt med årets möte? Eller kan det finnas andra förklaringar?

    Jag skulle inte bli förvånad om det dyker upp minst en SvD-artikel till i detta ämne denna månad.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *