Bikarbonat botade min svåra slemhosta

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 18 juli 2013
- NewsVoice redaktion

BikarbonatBIKARBONAT – Senvintern 2013 har varit riktigt jobbig. Vad jag minns har jag haft influensa en enda gång tidigare i mitt liv och det var många år sedan. Det var föresten enda gången jag var tvungen att ställa in en föreläsning (arbetade som universitetslektor på Örebro universitet).

Text: Pia Hellertz, Örebro

Men i vintras smällde det till. Jag blev sängliggandes med 40 graders feber, enorm värk i hela kroppen och hosta. Jag hade så ont att jag nästan inte kunde vända på mig i sängen. Min svärson som är läkare trodde att jag också fått en släng av lunginflammation.

När jag efter ett par veckor började känna mig bättre och trodde att det nu var över så förvärrades hostan. Jag hostade hela tiden, dag och natt. Det slet i bröstet och jag fick ”träningsverk” i magmusklerna.

Till historien hör att jag har en lindrig KOL [Kroniskt Obstruktiv Lungsjukdom – KOL] på grund av dålig, ytlig andning, vilket jag började förstå tack vare läkaren Johannes Lindhs bok ”Medicinskt svårförklarliga symtom” samt Anders Olssons ”Medveten andning”. (Jag rekommenderar varmt båda böckerna.) Jag slutade ju röka för nästan 40 år sedan och förstod inte varför jag fått KOL.

När hostan var som värst och mest plågsam mailade jag till Anders Olsson och klagade. Han skickade ett recept:


Anders Olssons bikarbonatkur mot slemhosta

Vi har mängder av bikarbonat i kroppen och vid en försämrad andning är nivåerna lägre. Det gör det svårare för kroppen att upprätthålla en bra pH-balans då bikarbonatbufferten säkerställer detta.

  • Dag 1-3: 2 kryddmått i 2 deciliter vatten max 4 gånger om dagen med två timmars mellanrum.
  •  Dag 4 och tills problemen är borta: 2 kryddmått i 2 deciliter vatten 1 gång per dag
  • Tänk på att dricka tillräckligt med vatten då bikarbonat innehåller natrium (salt består av natriumklorid). Ett enkelt sätt att kontrollera om du får i dig tillräckligt med vatten är att kolla lukt och färg på din urin. Gult till ljusgult och väldigt svag eller ingen lukt indikerar att du får i dig tillräckligt med vatten
  • Bikarbonat bör ej tas i samband med tyngre måltider, exempelvis kött från ko och gris.

OBS! Bikarbonatkuren bör inte pågå längre än 14 dagar eller tas av personer med nedsatt njurfunktion.

Källa: Anders Olsson, Medvetenandning.se/boken

Bota-slemhosta-med-bikarbonatJag följde kuren och det var helt mirakulöst. Den natten sov jag utan att hosta en enda gång. Dagen efter hostade jag bara en gång. Sedan dess har jag knappast hostat alls, trots att hosta följer med KOL. När jag känner tendensen så tar jag ett glas bikarbonat. Tänk att läkande kan vara så enkelt!

Vanligt natriumbikarbonat, som är den aktiva ingrediensen i bakpulver, har en rad läkande effekter på kroppen – för att det ändrar pH-balansen och ökar syresättningen till cellerna. Du kan testa att göra bad, dricka det, spraya det på kroppen och nedan redogörs för fantastiska resultat och hur man gör.

Läs även: Jag botade min svåra slemhosta med bikarbonat

Bikarbonat används även mot myror i hemmet och det tar bort lukter, fläckar m.m. En burk med litet bikarbonat under diskbänken absorberar, tar bort dålig lukt.

Om man får positiv effekt av bikarbonat i kroppen tyder det på att man har en andning med förbättringspotential. Det innebär en hämmad andning som sänkt kroppens nivåer av koldioxid och skapat en pH-obalans. Det kan orsakas av stress, obalanserd kost, sömnbrist, infektioner m.m.

Bikarbonat (HCO3-) innehåller stora mängder koldioxid (CO2). Ett bad i bikarbonat blir som ett egentillverkat koldioxidbad, då vi tar upp en del koldioxid genom huden.” (Info från Sanna Ehdins blogg)

Text: Pia Hellertz

Relaterat

Donera till NewsVoice

Så här kan du stötta Newsvoice

  • TB at 09:57

    Det finns en annan effekt som jag misstänker att bikarbonat ger, nämligen att en eventuell flockning av röda blodkroppar i blodet skingras. Det var dr Erik Enby som gav mig ordnationen att ta bikarbonat, korallkalk och en rad vitaminer för att bota min psoriasis. Idag är den helt borta. Enby säger att korallkalken skingrar flockningen och jag antar att även bikarbonatet gör det, men jag låter det vara ej bekräftat.

    Vad händer när flockningen minskar eller upphör? Då måste rimligen orken öka eftersom syrehalten ökar i cellerna (och koldioxiden ventileras ut lättare?). När Enby testade mitt blod kunde han i mikroskop visa att mitt blod flockats (blodcellerna flöt omkring som staplade hockeypuckar). Det var innan hans bikarbonatkur.

    Dr Erik Enby har mikroskoperat mitt blod vilket är flockat blod

    Idag efter att ha ätit korallkalk och bikarbonat i några år är all ork tillbaka. Jag spelar innebandy två gånger i veckan med spelare som är från 20 år gamla och uppåt.

  • Jag har överskott av magsyra samt läckage i magmunnen, vilket lett till att det läcker upp magsyra som sen andas in i luftvägarna och skapar enorm irritation. Det har gjort att jag fått astmatiska problem och måste ta både symbicort och omeprazol. Omeprazolen stoppar produktionen av magsyra och hjälper tillfälligt. Jag känner mig ofta trött på morgnarna och nästan alltid lätt huvudvärk, orkeslös och olustig.

    Såg att bikarbonat neutraliserar magsyran och gör att ph-värdet i blodet balanseras, så jag testade att ta lite varje morgon och kväll i ett glas vatten.

    Jag måste säga att det är som en mirakelkur! Orken har kommit tillbaka, har fått energi, surheten i kroppen har balanserats och problemen med andningen har eliminerats helt. Är heller inte hela tiden sugen att äta utan blir mätt och belåten en längre tid på dagen.

    Förstår att ingen läkare rekommenderat detta eftersom läkemedelföretagen inte tjänar några miljoner på den enkla substansen!

  • TB at 09:57

    Det finns en annan effekt som jag misstänker att bikarbonat ger, nämligen att en eventuell flockning av röda blodkroppar i blodet skingras. Det var dr Erik Enby som gav mig ordnationen att ta bikarbonat, korallkalk och en rad vitaminer för att bota min psoriasis. Idag är den helt borta. Enby säger att korallkalken skingrar flockningen och jag antar att även bikarbonatet gör det, men jag låter det vara ej bekräftat.

    Vad händer när flockningen minskar eller upphör? Då måste rimligen orken öka eftersom syrehalten ökar i cellerna (och koldioxiden ventileras ut lättare?). När Enby testade mitt blod kunde han i mikroskop visa att mitt blod flockats (blodcellerna flöt omkring som staplade hockeypuckar). Det var innan hans bikarbonatkur.

    Dr Erik Enby har mikroskoperat mitt blod vilket är flockat blod

    Idag efter att ha ätit korallkalk och bikarbonat i några år är all ork tillbaka. Jag spelar innebandy två gånger i veckan med spelare som är från 20 år gamla och uppåt.

  • Jag har överskott av magsyra samt läckage i magmunnen, vilket lett till att det läcker upp magsyra som sen andas in i luftvägarna och skapar enorm irritation. Det har gjort att jag fått astmatiska problem och måste ta både symbicort och omeprazol. Omeprazolen stoppar produktionen av magsyra och hjälper tillfälligt. Jag känner mig ofta trött på morgnarna och nästan alltid lätt huvudvärk, orkeslös och olustig.

    Såg att bikarbonat neutraliserar magsyran och gör att ph-värdet i blodet balanseras, så jag testade att ta lite varje morgon och kväll i ett glas vatten.

    Jag måste säga att det är som en mirakelkur! Orken har kommit tillbaka, har fått energi, surheten i kroppen har balanserats och problemen med andningen har eliminerats helt. Är heller inte hela tiden sugen att äta utan blir mätt och belåten en längre tid på dagen.

    Förstår att ingen läkare rekommenderat detta eftersom läkemedelföretagen inte tjänar några miljoner på den enkla substansen!

  • Fungerade för mig snart 40 år, hostat konstant i 3 dagar, testade de 2 receptfria hostmedicinerna utan framgång) redan vi kur 3 på första dagen känner jag en enorm skillnad! och nu efter sista kuren (för dag 1) har den nästan helt försvunnit! detta hjälpte mig iaf! värt att testa istället för dyr skitmedicin på apoteket!

  • Fungerade för mig snart 40 år, hostat konstant i 3 dagar, testade de 2 receptfria hostmedicinerna utan framgång) redan vi kur 3 på första dagen känner jag en enorm skillnad! och nu efter sista kuren (för dag 1) har den nästan helt försvunnit! detta hjälpte mig iaf! värt att testa istället för dyr skitmedicin på apoteket!

  • Jag har testat lite av denna kur men kan jag inte få ner det utan att blanda i lite saft i min bikarbonat vatten.. försvinner effekten då? Jag märkte lite skillnad inatt efter att tagit en dags kur med 4 glas med 2 kryddmått i varje.

  • Jag har testat lite av denna kur men kan jag inte få ner det utan att blanda i lite saft i min bikarbonat vatten.. försvinner effekten då? Jag märkte lite skillnad inatt efter att tagit en dags kur med 4 glas med 2 kryddmått i varje.

  • Lena Sandberg 8 Mar, 2015 at 19:32

    Det finns så många olika alternativa bot att pröva, bikarbonat är bara en av dem. Ge inte upp, sök vidare.

  • Lena Sandberg 8 Mar, 2015 at 19:32

    Det finns så många olika alternativa bot att pröva, bikarbonat är bara en av dem. Ge inte upp, sök vidare.

  • Hej! Det är viktigt att meddelanden jag skrivit till Per Lundgren tas bort. Både det jag skrivit i mitt eget namn
    och det jag skrivit i signaturen odef. Jag har inget intresse längre utan att skada per Lundgrens anseende utan
    respekterar Per båda som medmänniska och det arbete Per håller på med! Tack på förhand!

  • Hej! Det är viktigt att meddelanden jag skrivit till Per Lundgren tas bort. Både det jag skrivit i mitt eget namn
    och det jag skrivit i signaturen odef. Jag har inget intresse längre utan att skada per Lundgrens anseende utan
    respekterar Per båda som medmänniska och det arbete Per håller på med! Tack på förhand!

  • Efter att ha läst denna artikel och i samma veva börjat få upp ögonen för hur fundamental syra-bas balansen är för vår hälsa och att vi västerlänningar i allmänhet är försurade, så bestämde jag mig för att testa med bikarbonat. Två lätt rågade kryddmått i ett stort glas vatten på morgonen efter uppvaknandet (och sedan inget ätbart inom en timme – så att magsyran hinner återetableras). Det var tänkt som ett experiment under en begränsad tid men har blivit en daglig rutin som jag nu har tillämpat i drygt två år. Kan bara säga att jag varit oförskämt frisk under denna tid. Småförkylningrar och krasslighet som man i allmänhet dras med i perioder lite då och då, har varit som bortblåsta.

    Tilläggas kan att jag hade tänkt läsa på och ta närmare reda på om eventuella risker med ett långvarit bikarbonatintag men har lagt det på hyllan tills vidare (kanske vore bra men det känns inte så angeläget längre), så om eventuella sådana risker vet jag alltså inget.

  • Tydligen reagerar vi olika.

    I år kom den vanliga slemhostan igen som den gör för mig efter varje liten förkylning. Detta år hjälpte inte alls bikarbonat och jag fattade inte varför förrän jag insåg att jag i år blandat den med C-vitamin i pulverform, en ny rutin. Det bildas då en neutral form av C-vitamin kallad askorbat.

    När jag började ta ren bikarbonat igen (ej blandad med C) försvann slemhostan inom loppet av 2-3 dagar. Inga problem med magen. Min tolkning är att slembakteriangreppet (förmodligen mykoplasma) inte tål den basiska miljön som uppstår i slemhinnorna när man enbart tar bikarbonat. När man intar bikarbonat som reagerat med C-vitamin uppstår ingen basisk effekt i slemhinnan.

    Någon som har en annan förklaring?

  • Hur bra är bikarbonat i dessa mängder för magen? Finns det rapporterat skador på magslemhinna av den? Allt är ju en dosfråga. Jag körde 4 dgr’s kur 2ml bikarbonat i ett glas vatten x 3-4 ggr/ dag mellan måltider,och fjärde dagen bara en dos. Natten efter 4:e dagen fick jag fruktansvärt ont i magen, som vid magkatarr av värsta slaget. Men syradämpande/syrahämmande mediciner hjälpte givetvis inte. Hostan inte nämnvärt påverkad. Är fortfarande känslig i magen 3 v. efteråt.

  • Efter att ha läst denna artikel och i samma veva börjat få upp ögonen för hur fundamental syra-bas balansen är för vår hälsa och att vi västerlänningar i allmänhet är försurade, så bestämde jag mig för att testa med bikarbonat. Två lätt rågade kryddmått i ett stort glas vatten på morgonen efter uppvaknandet (och sedan inget ätbart inom en timme – så att magsyran hinner återetableras). Det var tänkt som ett experiment under en begränsad tid men har blivit en daglig rutin som jag nu har tillämpat i drygt två år. Kan bara säga att jag varit oförskämt frisk under denna tid. Småförkylningrar och krasslighet som man i allmänhet dras med i perioder lite då och då, har varit som bortblåsta.

    Tilläggas kan att jag hade tänkt läsa på och ta närmare reda på om eventuella risker med ett långvarit bikarbonatintag men har lagt det på hyllan tills vidare (kanske vore bra men det känns inte så angeläget längre), så om eventuella sådana risker vet jag alltså inget.

  • Tydligen reagerar vi olika.

    I år kom den vanliga slemhostan igen som den gör för mig efter varje liten förkylning. Detta år hjälpte inte alls bikarbonat och jag fattade inte varför förrän jag insåg att jag i år blandat den med C-vitamin i pulverform, en ny rutin. Det bildas då en neutral form av C-vitamin kallad askorbat.

    När jag började ta ren bikarbonat igen (ej blandad med C) försvann slemhostan inom loppet av 2-3 dagar. Inga problem med magen. Min tolkning är att slembakteriangreppet (förmodligen mykoplasma) inte tål den basiska miljön som uppstår i slemhinnorna när man enbart tar bikarbonat. När man intar bikarbonat som reagerat med C-vitamin uppstår ingen basisk effekt i slemhinnan.

    Någon som har en annan förklaring?

  • Hur bra är bikarbonat i dessa mängder för magen? Finns det rapporterat skador på magslemhinna av den? Allt är ju en dosfråga. Jag körde 4 dgr’s kur 2ml bikarbonat i ett glas vatten x 3-4 ggr/ dag mellan måltider,och fjärde dagen bara en dos. Natten efter 4:e dagen fick jag fruktansvärt ont i magen, som vid magkatarr av värsta slaget. Men syradämpande/syrahämmande mediciner hjälpte givetvis inte. Hostan inte nämnvärt påverkad. Är fortfarande känslig i magen 3 v. efteråt.

  • Hej!

    Min hosta har gäckat mig år efter år och jag har gått igenom den ena undersökningen efter den andra utan att man har hittat några avvikelser. Jag vill gärna testa på den här kuren men har samtidigt hört att bikarbonat kan vara farligt för magen. stämmer det`? Sedan undrar jag om bikarbonat är detsamma som bakpulver?

    tacksam för hjälpen
    mvh

    • Bikarbonat är bara bikarbonat.
      Bakpulver är bikarbonat, syra och stärkelse.

      För att bikarbonat ska jäsa krävs syra.

      Alltså, om du använder bikarbonat behöver det finnas något syrligt i smeten/degen för att det ska jäsa, det kan vara filmjölk, gräddfil eller citron till exempel. Om du nu saknar det ena och måste använda det andra så är 1 tsk bikarbonat = 2 tsk bakpulver. Good to know!
      För kur som fordrar bikarbonat SKALL man använda bikarbonat. Inget annat! Lyck till 🙂

  • Hej!

    Min hosta har gäckat mig år efter år och jag har gått igenom den ena undersökningen efter den andra utan att man har hittat några avvikelser. Jag vill gärna testa på den här kuren men har samtidigt hört att bikarbonat kan vara farligt för magen. stämmer det`? Sedan undrar jag om bikarbonat är detsamma som bakpulver?

    tacksam för hjälpen
    mvh

    • Bikarbonat är bara bikarbonat.
      Bakpulver är bikarbonat, syra och stärkelse.

      För att bikarbonat ska jäsa krävs syra.

      Alltså, om du använder bikarbonat behöver det finnas något syrligt i smeten/degen för att det ska jäsa, det kan vara filmjölk, gräddfil eller citron till exempel. Om du nu saknar det ena och måste använda det andra så är 1 tsk bikarbonat = 2 tsk bakpulver. Good to know!
      För kur som fordrar bikarbonat SKALL man använda bikarbonat. Inget annat! Lyck till 🙂

  • Jag undrar över måtten i den Tibetanska vitlökskuren. Ska det verkligen vara 250 cl = 2,5 l sprit? Det är väääldigt mycket och ska man bara dricka några droppar om dagen lär det väl räcka ett par år?!

  • Jag undrar över måtten i den Tibetanska vitlökskuren. Ska det verkligen vara 250 cl = 2,5 l sprit? Det är väääldigt mycket och ska man bara dricka några droppar om dagen lär det väl räcka ett par år?!

  • Hej.
    Till Lena Sandberg: Det fina med allt detta är att man INTE BEHÖVER TRO!!! Det fungerar verkligen! Varför får vi då inte sådana behandlingar hos vår experter Vitrockarna (läkarna)? Jo därför att de är på ett eller annat sätt styrda av läkemedelsindustrin, och eftersom läkemedelsföretagen inte tjänar pengar på enkla hemmakurer (det viktigaste för ett läkemedelsföretag är inte att hjälpa människor till ett bättre liv, utan nummer ett för dem är att ge bra avkastning till sina aktieägare. Detta gör de genom att sälja mediciner, som ibland inte är helt ofarliga att använda (finns exempel på hur medicinerna ger folk canser) och helst så att de som tar medicinerna får ta dem livet ut. Dvs, de får inte bli helt friska med en gång.

    Jag har haft hosta i ca 40 år, astma säger min astmaspecialist att det är – dock en mild sådan. För ett eller två år sen fick jag info om kolloidalt silver (googla på Anders Sultan – mycket intressant läsning), kunde vidare läsa om hur man effektivt kan få slut på problem i lungorna med silvret. Jag tänkte skaffa en bra inhalator, men ville inte vänta på att få hem en sådan så jag tog en kapsyl från en coca-cola flaska, fyllde den till bredden med detta silvervatten och drog hastigt in via munnen. Allt vatten åkte med luften in i lungorna. Jag hostade till några gånger eftersom det var vätskefylld luft. Några veckor senare kom jag på att min hosta har i stort sett försvunnit. Den har då som sagt pågått i ca 40 år.

  • Hej.
    Till Lena Sandberg: Det fina med allt detta är att man INTE BEHÖVER TRO!!! Det fungerar verkligen! Varför får vi då inte sådana behandlingar hos vår experter Vitrockarna (läkarna)? Jo därför att de är på ett eller annat sätt styrda av läkemedelsindustrin, och eftersom läkemedelsföretagen inte tjänar pengar på enkla hemmakurer (det viktigaste för ett läkemedelsföretag är inte att hjälpa människor till ett bättre liv, utan nummer ett för dem är att ge bra avkastning till sina aktieägare. Detta gör de genom att sälja mediciner, som ibland inte är helt ofarliga att använda (finns exempel på hur medicinerna ger folk canser) och helst så att de som tar medicinerna får ta dem livet ut. Dvs, de får inte bli helt friska med en gång.

    Jag har haft hosta i ca 40 år, astma säger min astmaspecialist att det är – dock en mild sådan. För ett eller två år sen fick jag info om kolloidalt silver (googla på Anders Sultan – mycket intressant läsning), kunde vidare läsa om hur man effektivt kan få slut på problem i lungorna med silvret. Jag tänkte skaffa en bra inhalator, men ville inte vänta på att få hem en sådan så jag tog en kapsyl från en coca-cola flaska, fyllde den till bredden med detta silvervatten och drog hastigt in via munnen. Allt vatten åkte med luften in i lungorna. Jag hostade till några gånger eftersom det var vätskefylld luft. Några veckor senare kom jag på att min hosta har i stort sett försvunnit. Den har då som sagt pågått i ca 40 år.

  • Hej! Har läst mycket om bikarbonat och cancer. Vågar man tro på att det fungerar ? Har själv fått cancer och går på cellgifter. Kan man ta det i samband med cellgifter och isåfall hur mycket och hur länge ?

  • Hej! Har läst mycket om bikarbonat och cancer. Vågar man tro på att det fungerar ? Har själv fått cancer och går på cellgifter. Kan man ta det i samband med cellgifter och isåfall hur mycket och hur länge ?

  • Redan som barn för 60 år sen såg jag mina vuxna släktingar dricka bikarbonat med ättika! När de hade magbesvär efter fet mat eller efter häftigt drickande dagen innan. Som vuxen använder jag själv samma kur vid behov. = Sura uppstötningar. Hjälper omedelbart. Man skall RAPA! Det är då det hjälper. Dosen är INTE så viktig!!! En tesked är lagom till ett halvt/helt glas vatten. Har sett folk som blandade en matsked i ett glas vatten och drack. Polacker 🙂 = fööör mycket vodka… Min kärlek, som nu är borta i cancer hade hemska värkar i magen. Absolut inget annat hjälpte utan ENDAST bikarbonat. Den outhärdliga värken försvann fullständigt som genom ett trollslag inom 5-10 minuter. Gissa om hon var tacksam för denna enkla men mycket effektiva kur. Hon ville inte dricka med ättika som jag har lärt mig utan bara blandat en tesked med halvt glas vatten. Receptet: Halvt glas vatten. Häll en halv kapsyl 24% ättika i glaset. Inte så noga med ättiksdosen! Ibland häller jag i en hel kapsyl ättika. En tesked bikarbonat blandas i glaset och svepes medan den bubblar som champagne!!! Det sköna och befriande rapet kommer med en gång 🙂 Och all ev. magont försvinner nästan omedelbart. Principen är som samarin. Fast MYCKET billigare!

  • Redan som barn för 60 år sen såg jag mina vuxna släktingar dricka bikarbonat med ättika! När de hade magbesvär efter fet mat eller efter häftigt drickande dagen innan. Som vuxen använder jag själv samma kur vid behov. = Sura uppstötningar. Hjälper omedelbart. Man skall RAPA! Det är då det hjälper. Dosen är INTE så viktig!!! En tesked är lagom till ett halvt/helt glas vatten. Har sett folk som blandade en matsked i ett glas vatten och drack. Polacker 🙂 = fööör mycket vodka… Min kärlek, som nu är borta i cancer hade hemska värkar i magen. Absolut inget annat hjälpte utan ENDAST bikarbonat. Den outhärdliga värken försvann fullständigt som genom ett trollslag inom 5-10 minuter. Gissa om hon var tacksam för denna enkla men mycket effektiva kur. Hon ville inte dricka med ättika som jag har lärt mig utan bara blandat en tesked med halvt glas vatten. Receptet: Halvt glas vatten. Häll en halv kapsyl 24% ättika i glaset. Inte så noga med ättiksdosen! Ibland häller jag i en hel kapsyl ättika. En tesked bikarbonat blandas i glaset och svepes medan den bubblar som champagne!!! Det sköna och befriande rapet kommer med en gång 🙂 Och all ev. magont försvinner nästan omedelbart. Principen är som samarin. Fast MYCKET billigare!

  • Fick veta att jag hade twar för 4 veckor sedan. Hostade oavbrutet. Tänkte, jag testar väl den här kuren då. Hjälpte inte ett dugg! Enda effekten: lite ont i magen… Var lite skeptisk från början, och det är väl det som det handlar om… du måste TRO! Om det här är så dj-a bra, så skulle väl vården ha anammat kuren efter alla “bevis”. Jag är så trött på alla “hemmakurer”.
    /Lena (som fortfarande hostar)

  • Fick veta att jag hade twar för 4 veckor sedan. Hostade oavbrutet. Tänkte, jag testar väl den här kuren då. Hjälpte inte ett dugg! Enda effekten: lite ont i magen… Var lite skeptisk från början, och det är väl det som det handlar om… du måste TRO! Om det här är så dj-a bra, så skulle väl vården ha anammat kuren efter alla “bevis”. Jag är så trött på alla “hemmakurer”.
    /Lena (som fortfarande hostar)

  • Tänkte prova det med en gång. Min hosta tar död på mig 🙂
    Men snälla, känner mig så dum, vad är ett kryddmått?
    Även tesked, här hemma har jag minst 5-10 olika tesked och inte två stycken av de har samma storlek.
    Tackat
    Ardi

  • Tänkte prova det med en gång. Min hosta tar död på mig 🙂
    Men snälla, känner mig så dum, vad är ett kryddmått?
    Även tesked, här hemma har jag minst 5-10 olika tesked och inte två stycken av de har samma storlek.
    Tackat
    Ardi

  • Tips att testa för alla med “förkylningssymptom” som inte vill ge sig.

    Jag har haft “lågintensiv astma” sen barndomen, torrhosta mest varje natt och använt senega från apoteket mot det. Ständig känsla av att hålla på att bli förkyld, nyser och snörvlar i sjok om dagarna.

    I somras fick sambon för sig att ta i med hårdhandskarna mot sina födoämnesintoleranser och fimpade alla sädesslag, ägg och mjölkprodukter helt och hållet. Lat som jag är hakade jag på hans matlagning, och efter ett par dagar hade jag inga problem med förkylningskänslan längre. Så fort jag äter lite ost eller något med mjölk eller grädde i kommer det tillbaka.

  • Tips att testa för alla med “förkylningssymptom” som inte vill ge sig.

    Jag har haft “lågintensiv astma” sen barndomen, torrhosta mest varje natt och använt senega från apoteket mot det. Ständig känsla av att hålla på att bli förkyld, nyser och snörvlar i sjok om dagarna.

    I somras fick sambon för sig att ta i med hårdhandskarna mot sina födoämnesintoleranser och fimpade alla sädesslag, ägg och mjölkprodukter helt och hållet. Lat som jag är hakade jag på hans matlagning, och efter ett par dagar hade jag inga problem med förkylningskänslan längre. Så fort jag äter lite ost eller något med mjölk eller grädde i kommer det tillbaka.

  • Ang bikarbonat, den absolut bästa bikarbonaten på marknaden är bob’s red mill som finns att beställa från iherb i storpack. Kom ihåg att beställa baking soda och inte baking powder. Om man som mig har kroniska magbesvär så märker man enorm skillnad. Den är dock svagare så man får justera därefter.

  • Ang bikarbonat, den absolut bästa bikarbonaten på marknaden är bob’s red mill som finns att beställa från iherb i storpack. Kom ihåg att beställa baking soda och inte baking powder. Om man som mig har kroniska magbesvär så märker man enorm skillnad. Den är dock svagare så man får justera därefter.

  • Hej !
    Har haft långvarig torrhosta i många år. Medicinerat för astma ( både kortison o utvidgande ) dagligen med liten effekt, men dock lite bättre. ( har aldrig rökt )
    Provade MSN ( fosfor ) för det skulle vara allmänt bra….. efter 3 dagar försvann min långvariga hosta !!
    Tar nu 1 tsk MSN i vatten varje morgon och har varit helt bra sen dess..ca 4 månader.

    Undrar om fosfor är som bikarbonat ?…någon som vet om det har samma effekt i kroppen ?

    • Var försiktig med msm, det frigör gifter i kroppen, som i och för sig är bra men om man inte kör en total detoxkur så kan gifterna fastna andra ställen i kroppen och ställa till allvarliga problem. På riktigt. Läs på om “msm chellation”. 🙂

  • Hej !
    Har haft långvarig torrhosta i många år. Medicinerat för astma ( både kortison o utvidgande ) dagligen med liten effekt, men dock lite bättre. ( har aldrig rökt )
    Provade MSN ( fosfor ) för det skulle vara allmänt bra….. efter 3 dagar försvann min långvariga hosta !!
    Tar nu 1 tsk MSN i vatten varje morgon och har varit helt bra sen dess..ca 4 månader.

    Undrar om fosfor är som bikarbonat ?…någon som vet om det har samma effekt i kroppen ?

    • Var försiktig med msm, det frigör gifter i kroppen, som i och för sig är bra men om man inte kör en total detoxkur så kan gifterna fastna andra ställen i kroppen och ställa till allvarliga problem. På riktigt. Läs på om “msm chellation”. 🙂

  • Hej

    Gå gärna med i gruppen kolloidalt silver på FB där vi utbyter tankar och hjälp för alla som har lite åkommor och besvär ni ska även prova MSM också som är bra men mer om det på FB

    vi ses

    Mvh

  • Hej

    Gå gärna med i gruppen kolloidalt silver på FB där vi utbyter tankar och hjälp för alla som har lite åkommor och besvär ni ska även prova MSM också som är bra men mer om det på FB

    vi ses

    Mvh

  • Hej , kan man använda bikarbonad blandad med vatten i slidan mot canser,,, muskelknut eller svamp infektion?…

  • Graturlerar alla som lyckats bli av med hostan tack vare bikarbonat. Det hjälpte tyvärr inte mig, så nu har jag bytt till Äppelcider vinäger. Dricker en mugg med hett vatten, 1 msk vinäger och två tsk honung eller socker varje kväll vid läggdags. Det har faktiskt hjälpt mig, och jag slipper det vissel, gurgel och andra oljud som gjorde att jag inte kunde somna. Slembildningen finns kvar men har minskat. Även min “rinnande” näsa verkar ha torkat upp. Troligen orsakad av ngn allergi. Äppelcider vinäger är ju bra för mycket, från gödning av blommor till rena hälsokicken för oss människor. Har ett litet häfte “lyckas med äppelcidervinäger” som utges av Futureworks AB i Malmö, tel.040-30 02 02 som tar emot beställningar av bl a detta häfte.
    Betr. bikarbonat så står det på de påsar jag köpt (här i Turkiet) att lite bikarbonat i kaffet eller teet ger det en rundare smak.

    • Hej! slembildning kan bero bl a på mjölkprodukter / laktos – Rinnande näsa kan bero på citronsyra. Citronsyra framställs med hjälp av svartmögel så mögelspårer kan hamna i produkten. (googla på framställning av citronsyra). En kvinna upptäckte att sonen inte behövde inhalera mot astmabesvär när han inte åt / drack något som innehåller citronsyra! (googla så kommer artikeln upp) Hur lätt är att undvika produkter utan citronsyra? sojalecitin likadant.. framställs med hjälp av bensin … älskar man choklad så är inte lätt … jag säger bara… usch!!!

  • Graturlerar alla som lyckats bli av med hostan tack vare bikarbonat. Det hjälpte tyvärr inte mig, så nu har jag bytt till Äppelcider vinäger. Dricker en mugg med hett vatten, 1 msk vinäger och två tsk honung eller socker varje kväll vid läggdags. Det har faktiskt hjälpt mig, och jag slipper det vissel, gurgel och andra oljud som gjorde att jag inte kunde somna. Slembildningen finns kvar men har minskat. Även min “rinnande” näsa verkar ha torkat upp. Troligen orsakad av ngn allergi. Äppelcider vinäger är ju bra för mycket, från gödning av blommor till rena hälsokicken för oss människor. Har ett litet häfte “lyckas med äppelcidervinäger” som utges av Futureworks AB i Malmö, tel.040-30 02 02 som tar emot beställningar av bl a detta häfte.
    Betr. bikarbonat så står det på de påsar jag köpt (här i Turkiet) att lite bikarbonat i kaffet eller teet ger det en rundare smak.

    • Hej! slembildning kan bero bl a på mjölkprodukter / laktos – Rinnande näsa kan bero på citronsyra. Citronsyra framställs med hjälp av svartmögel så mögelspårer kan hamna i produkten. (googla på framställning av citronsyra). En kvinna upptäckte att sonen inte behövde inhalera mot astmabesvär när han inte åt / drack något som innehåller citronsyra! (googla så kommer artikeln upp) Hur lätt är att undvika produkter utan citronsyra? sojalecitin likadant.. framställs med hjälp av bensin … älskar man choklad så är inte lätt … jag säger bara… usch!!!

  • Helt fantastiskt detta måste jag prova snarast. Jag vet ju att Bikarbonat är bra mot mycket men visste inte om att det tar hosta. Tack för att ni delade detta.

  • Helt fantastiskt detta måste jag prova snarast. Jag vet ju att Bikarbonat är bra mot mycket men visste inte om att det tar hosta. Tack för att ni delade detta.

  • Vitlök äter jag aldrig.

    Det är det där med om det är bra att det passerar hjärn-blod-barriären:

    Garlic – Toxic And A Brain Synchronization Destroyer
    http://www.rense.com/general76/Dpi.htm

    The reason garlic* is so toxic, the sulphone* hydroxyl* ion penetrates the blood-brain barrier, just like DMSO [a sulfoxide*], and is a specific poison for higher-life forms and brain cells. We discovered this, much to our horror, when I (Bob Beck, DSc) was the world’s largest manufacturer of ethical EEG [electroencephalography*] feedback equipment.

    http://projectavalon.net/forum/archive/index.php/t-6790.html

    • Aha, det passerar BBB! Tack för tipset. Det kanske är anledningen att om man får huvudvärk från datorer/wifi etc så kan man ta och tugga en vitlöksklyfta, behålla den starka saften i munnen och sen köra på mellan tänderna med en sån där tandtrådsbygel. Detta minskar elöverkänslighet med kanske 50%!! Får man ner vitlöksjuicen mellan tandkött och tandrot och i tandköttsfickor så nästa dag är hjärnan mycket klarare och huvudvärk/trötthet från mobilmaster mindre. Jag spekulerade i att det kanske är svavlet i vitlöken som binder kvicksilver, eller att eftersom inga bakterier kan bli resistenta mot vitlök så hämmar det produktionen av tandkötts/rothinne gifter som annars når hjärnan och ger inflammation där. (Där inflammation finns blir det starkare reaktion mot mikrovågor/radar etc) Eller att effekten berodde på att det finns germanium i vitlök, som också minskar el-överkänslighets reaktioner. Troligen är det en mix av allt detta, plus då att kanske denna sulphone hydroxyl i liten dos har skyddande verkan. Som naturläkare vet så är giftigheten alltid avhängig dosen och medicin är ofta gift i utspädd dos.

      Ett annat plus av att göra detta med tandtråden är att om man, som så vanligt är, har kronisk bihålleinfektion som ströar bakterier ner i magsäck/tarmar och kroniskt förstör tarmfloran så bromsas det för bihålebakterierna får svårt komma förbi munhåla/svalg. Bra att svälja en *liten* mängd av vitlöksvattnet också. Speciellt om man har magsårskänsla i magsäcken så minskar den eller försvinner då magsäcken slipper bombas med bihålebakterier. Likaså slipper dessa bakterier nå tunntarmen och klättra upp i gallblåsan/gallgångar och ge värk i lever trakten, eller nå blindtarmen och ge gnagande värk där. Eller påverka prostatan genom att tjocktarmens innehåll blir fel.

      Tandtråd och vitlök alltså. Inte äta.

  • Vitlök äter jag aldrig.

    Det är det där med om det är bra att det passerar hjärn-blod-barriären:

    Garlic – Toxic And A Brain Synchronization Destroyer
    http://www.rense.com/general76/Dpi.htm

    The reason garlic* is so toxic, the sulphone* hydroxyl* ion penetrates the blood-brain barrier, just like DMSO [a sulfoxide*], and is a specific poison for higher-life forms and brain cells. We discovered this, much to our horror, when I (Bob Beck, DSc) was the world’s largest manufacturer of ethical EEG [electroencephalography*] feedback equipment.

    http://projectavalon.net/forum/archive/index.php/t-6790.html

    • Aha, det passerar BBB! Tack för tipset. Det kanske är anledningen att om man får huvudvärk från datorer/wifi etc så kan man ta och tugga en vitlöksklyfta, behålla den starka saften i munnen och sen köra på mellan tänderna med en sån där tandtrådsbygel. Detta minskar elöverkänslighet med kanske 50%!! Får man ner vitlöksjuicen mellan tandkött och tandrot och i tandköttsfickor så nästa dag är hjärnan mycket klarare och huvudvärk/trötthet från mobilmaster mindre. Jag spekulerade i att det kanske är svavlet i vitlöken som binder kvicksilver, eller att eftersom inga bakterier kan bli resistenta mot vitlök så hämmar det produktionen av tandkötts/rothinne gifter som annars når hjärnan och ger inflammation där. (Där inflammation finns blir det starkare reaktion mot mikrovågor/radar etc) Eller att effekten berodde på att det finns germanium i vitlök, som också minskar el-överkänslighets reaktioner. Troligen är det en mix av allt detta, plus då att kanske denna sulphone hydroxyl i liten dos har skyddande verkan. Som naturläkare vet så är giftigheten alltid avhängig dosen och medicin är ofta gift i utspädd dos.

      Ett annat plus av att göra detta med tandtråden är att om man, som så vanligt är, har kronisk bihålleinfektion som ströar bakterier ner i magsäck/tarmar och kroniskt förstör tarmfloran så bromsas det för bihålebakterierna får svårt komma förbi munhåla/svalg. Bra att svälja en *liten* mängd av vitlöksvattnet också. Speciellt om man har magsårskänsla i magsäcken så minskar den eller försvinner då magsäcken slipper bombas med bihålebakterier. Likaså slipper dessa bakterier nå tunntarmen och klättra upp i gallblåsan/gallgångar och ge värk i lever trakten, eller nå blindtarmen och ge gnagande värk där. Eller påverka prostatan genom att tjocktarmens innehåll blir fel.

      Tandtråd och vitlök alltså. Inte äta.

  • En undran i all vänlighet:
    Stämmer det att det tog flera månader att ändra receptet från teskedar till kryddmått.
    Bikarbonat verkar ju vara en rätt kraftig substans att döma av ovanstående.
    Hur allvarligt är då ett sånt förbiseende?

  • En undran i all vänlighet:
    Stämmer det att det tog flera månader att ändra receptet från teskedar till kryddmått.
    Bikarbonat verkar ju vara en rätt kraftig substans att döma av ovanstående.
    Hur allvarligt är då ett sånt förbiseende?

  • Fantastisk respons på min artikel om bikarbonat. Jag har inte tagit mig tid att kolla förrän idag när Torbjörn Sassersson informerade mig idag. Jag vill bara påpeka att det blev fel nånstans inledningsvis. Anders Olsson, “Medveten andning”, http://medvetenandning.se/, skrev fel till mig och jag hann förmedla felet och dessutom stoppa i mig TESKEDAR. Han ringde en halvtimme senare när han upptäckt felet och meddelade att det ska vara KRYDDMÅTT. Jag trodde att det var ändrat, vilket de har gjort i 2000-Talets Vetenskap där artikeln också publicerades. Jag är ledsen för att det blev fel.
    Se även till exempel http://www.kostdemokrati.se/margareta/2013/09/02/vad-ar-bikarbonat-nahco3/.
    Anders Olsson menar att det finns två typer av bikarbonat, ett syntetiskt som är ca 70% på marknaden och ett organiskt, naturligt, ca 30%. Han försöker få importera det naturliga, men tvingas ännu köpa i så stora mängder att han inte klarar det. Vi håller tummarna. Jag håller med Marie, bunkra upp bikarbonat – för säkerhets skull!
    Varma hälsningar Pia Hellertz

  • Fantastisk respons på min artikel om bikarbonat. Jag har inte tagit mig tid att kolla förrän idag när Torbjörn Sassersson informerade mig idag. Jag vill bara påpeka att det blev fel nånstans inledningsvis. Anders Olsson, “Medveten andning”, http://medvetenandning.se/, skrev fel till mig och jag hann förmedla felet och dessutom stoppa i mig TESKEDAR. Han ringde en halvtimme senare när han upptäckt felet och meddelade att det ska vara KRYDDMÅTT. Jag trodde att det var ändrat, vilket de har gjort i 2000-Talets Vetenskap där artikeln också publicerades. Jag är ledsen för att det blev fel.
    Se även till exempel http://www.kostdemokrati.se/margareta/2013/09/02/vad-ar-bikarbonat-nahco3/.
    Anders Olsson menar att det finns två typer av bikarbonat, ett syntetiskt som är ca 70% på marknaden och ett organiskt, naturligt, ca 30%. Han försöker få importera det naturliga, men tvingas ännu köpa i så stora mängder att han inte klarar det. Vi håller tummarna. Jag håller med Marie, bunkra upp bikarbonat – för säkerhets skull!
    Varma hälsningar Pia Hellertz

  • Skrämmande att läkemedelsverket bestämmer över vad vi vill ta in. Menar de på fullaste allvar att kemiska preparat är bättre än naturliga? Att dom tar bort det visar ju på att det fungerar. De tog för en del år sedan bort glykosamin och ersatte det med läkemedel. Min pappa dog pga. biverkningarna. Han blev kliniskt död men de fick liv i honom igen. Nu tvings han äta massor av läkemedel till följd av detta och hans hälsa har försämrats radikalt. Nej ut i naturen och plocka vad ni vill de kan dom inte förbjuda. Läkemedel kan enligt min mening finnas också men var och en får bestämma själv över sin kropp. En sak till hur var det nu med Sveriges regler och monopolet?

  • Skrämmande att läkemedelsverket bestämmer över vad vi vill ta in. Menar de på fullaste allvar att kemiska preparat är bättre än naturliga? Att dom tar bort det visar ju på att det fungerar. De tog för en del år sedan bort glykosamin och ersatte det med läkemedel. Min pappa dog pga. biverkningarna. Han blev kliniskt död men de fick liv i honom igen. Nu tvings han äta massor av läkemedel till följd av detta och hans hälsa har försämrats radikalt. Nej ut i naturen och plocka vad ni vill de kan dom inte förbjuda. Läkemedel kan enligt min mening finnas också men var och en får bestämma själv över sin kropp. En sak till hur var det nu med Sveriges regler och monopolet?

  • Jag skulle rekommendera alla att bunkra upp bikarbonat för framtida bruk. Det vore inte osannolikt att denna produkt “fasas ut” från hyllorna när det når läkemedelsbolagens maffia hur effektivt detta är mot diverse tillstånd.
    Har också hört att gullris är borttaget. Jag är också fytoterapeut.

  • Jag skulle rekommendera alla att bunkra upp bikarbonat för framtida bruk. Det vore inte osannolikt att denna produkt “fasas ut” från hyllorna när det når läkemedelsbolagens maffia hur effektivt detta är mot diverse tillstånd.
    Har också hört att gullris är borttaget. Jag är också fytoterapeut.

  • Har en dotter på 8 år med BPD (bronkopulmonell dysplasi = styvare lungvävnad) tillföljd av långvarig C-pap behandling vid extremt tidig födsel. Hon har ofta svår hosta och får airomir och pulmocort mot det. Funkar det att med bikarbonat även för henne? Ska dosen justeras för barn?
    // Pelle

  • Har en dotter på 8 år med BPD (bronkopulmonell dysplasi = styvare lungvävnad) tillföljd av långvarig C-pap behandling vid extremt tidig födsel. Hon har ofta svår hosta och får airomir och pulmocort mot det. Funkar det att med bikarbonat även för henne? Ska dosen justeras för barn?
    // Pelle

  • Gullriste har ju vårt kära läkemedelsverk numera förbjudit eftersom det är för effektivt som alla andra örter de har förbjudit.

    Läkemedelsverket är till i stort sett 100% finansierat av läkemedelsindustrin, hur kan detta få vara tillåtet? Money rules!!!

  • Gullriste har ju vårt kära läkemedelsverk numera förbjudit eftersom det är för effektivt som alla andra örter de har förbjudit.

    Läkemedelsverket är till i stort sett 100% finansierat av läkemedelsindustrin, hur kan detta få vara tillåtet? Money rules!!!

  • Ett annat alternativ till bikarbonat som jag använde mig av under många år är Molkosam, mjölksyrevassla. Ett par cm. i ett dricksglas, med vatten på morgonen, samt före varje måltid. Mycket bra för levern dessutom. Höll kroppen basisk på så sätt. Homeopatmedlet Wesa nr. 14, (liten tinkturflaska) är dessutom bra, när levern behöver städas. Gullriste och Harpago te rensar njurarna effektivt. Vid denna tidpunkt på hösten, så brukar jag fylla frysen med rönnbär, som jag har på bovetegröten tillsammans med andra hackade frukter. Tar dem från frysen, direkt ner i gröten. Jag plockar nypon, kärnar ur och torkar dem, går att trä på trådar. Nypon gör jag soppa av, massor av naturligt pektin, reder därför inte, kokar ihop, har i lite honung innan jag äter, samt lite grädde.

  • Ett annat alternativ till bikarbonat som jag använde mig av under många år är Molkosam, mjölksyrevassla. Ett par cm. i ett dricksglas, med vatten på morgonen, samt före varje måltid. Mycket bra för levern dessutom. Höll kroppen basisk på så sätt. Homeopatmedlet Wesa nr. 14, (liten tinkturflaska) är dessutom bra, när levern behöver städas. Gullriste och Harpago te rensar njurarna effektivt. Vid denna tidpunkt på hösten, så brukar jag fylla frysen med rönnbär, som jag har på bovetegröten tillsammans med andra hackade frukter. Tar dem från frysen, direkt ner i gröten. Jag plockar nypon, kärnar ur och torkar dem, går att trä på trådar. Nypon gör jag soppa av, massor av naturligt pektin, reder därför inte, kokar ihop, har i lite honung innan jag äter, samt lite grädde.

  • Tack Mayne, intressant med vitlökskuren. Vitlöken en är verkligen fantastisk och kuren låter som en mycket “bra att ha grej” att ha i medicinskåpet :-).

    Hoppas på fler intressanta bra huskurer, alla tips är varmt välkomna!

  • Tack Mayne, intressant med vitlökskuren. Vitlöken en är verkligen fantastisk och kuren låter som en mycket “bra att ha grej” att ha i medicinskåpet :-).

    Hoppas på fler intressanta bra huskurer, alla tips är varmt välkomna!

  • Pia Helletz — Tack för mycket bra artikel! Tidigare i sommar, blev jag rekommenderad att ‘basa’ kroppen med Bikarbonat – så den här extra informationen kom vid rätt tillfälle.

    Torbjörn Sassersson — Jag fick rådet att ta bikarbonat på morgonen, (i kallt vatten) minst 30 minuter före frukost, för att magsyran skulle ha tid att återbildas – så att man kan smälta maten sedan. Jag minns att jag, som barn, hörde att man tog bikarbonat vid matsmältnngsbesvär. Varför försvann den kunskapen till förmån för allsköns piller?!!

    Jonas Gunnarsson — Ett annat ‘basa’-råd (fast nog inte lika stark effekt som bikarbonat) jag fått, är att frysa en eko-citron och sedan finriva lite av den på maten – skal och allt rakt över!
    Jag har alltid älskat citron och nu finriver jag frusen citron (en toppad tsk ..minst!) över min frukost – som består av 1/2 rivet äpple, plus 2 msk malda fröer (4 olika) och naturell joghurt. Mums! Finriven citron smakar lika gott till alla måltider – piffar upp det mesta!

    Ruben — Förresten tycker jag lika mycket om vitlök (även doften), så stort tack för den fantastiska Tibetanska vitlökskuren! Den ska jag absolut prova ..och alldeles säkert dela med mig av.

    Janne — Tack för mkt bra länk om salt. Undra på att jag älskade saltlakrits som barn! Alma Nissen, och hennes (för så många människor!) livsavgörande kurer, har jag också hört mycket berättas om. En fantastisk kvinna!

    Beträffande Mer Vitlök Till Folket! – så har jag alltid den här vitlökskuren i mitt medicinskåp (..om jag minns rätt härrör receptet från Maria Treben):

    Tillbehör:
    En liten flaska konjak (..har också provat med vodka ..men kändes inte lika verksamt)
    En större (mörk) tomflaska med kork eller skruvlock
    3 rejäla vitlökshuvuden (eller 4 små)

    Så här gör man:
    Tratta över konjaken i den större flaskan (spara den lilla flaskan!)
    Dela vitlökshuvudena i klyftor (behöver ej skalas – men det gör jag) och stoppa dem i den stora flaskan (dela stora klyftor, så att de kan skakas ur senare) ..konjaken ska täcka
    Marinera i 10 dagar i mörkt skåp. Anteckna datum i almenackan – så att du inte hittar flaskan ‘nästa år’ (..inte för att jag tror det skulle göra så mkt)..! 😉

    Efter 10 dagar trattas konjaken tillbaka i den lilla flaskan, som ställs i medicinskåpet. Vitlöksklyftorna förvaras i glasburk med lock i kylskåp – och används med fördel i grytor och såser.

    ‘Medusinen’ kan användas hela året – närhelst folk i ens närhet börjar hosta och nysa ..eller har masgsjuka(!) osv.

    Dosering:
    1 tsk i lite vatten ‘vid behov’ (t ex morgon o’ kväll)

    Tänk så bra att man alltid kan ha Bikarbonat, Salt och Vitlök hemma!

    “A votre sante´” 🙂

    PS – Glömde sånär berätta att jag numera borstar tänderna med bikarbonat ..många bäckar små!

  • Pia Helletz — Tack för mycket bra artikel! Tidigare i sommar, blev jag rekommenderad att ‘basa’ kroppen med Bikarbonat – så den här extra informationen kom vid rätt tillfälle.

    Torbjörn Sassersson — Jag fick rådet att ta bikarbonat på morgonen, (i kallt vatten) minst 30 minuter före frukost, för att magsyran skulle ha tid att återbildas – så att man kan smälta maten sedan. Jag minns att jag, som barn, hörde att man tog bikarbonat vid matsmältnngsbesvär. Varför försvann den kunskapen till förmån för allsköns piller?!!

    Jonas Gunnarsson — Ett annat ‘basa’-råd (fast nog inte lika stark effekt som bikarbonat) jag fått, är att frysa en eko-citron och sedan finriva lite av den på maten – skal och allt rakt över!
    Jag har alltid älskat citron och nu finriver jag frusen citron (en toppad tsk ..minst!) över min frukost – som består av 1/2 rivet äpple, plus 2 msk malda fröer (4 olika) och naturell joghurt. Mums! Finriven citron smakar lika gott till alla måltider – piffar upp det mesta!

    Ruben — Förresten tycker jag lika mycket om vitlök (även doften), så stort tack för den fantastiska Tibetanska vitlökskuren! Den ska jag absolut prova ..och alldeles säkert dela med mig av.

    Janne — Tack för mkt bra länk om salt. Undra på att jag älskade saltlakrits som barn! Alma Nissen, och hennes (för så många människor!) livsavgörande kurer, har jag också hört mycket berättas om. En fantastisk kvinna!

    Beträffande Mer Vitlök Till Folket! – så har jag alltid den här vitlökskuren i mitt medicinskåp (..om jag minns rätt härrör receptet från Maria Treben):

    Tillbehör:
    En liten flaska konjak (..har också provat med vodka ..men kändes inte lika verksamt)
    En större (mörk) tomflaska med kork eller skruvlock
    3 rejäla vitlökshuvuden (eller 4 små)

    Så här gör man:
    Tratta över konjaken i den större flaskan (spara den lilla flaskan!)
    Dela vitlökshuvudena i klyftor (behöver ej skalas – men det gör jag) och stoppa dem i den stora flaskan (dela stora klyftor, så att de kan skakas ur senare) ..konjaken ska täcka
    Marinera i 10 dagar i mörkt skåp. Anteckna datum i almenackan – så att du inte hittar flaskan ‘nästa år’ (..inte för att jag tror det skulle göra så mkt)..! 😉

    Efter 10 dagar trattas konjaken tillbaka i den lilla flaskan, som ställs i medicinskåpet. Vitlöksklyftorna förvaras i glasburk med lock i kylskåp – och används med fördel i grytor och såser.

    ‘Medusinen’ kan användas hela året – närhelst folk i ens närhet börjar hosta och nysa ..eller har masgsjuka(!) osv.

    Dosering:
    1 tsk i lite vatten ‘vid behov’ (t ex morgon o’ kväll)

    Tänk så bra att man alltid kan ha Bikarbonat, Salt och Vitlök hemma!

    “A votre sante´” 🙂

    PS – Glömde sånär berätta att jag numera borstar tänderna med bikarbonat ..många bäckar små!

  • Tack så mycket, vore onekligen mycket intressant att prova någon gång!
    Jag vet sedan tidigare att vitlöken har fantastiska egenskaper. Fanns ju en kvinna i Södertälje förut, Alma Nissen, som jobbade nästan uteslutande med vitlök på sitt hälsohem och enligt uppgifter så fanns det inte en enda infektion som hon inte rådde bot på!
    Mer vitlök till folket 🙂

    Jag har också provat bikarbonat med goda resultat, fördelen med den är ju att den inte luktar, fast kanske inte är lika kraftfull.

  • Tack så mycket, vore onekligen mycket intressant att prova någon gång!
    Jag vet sedan tidigare att vitlöken har fantastiska egenskaper. Fanns ju en kvinna i Södertälje förut, Alma Nissen, som jobbade nästan uteslutande med vitlök på sitt hälsohem och enligt uppgifter så fanns det inte en enda infektion som hon inte rådde bot på!
    Mer vitlök till folket 🙂

    Jag har också provat bikarbonat med goda resultat, fördelen med den är ju att den inte luktar, fast kanske inte är lika kraftfull.

  • Väl bekomme Janne. Blir glad att du uppskattar det! Jag tog det ungefär direkt innan jag åt en måltid, vid frukost, lunch, middag. Det som stod om vad den kunde bota var allt möjligt och som jag minns även det “omöjliga” 🙂 Har inte gjort den igen, för jag har inte haft behov. Har även provat bikarbonat och har samma erfarenheter som artikeln talar om.

  • Jag tror det är rätt att först trappa upp lite och sedan trappa ned och därefter ändra till större dos. Har själv provat tibetansk vitlökskur en gång och kuren var just på det viset, upptrappning, nedtrappning, samt full dos till slutet. Det gick över förväntan. Hade svår slembildning och trötthet under en vansinnigt hektisk period i arbetet under några år. Snavade i princip över en kur som kunde bota det mesta enligt vad den lovade. Jag trodde inte så mycket på det, men tänkte att ge det en ärlig chans.
    Det är ett gammalt recept som påträffades i ett buddhistiskt lamakloster i Tibet, 1972. Den verkar vara väldigt kraftfull då den endast får upprepas vart femte år. Jag gjorde det för ungefär 10 år sedan.

    Recept:

    Pressa 350 gr vitlök och blanda med 250 cl 40 % alkohol. Förvara hermetiskt tillslutet i en glasbehållare i kylskåpet under tio dygn, därefter filtreras blandningen i en fin sil, eller genom gasbinda. Häll tillbaks vätskan i glasbehållaren och förvara ytterligare i två dygn i kylskåp. Häll över i en liten flaska med pipett. Preparatet är nu klart att användas enligt följande:
    Blanda det antal droppar som anges i tabellen med lite vatten och drick innan varje måltid. Efter dag 12 fortsätter man att ta 25 droppar tre gånger/dag tills flaskan är tom.

    Dag Frukost Lunch Middag

    1 1 2 3
    2 4 5 6
    3 7 8 9
    4 10 11 12
    5 13 14 15
    6 16 17 16
    7 12 11 10
    8 9 8 7
    9 6 5 4
    10 3 2 1
    11 15 25 25
    12 25 25 25

    Jag gjorde kuren helt enligt schemat från början till slutet. Effekten var enorm och oväntad. Jag har aldrig känt mej så osårbar och pigg någonsin, hosta och slem försvann och har aldrig återkommit. Mitt under behandlingen och lång tid efter kände jag mej extremt fysiskt stark och uthållig långt utöver jag varit van vid. Skulle jag göra om kuren vore jag noggrannare att använda ekologiskt odlad vitlök.
    Så när jag läser här om bikarbonat, så tror jag på att det är en bra metod att återställa basisk balans i kroppen och kan göra underverk. Har vi inte en allmän status med vår föda och livsstil, som försurar kroppen?

  • Väl bekomme Janne. Blir glad att du uppskattar det! Jag tog det ungefär direkt innan jag åt en måltid, vid frukost, lunch, middag. Det som stod om vad den kunde bota var allt möjligt och som jag minns även det “omöjliga” 🙂 Har inte gjort den igen, för jag har inte haft behov. Har även provat bikarbonat och har samma erfarenheter som artikeln talar om.

  • Jag tar bikarbonat vid behov men aldrig inom en timme före eller efter måltid eftersom bikarbonat neutraliserar magsyran. Jag tar dessutom bara en halv tesked vid varje dos.

    Alternativ? Finns det något bättre?

    • Bikarbonat har ju en stark effekt, men gurka basar också bra. Skala en hel gurka (skalet är giftigt för människor) och kör gurkan genom en råsaftcentrug och drick juicen. Är du en person med små hälsomarginaler känner du nog att det stärker. Gurkan, även om den kanske inte basar lika mkt som bikarbonat, innehåller ju mycket mer bra saker, som enzymer t.ex. Det är ju enzymer som får saker att hända i kroppen.

      • Hej Niklas,

        Gurkskal är inte alls giftigt. Det innehåller lutein och zeaxantin som håller ögonen friska, folsyra, samt A-, C-, och K-vitamin. Skalet är det nyttigaste på hela gurkan!

        • Gurkskalen är giftig p. g. a. all bekämpningsmedel, inte annars. När det gäller alternativ till bikarbonat: citronvatten. saft av 1/2 citron + 1 glas (2 dl vatten). Drickes till tom mage på morgonen. Vänta halv timme tills du äter.

          Ett mirakel med citronvatten som hänt min mamma. Hon har en massa sjukdomar bl.a. har haft kronisk förstoppning i minst 20 år (hon är 75 år). Förstoppningen orsakade sömnproblem, ont i benen e.t.c. Efter första glaset hände ett “mirakel”. Hon började gå på toa och gjort det regelbundet (trots att hon går igenom en mycket svår period i sitt liv med mycket psykisk stress) efter det. MEN enligt min egen och hennes erfarenhet kroppen kan inte fortsätta med den här behandligen hur länge som helst (hon har haft regelbunden tarmtömning även efter hon blev tvungen att sluta med citronvatten). Efter ett tag vill kroppen inte ha mer. Då är det ta ett paus och efter ett tag börja igen tills kroppen säger ifrån sig. Hur säger den ifrån sig: individuellt. Lysnna på din kropps signaler. Beroende på vad du försöker bota och din kapacitet får du gensvar från din kropp. För vissa är det bra att ha i sin dagliga “kost” bara för att basa kroppen dagligen, för vissa för att bota, för vissa en kur då och då.

  • Jag tror det är rätt att först trappa upp lite och sedan trappa ned och därefter ändra till större dos. Har själv provat tibetansk vitlökskur en gång och kuren var just på det viset, upptrappning, nedtrappning, samt full dos till slutet. Det gick över förväntan. Hade svår slembildning och trötthet under en vansinnigt hektisk period i arbetet under några år. Snavade i princip över en kur som kunde bota det mesta enligt vad den lovade. Jag trodde inte så mycket på det, men tänkte att ge det en ärlig chans.
    Det är ett gammalt recept som påträffades i ett buddhistiskt lamakloster i Tibet, 1972. Den verkar vara väldigt kraftfull då den endast får upprepas vart femte år. Jag gjorde det för ungefär 10 år sedan.

    Recept:

    Pressa 350 gr vitlök och blanda med 250 cl 40 % alkohol. Förvara hermetiskt tillslutet i en glasbehållare i kylskåpet under tio dygn, därefter filtreras blandningen i en fin sil, eller genom gasbinda. Häll tillbaks vätskan i glasbehållaren och förvara ytterligare i två dygn i kylskåp. Häll över i en liten flaska med pipett. Preparatet är nu klart att användas enligt följande:
    Blanda det antal droppar som anges i tabellen med lite vatten och drick innan varje måltid. Efter dag 12 fortsätter man att ta 25 droppar tre gånger/dag tills flaskan är tom.

    Dag Frukost Lunch Middag

    1 1 2 3
    2 4 5 6
    3 7 8 9
    4 10 11 12
    5 13 14 15
    6 16 17 16
    7 12 11 10
    8 9 8 7
    9 6 5 4
    10 3 2 1
    11 15 25 25
    12 25 25 25

    Jag gjorde kuren helt enligt schemat från början till slutet. Effekten var enorm och oväntad. Jag har aldrig känt mej så osårbar och pigg någonsin, hosta och slem försvann och har aldrig återkommit. Mitt under behandlingen och lång tid efter kände jag mej extremt fysiskt stark och uthållig långt utöver jag varit van vid. Skulle jag göra om kuren vore jag noggrannare att använda ekologiskt odlad vitlök.
    Så när jag läser här om bikarbonat, så tror jag på att det är en bra metod att återställa basisk balans i kroppen och kan göra underverk. Har vi inte en allmän status med vår föda och livsstil, som försurar kroppen?

  • Intressant artikel! Några frågor uppkommer emellertid.
    Finns det alternativ till natrium-bikarbonat, om man skulle vilja undvika att få i sig mer natrium (som påstås höja blodtrycket)?
    Hur mycket påverkas magsäckens pH, om man tar en tesked bikarbonat, och bör det i så fall undvikas att tas i samband med målti

  • Jag tar bikarbonat vid behov men aldrig inom en timme före eller efter måltid eftersom bikarbonat neutraliserar magsyran. Jag tar dessutom bara en halv tesked vid varje dos.

    Alternativ? Finns det något bättre?

    • Bikarbonat har ju en stark effekt, men gurka basar också bra. Skala en hel gurka (skalet är giftigt för människor) och kör gurkan genom en råsaftcentrug och drick juicen. Är du en person med små hälsomarginaler känner du nog att det stärker. Gurkan, även om den kanske inte basar lika mkt som bikarbonat, innehåller ju mycket mer bra saker, som enzymer t.ex. Det är ju enzymer som får saker att hända i kroppen.

      • Hej Niklas,

        Gurkskal är inte alls giftigt. Det innehåller lutein och zeaxantin som håller ögonen friska, folsyra, samt A-, C-, och K-vitamin. Skalet är det nyttigaste på hela gurkan!

        • Gurkskalen är giftig p. g. a. all bekämpningsmedel, inte annars. När det gäller alternativ till bikarbonat: citronvatten. saft av 1/2 citron + 1 glas (2 dl vatten). Drickes till tom mage på morgonen. Vänta halv timme tills du äter.

          Ett mirakel med citronvatten som hänt min mamma. Hon har en massa sjukdomar bl.a. har haft kronisk förstoppning i minst 20 år (hon är 75 år). Förstoppningen orsakade sömnproblem, ont i benen e.t.c. Efter första glaset hände ett “mirakel”. Hon började gå på toa och gjort det regelbundet (trots att hon går igenom en mycket svår period i sitt liv med mycket psykisk stress) efter det. MEN enligt min egen och hennes erfarenhet kroppen kan inte fortsätta med den här behandligen hur länge som helst (hon har haft regelbunden tarmtömning även efter hon blev tvungen att sluta med citronvatten). Efter ett tag vill kroppen inte ha mer. Då är det ta ett paus och efter ett tag börja igen tills kroppen säger ifrån sig. Hur säger den ifrån sig: individuellt. Lysnna på din kropps signaler. Beroende på vad du försöker bota och din kapacitet får du gensvar från din kropp. För vissa är det bra att ha i sin dagliga “kost” bara för att basa kroppen dagligen, för vissa för att bota, för vissa en kur då och då.

  • Intressant artikel! Några frågor uppkommer emellertid.
    Finns det alternativ till natrium-bikarbonat, om man skulle vilja undvika att få i sig mer natrium (som påstås höja blodtrycket)?
    Hur mycket påverkas magsäckens pH, om man tar en tesked bikarbonat, och bör det i så fall undvikas att tas i samband med målti

  • 35-årig hosta borta!
    Efter att ha följt bikarbonatkuren och nu dricker 2 glas morgon o kväll, så har min 35 åriga hosta försvunnit. Hostan har nästan alltid kommit till mig under alla nätter, och varit riktigt jobbig..störd sömn under många år! Troligen har min surhetsbalans i kroppen stått fel. Ja, -jag har vandrat genom svenska sjuksystemet, med både astmamedicin, lungröntgen och till slut fick jag Valium, då en läkare tänkte att jag var nervöst lagt…givetvis slängde jag dem, men ingen provade min ph-balans.
    Nu ska jag kolla min ph-värde, väntar hem lite papper att pinka på och avläsa färgen. En sak till som jag har gjort under alla dessa år och det är att jag har druckit, -ja alltså mycket vatten, då en läkare trodde att kanske min vattentermostat stod fel i kroppen och gjorde min hals torr…

    Nu hoppas jag att hostan aldrig mer kommer tillbaks! Tills idag har det varit lugna nätter.

  • 35-årig hosta borta!
    Efter att ha följt bikarbonatkuren och nu dricker 2 glas morgon o kväll, så har min 35 åriga hosta försvunnit. Hostan har nästan alltid kommit till mig under alla nätter, och varit riktigt jobbig..störd sömn under många år! Troligen har min surhetsbalans i kroppen stått fel. Ja, -jag har vandrat genom svenska sjuksystemet, med både astmamedicin, lungröntgen och till slut fick jag Valium, då en läkare tänkte att jag var nervöst lagt…givetvis slängde jag dem, men ingen provade min ph-balans.
    Nu ska jag kolla min ph-värde, väntar hem lite papper att pinka på och avläsa färgen. En sak till som jag har gjort under alla dessa år och det är att jag har druckit, -ja alltså mycket vatten, då en läkare trodde att kanske min vattentermostat stod fel i kroppen och gjorde min hals torr…

    Nu hoppas jag att hostan aldrig mer kommer tillbaks! Tills idag har det varit lugna nätter.

  • Stämmer “schemat”? De första 3 dagarna ska man ta 2 kryddmått i 2 dl vatten, och dag för dag trappa ned. Dag 4 är det plötsligt 2 TESKEDAR….?

  • ja, bikarbonat är användbart. Finns t.om. exempel på personer som botat sin cancer med bikarbonat och c-vitamin. Många typer av mikrober trivs och frodas ju i en sur miljö så man förstör helt enkelt livsbetingelserna för dessa. Ang cancer så har det ju på senare tid kommit fram forskning som tyder på att tumörer har en svampliknande struktur eller kanske rent av är en svamp. Då är det a och o att bli basisk.

      • Finns hur mycket information som helst om det på internet, gå ut och googla så kommer du hitta massor med information om det. Finns t.ex. en läkare i Italien som enbart jobbar med att bota cancersjuka människor med natriumbikarbonat, var ett stort reportage om honom i 2000-talets vetenskap i år.

      • Hej Emil!

        Du påstår “det är ingen lätt lösning att bota sin cancer”. Inte? Vad får dej tro det?
        Det är precis tvärtom. Effektiva botemedel för cancer har funnits sedan länge. Jag föreslår du googlar på “alternative cancer cures” eller “natural remedies for cancer” – till att börja med. Läs och lär istället för att gå ut med okunniga påståenden!

  • Stämmer “schemat”? De första 3 dagarna ska man ta 2 kryddmått i 2 dl vatten, och dag för dag trappa ned. Dag 4 är det plötsligt 2 TESKEDAR….?

  • ja, bikarbonat är användbart. Finns t.om. exempel på personer som botat sin cancer med bikarbonat och c-vitamin. Många typer av mikrober trivs och frodas ju i en sur miljö så man förstör helt enkelt livsbetingelserna för dessa. Ang cancer så har det ju på senare tid kommit fram forskning som tyder på att tumörer har en svampliknande struktur eller kanske rent av är en svamp. Då är det a och o att bli basisk.

      • Finns hur mycket information som helst om det på internet, gå ut och googla så kommer du hitta massor med information om det. Finns t.ex. en läkare i Italien som enbart jobbar med att bota cancersjuka människor med natriumbikarbonat, var ett stort reportage om honom i 2000-talets vetenskap i år.

      • Hej Emil!

        Du påstår “det är ingen lätt lösning att bota sin cancer”. Inte? Vad får dej tro det?
        Det är precis tvärtom. Effektiva botemedel för cancer har funnits sedan länge. Jag föreslår du googlar på “alternative cancer cures” eller “natural remedies for cancer” – till att börja med. Läs och lär istället för att gå ut med okunniga påståenden!

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *