William Binney från NSA förklarar hur världens befolkning “avlyssnas”

publicerad 19 juni 2013
- av Torbjörn Sassersson red.
William Binney - Foto: RT.com

William BinneyÖvervakningssamhället. NewsVoice la upp denna RT.com-intervju den 10 december 2012. Nu är den mer aktuell än någonsin. William Binney som tidigare arbetat på NSA, den amerikanska motsvarigheten till FRA, berättar om hur all elektronisk kommunikation i USA sparas snarare än avlyssnas.

NSA:s dokumentation lyder under ”The terrorism surveillance program” och arbetet består i att spara ned snart all världens kommunikation på ett gigantiskt databascenter i Bluffdale i Utah, USA. Om tex en amerikan flaggas för anti-Obama-åsikter kan sedan NSA-personal ta fram allt vad denne person sagt på telefon eller twittrat på webben. Det hände Brandon Raub.

[Intervjun har tagits ned från YouTube]

Text: NewsVoice

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *