Bikarbonat botade min svåra slemhosta

77

BikarbonatBIKARBONAT – Senvintern 2013 har varit riktigt jobbig. Vad jag minns har jag haft influensa en enda gång tidigare i mitt liv och det var många år sedan. Det var föresten enda gången jag var tvungen att ställa in en föreläsning (arbetade som universitetslektor på Örebro universitet).

Text: Pia Hellertz, Örebro

Men i vintras smällde det till. Jag blev sängliggandes med 40 graders feber, enorm värk i hela kroppen och hosta. Jag hade så ont att jag nästan inte kunde vända på mig i sängen. Min svärson som är läkare trodde att jag också fått en släng av lunginflammation.

När jag efter ett par veckor började känna mig bättre och trodde att det nu var över så förvärrades hostan. Jag hostade hela tiden, dag och natt. Det slet i bröstet och jag fick ”träningsverk” i magmusklerna.

Till historien hör att jag har en lindrig KOL [Kroniskt Obstruktiv Lungsjukdom – KOL] på grund av dålig, ytlig andning, vilket jag började förstå tack vare läkaren Johannes Lindhs bok ”Medicinskt svårförklarliga symtom” samt Anders Olssons ”Medveten andning”. (Jag rekommenderar varmt båda böckerna.) Jag slutade ju röka för nästan 40 år sedan och förstod inte varför jag fått KOL.

När hostan var som värst och mest plågsam mailade jag till Anders Olsson och klagade. Han skickade ett recept:


Anders Olssons bikarbonatkur mot slemhosta

Vi har mängder av bikarbonat i kroppen och vid en försämrad andning är nivåerna lägre. Det gör det svårare för kroppen att upprätthålla en bra pH-balans då bikarbonatbufferten säkerställer detta.

  • Dag 1-3: 2 kryddmått i 2 deciliter vatten max 4 gånger om dagen med två timmars mellanrum.
  •  Dag 4 och tills problemen är borta: 2 kryddmått i 2 deciliter vatten 1 gång per dag
  • Tänk på att dricka tillräckligt med vatten då bikarbonat innehåller natrium (salt består av natriumklorid). Ett enkelt sätt att kontrollera om du får i dig tillräckligt med vatten är att kolla lukt och färg på din urin. Gult till ljusgult och väldigt svag eller ingen lukt indikerar att du får i dig tillräckligt med vatten
  • Bikarbonat bör ej tas i samband med tyngre måltider, exempelvis kött från ko och gris.

OBS! Bikarbonatkuren bör inte pågå längre än 14 dagar eller tas av personer med nedsatt njurfunktion.

Källa: Anders Olsson, Medvetenandning.se/boken

Bota-slemhosta-med-bikarbonatJag följde kuren och det var helt mirakulöst. Den natten sov jag utan att hosta en enda gång. Dagen efter hostade jag bara en gång. Sedan dess har jag knappast hostat alls, trots att hosta följer med KOL. När jag känner tendensen så tar jag ett glas bikarbonat. Tänk att läkande kan vara så enkelt!

Vanligt natriumbikarbonat, som är den aktiva ingrediensen i bakpulver, har en rad läkande effekter på kroppen – för att det ändrar pH-balansen och ökar syresättningen till cellerna. Du kan testa att göra bad, dricka det, spraya det på kroppen och nedan redogörs för fantastiska resultat och hur man gör.

Läs även: Jag botade min svåra slemhosta med bikarbonat

Bikarbonat används även mot myror i hemmet och det tar bort lukter, fläckar m.m. En burk med litet bikarbonat under diskbänken absorberar, tar bort dålig lukt.

Om man får positiv effekt av bikarbonat i kroppen tyder det på att man har en andning med förbättringspotential. Det innebär en hämmad andning som sänkt kroppens nivåer av koldioxid och skapat en pH-obalans. Det kan orsakas av stress, obalanserd kost, sömnbrist, infektioner m.m.

Bikarbonat (HCO3-) innehåller stora mängder koldioxid (CO2). Ett bad i bikarbonat blir som ett egentillverkat koldioxidbad, då vi tar upp en del koldioxid genom huden.” (Info från Sanna Ehdins blogg)

Text: Pia Hellertz

Relaterat

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

77 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Torbjörn Sassersson red.
Admin
20 mars 2018 kl 10:08

TB at 09:57

Det finns en annan effekt som jag misstänker att bikarbonat ger, nämligen att en eventuell flockning av röda blodkroppar i blodet skingras. Det var dr Erik Enby som gav mig ordnationen att ta bikarbonat, korallkalk och en rad vitaminer för att bota min psoriasis. Idag är den helt borta. Enby säger att korallkalken skingrar flockningen och jag antar att även bikarbonatet gör det, men jag låter det vara ej bekräftat.

Vad händer när flockningen minskar eller upphör? Då måste rimligen orken öka eftersom syrehalten ökar i cellerna (och koldioxiden ventileras ut lättare?). När Enby testade mitt blod kunde han i mikroskop visa att mitt blod flockats (blodcellerna flöt omkring som staplade hockeypuckar). Det var innan hans bikarbonatkur.

Dr Erik Enby har mikroskoperat mitt blod vilket är flockat blod

Idag efter att ha ätit korallkalk och bikarbonat i några år är all ork tillbaka. Jag spelar innebandy två gånger i veckan med spelare som är från 20 år gamla och uppåt.

TB
TB
Gäst
20 mars 2018 kl 09:57

Jag har överskott av magsyra samt läckage i magmunnen, vilket lett till att det läcker upp magsyra som sen andas in i luftvägarna och skapar enorm irritation. Det har gjort att jag fått astmatiska problem och måste ta både symbicort och omeprazol. Omeprazolen stoppar produktionen av magsyra och hjälper tillfälligt. Jag känner mig ofta trött på morgnarna och nästan alltid lätt huvudvärk, orkeslös och olustig.

Såg att bikarbonat neutraliserar magsyran och gör att ph-värdet i blodet balanseras, så jag testade att ta lite varje morgon och kväll i ett glas vatten.

Jag måste säga att det är som en mirakelkur! Orken har kommit tillbaka, har fått energi, surheten i kroppen har balanserats och problemen med andningen har eliminerats helt. Är heller inte hela tiden sugen att äta utan blir mätt och belåten en längre tid på dagen.

Förstår att ingen läkare rekommenderat detta eftersom läkemedelföretagen inte tjänar några miljoner på den enkla substansen!

Fredrik
Fredrik
Gäst
4 januari 2018 kl 20:06

Fungerade för mig snart 40 år, hostat konstant i 3 dagar, testade de 2 receptfria hostmedicinerna utan framgång) redan vi kur 3 på första dagen känner jag en enorm skillnad! och nu efter sista kuren (för dag 1) har den nästan helt försvunnit! detta hjälpte mig iaf! värt att testa istället för dyr skitmedicin på apoteket!

Eva Pettersson
Eva Pettersson
Gäst
26 oktober 2017 kl 12:26

Kan det fungera lika bra med Samarin?

Emma
Emma
Gäst
17 september 2017 kl 13:06

Jag har testat lite av denna kur men kan jag inte få ner det utan att blanda i lite saft i min bikarbonat vatten.. försvinner effekten då? Jag märkte lite skillnad inatt efter att tagit en dags kur med 4 glas med 2 kryddmått i varje.

Lotta Sundström
Lotta Sundström
Gäst
1 augusti 2017 kl 17:56

Går det lika bra med natriumbikarbonat i pillerform?

per
per
Gäst
15 februari 2017 kl 13:48

Lena Sandberg 8 Mar, 2015 at 19:32

Det finns så många olika alternativa bot att pröva, bikarbonat är bara en av dem. Ge inte upp, sök vidare.

per
per
Gäst
15 februari 2017 kl 13:43

NewsVoice 27 Mar, 2016 at 18:56

Intressant frågeställning.

Hans Kvinto
Hans Kvinto
Gäst
15 februari 2017 kl 08:24

Hej! Det är viktigt att meddelanden jag skrivit till Per Lundgren tas bort. Både det jag skrivit i mitt eget namn
och det jag skrivit i signaturen odef. Jag har inget intresse längre utan att skada per Lundgrens anseende utan
respekterar Per båda som medmänniska och det arbete Per håller på med! Tack på förhand!

Kalle 01
Kalle 01
Gäst
27 mars 2016 kl 21:22

Efter att ha läst denna artikel och i samma veva börjat få upp ögonen för hur fundamental syra-bas balansen är för vår hälsa och att vi västerlänningar i allmänhet är försurade, så bestämde jag mig för att testa med bikarbonat. Två lätt rågade kryddmått i ett stort glas vatten på morgonen efter uppvaknandet (och sedan inget ätbart inom en timme – så att magsyran hinner återetableras). Det var tänkt som ett experiment under en begränsad tid men har blivit en daglig rutin som jag nu har tillämpat i drygt två år. Kan bara säga att jag varit oförskämt frisk under denna tid. Småförkylningrar och krasslighet som man i allmänhet dras med i perioder lite då och då, har varit som bortblåsta.

Tilläggas kan att jag hade tänkt läsa på och ta närmare reda på om eventuella risker med ett långvarit bikarbonatintag men har lagt det på hyllan tills vidare (kanske vore bra men det känns inte så angeläget längre), så om eventuella sådana risker vet jag alltså inget.

Torbjörn Sassersson red.
Admin
27 mars 2016 kl 18:56

Tydligen reagerar vi olika.

I år kom den vanliga slemhostan igen som den gör för mig efter varje liten förkylning. Detta år hjälpte inte alls bikarbonat och jag fattade inte varför förrän jag insåg att jag i år blandat den med C-vitamin i pulverform, en ny rutin. Det bildas då en neutral form av C-vitamin kallad askorbat.

När jag började ta ren bikarbonat igen (ej blandad med C) försvann slemhostan inom loppet av 2-3 dagar. Inga problem med magen. Min tolkning är att slembakteriangreppet (förmodligen mykoplasma) inte tål den basiska miljön som uppstår i slemhinnorna när man enbart tar bikarbonat. När man intar bikarbonat som reagerat med C-vitamin uppstår ingen basisk effekt i slemhinnan.

Någon som har en annan förklaring?

Elisabeth
Elisabeth
Gäst
27 mars 2016 kl 17:24

Hur bra är bikarbonat i dessa mängder för magen? Finns det rapporterat skador på magslemhinna av den? Allt är ju en dosfråga. Jag körde 4 dgr’s kur 2ml bikarbonat i ett glas vatten x 3-4 ggr/ dag mellan måltider,och fjärde dagen bara en dos. Natten efter 4:e dagen fick jag fruktansvärt ont i magen, som vid magkatarr av värsta slaget. Men syradämpande/syrahämmande mediciner hjälpte givetvis inte. Hostan inte nämnvärt påverkad. Är fortfarande känslig i magen 3 v. efteråt.

adam
adam
Gäst
5 januari 2016 kl 13:25

Hej!

Min hosta har gäckat mig år efter år och jag har gått igenom den ena undersökningen efter den andra utan att man har hittat några avvikelser. Jag vill gärna testa på den här kuren men har samtidigt hört att bikarbonat kan vara farligt för magen. stämmer det`? Sedan undrar jag om bikarbonat är detsamma som bakpulver?

tacksam för hjälpen
mvh

Josef Baranyi
Josef Baranyi
Gäst
Reply to  adam
5 januari 2016 kl 17:55

Bikarbonat är bara bikarbonat.
Bakpulver är bikarbonat, syra och stärkelse.

För att bikarbonat ska jäsa krävs syra.

Alltså, om du använder bikarbonat behöver det finnas något syrligt i smeten/degen för att det ska jäsa, det kan vara filmjölk, gräddfil eller citron till exempel. Om du nu saknar det ena och måste använda det andra så är 1 tsk bikarbonat = 2 tsk bakpulver. Good to know!
För kur som fordrar bikarbonat SKALL man använda bikarbonat. Inget annat! Lyck till 🙂

Amanda Andersson
Amanda Andersson
Gäst
10 december 2015 kl 13:02

Jag undrar över måtten i den Tibetanska vitlökskuren. Ska det verkligen vara 250 cl = 2,5 l sprit? Det är väääldigt mycket och ska man bara dricka några droppar om dagen lär det väl räcka ett par år?!

Mats Blomqvist
Mats Blomqvist
Gäst
28 augusti 2015 kl 00:14

Hej.
Till Lena Sandberg: Det fina med allt detta är att man INTE BEHÖVER TRO!!! Det fungerar verkligen! Varför får vi då inte sådana behandlingar hos vår experter Vitrockarna (läkarna)? Jo därför att de är på ett eller annat sätt styrda av läkemedelsindustrin, och eftersom läkemedelsföretagen inte tjänar pengar på enkla hemmakurer (det viktigaste för ett läkemedelsföretag är inte att hjälpa människor till ett bättre liv, utan nummer ett för dem är att ge bra avkastning till sina aktieägare. Detta gör de genom att sälja mediciner, som ibland inte är helt ofarliga att använda (finns exempel på hur medicinerna ger folk canser) och helst så att de som tar medicinerna får ta dem livet ut. Dvs, de får inte bli helt friska med en gång.

Jag har haft hosta i ca 40 år, astma säger min astmaspecialist att det är – dock en mild sådan. För ett eller två år sen fick jag info om kolloidalt silver (googla på Anders Sultan – mycket intressant läsning), kunde vidare läsa om hur man effektivt kan få slut på problem i lungorna med silvret. Jag tänkte skaffa en bra inhalator, men ville inte vänta på att få hem en sådan så jag tog en kapsyl från en coca-cola flaska, fyllde den till bredden med detta silvervatten och drog hastigt in via munnen. Allt vatten åkte med luften in i lungorna. Jag hostade till några gånger eftersom det var vätskefylld luft. Några veckor senare kom jag på att min hosta har i stort sett försvunnit. Den har då som sagt pågått i ca 40 år.

Margareta
Margareta
Gäst
10 april 2015 kl 20:58

Hej! Har läst mycket om bikarbonat och cancer. Vågar man tro på att det fungerar ? Har själv fått cancer och går på cellgifter. Kan man ta det i samband med cellgifter och isåfall hur mycket och hur länge ?

Josef Baranyi
Josef Baranyi
Gäst
1 april 2015 kl 11:33

Redan som barn för 60 år sen såg jag mina vuxna släktingar dricka bikarbonat med ättika! När de hade magbesvär efter fet mat eller efter häftigt drickande dagen innan. Som vuxen använder jag själv samma kur vid behov. = Sura uppstötningar. Hjälper omedelbart. Man skall RAPA! Det är då det hjälper. Dosen är INTE så viktig!!! En tesked är lagom till ett halvt/helt glas vatten. Har sett folk som blandade en matsked i ett glas vatten och drack. Polacker 🙂 = fööör mycket vodka… Min kärlek, som nu är borta i cancer hade hemska värkar i magen. Absolut inget annat hjälpte utan ENDAST bikarbonat. Den outhärdliga värken försvann fullständigt som genom ett trollslag inom 5-10 minuter. Gissa om hon var tacksam för denna enkla men mycket effektiva kur. Hon ville inte dricka med ättika som jag har lärt mig utan bara blandat en tesked med halvt glas vatten. Receptet: Halvt glas vatten. Häll en halv kapsyl 24% ättika i glaset. Inte så noga med ättiksdosen! Ibland häller jag i en hel kapsyl ättika. En tesked bikarbonat blandas i glaset och svepes medan den bubblar som champagne!!! Det sköna och befriande rapet kommer med en gång 🙂 Och all ev. magont försvinner nästan omedelbart. Principen är som samarin. Fast MYCKET billigare!

Lena Sandberg
Lena Sandberg
Gäst
8 mars 2015 kl 19:32

Fick veta att jag hade twar för 4 veckor sedan. Hostade oavbrutet. Tänkte, jag testar väl den här kuren då. Hjälpte inte ett dugg! Enda effekten: lite ont i magen… Var lite skeptisk från början, och det är väl det som det handlar om… du måste TRO! Om det här är så dj-a bra, så skulle väl vården ha anammat kuren efter alla “bevis”. Jag är så trött på alla “hemmakurer”.
/Lena (som fortfarande hostar)

Ardevan
Ardevan
Gäst
3 januari 2015 kl 06:55

Tänkte prova det med en gång. Min hosta tar död på mig 🙂
Men snälla, känner mig så dum, vad är ett kryddmått?
Även tesked, här hemma har jag minst 5-10 olika tesked och inte två stycken av de har samma storlek.
Tackat
Ardi

Red
Red
Gäst
Reply to  Ardevan
3 januari 2015 kl 07:05

Det finns i de flesta vanliga matbutiker mått du kan köpa för 10 kr.

Bella
Bella
Gäst
Reply to  Ardevan
25 februari 2015 kl 06:09

1 kryddmått = 1 ml
1tesked = 5 ml
1 matsked = 15 ml
ml= milliliter

Stella
Gäst
25 september 2014 kl 16:24

Tips att testa för alla med “förkylningssymptom” som inte vill ge sig.

Jag har haft “lågintensiv astma” sen barndomen, torrhosta mest varje natt och använt senega från apoteket mot det. Ständig känsla av att hålla på att bli förkyld, nyser och snörvlar i sjok om dagarna.

I somras fick sambon för sig att ta i med hårdhandskarna mot sina födoämnesintoleranser och fimpade alla sädesslag, ägg och mjölkprodukter helt och hållet. Lat som jag är hakade jag på hans matlagning, och efter ett par dagar hade jag inga problem med förkylningskänslan längre. Så fort jag äter lite ost eller något med mjölk eller grädde i kommer det tillbaka.

Typpe
Typpe
Gäst
25 september 2014 kl 00:31

Ang bikarbonat, den absolut bästa bikarbonaten på marknaden är bob’s red mill som finns att beställa från iherb i storpack. Kom ihåg att beställa baking soda och inte baking powder. Om man som mig har kroniska magbesvär så märker man enorm skillnad. Den är dock svagare så man får justera därefter.

Jokke
Jokke
Gäst
24 juni 2014 kl 11:22

Hej !
Har haft långvarig torrhosta i många år. Medicinerat för astma ( både kortison o utvidgande ) dagligen med liten effekt, men dock lite bättre. ( har aldrig rökt )
Provade MSN ( fosfor ) för det skulle vara allmänt bra….. efter 3 dagar försvann min långvariga hosta !!
Tar nu 1 tsk MSN i vatten varje morgon och har varit helt bra sen dess..ca 4 månader.

Undrar om fosfor är som bikarbonat ?…någon som vet om det har samma effekt i kroppen ?

Typpe
Typpe
Gäst
Reply to  Jokke
25 september 2014 kl 00:27

Var försiktig med msm, det frigör gifter i kroppen, som i och för sig är bra men om man inte kör en total detoxkur så kan gifterna fastna andra ställen i kroppen och ställa till allvarliga problem. På riktigt. Läs på om “msm chellation”. 🙂

Leif
Leif
Gäst
23 juni 2014 kl 14:49

Hej

Gå gärna med i gruppen kolloidalt silver på FB där vi utbyter tankar och hjälp för alla som har lite åkommor och besvär ni ska även prova MSM också som är bra men mer om det på FB

vi ses

Mvh

sara
Gäst
22 maj 2014 kl 12:57

Hej , kan man använda bikarbonad blandad med vatten i slidan mot canser,,, muskelknut eller svamp infektion?…

Marie
Marie
Gäst
23 april 2014 kl 07:42

Hur funkar bikarbonat i hop med tex blodtrycksmwdiciner och levaxin?

Anita Harris
Gäst
7 mars 2014 kl 14:54

Graturlerar alla som lyckats bli av med hostan tack vare bikarbonat. Det hjälpte tyvärr inte mig, så nu har jag bytt till Äppelcider vinäger. Dricker en mugg med hett vatten, 1 msk vinäger och två tsk honung eller socker varje kväll vid läggdags. Det har faktiskt hjälpt mig, och jag slipper det vissel, gurgel och andra oljud som gjorde att jag inte kunde somna. Slembildningen finns kvar men har minskat. Även min “rinnande” näsa verkar ha torkat upp. Troligen orsakad av ngn allergi. Äppelcider vinäger är ju bra för mycket, från gödning av blommor till rena hälsokicken för oss människor. Har ett litet häfte “lyckas med äppelcidervinäger” som utges av Futureworks AB i Malmö, tel.040-30 02 02 som tar emot beställningar av bl a detta häfte.
Betr. bikarbonat så står det på de påsar jag köpt (här i Turkiet) att lite bikarbonat i kaffet eller teet ger det en rundare smak.

Helena
Helena
Gäst
Reply to  Anita Harris
21 juni 2014 kl 00:35

Hej! slembildning kan bero bl a på mjölkprodukter / laktos – Rinnande näsa kan bero på citronsyra. Citronsyra framställs med hjälp av svartmögel så mögelspårer kan hamna i produkten. (googla på framställning av citronsyra). En kvinna upptäckte att sonen inte behövde inhalera mot astmabesvär när han inte åt / drack något som innehåller citronsyra! (googla så kommer artikeln upp) Hur lätt är att undvika produkter utan citronsyra? sojalecitin likadant.. framställs med hjälp av bensin … älskar man choklad så är inte lätt … jag säger bara… usch!!!

Red
Red
Gäst
5 mars 2014 kl 11:33

Fiskaguld, kan du tipsa läsarna om en bra inhalator för kolloidalt silver?

fiskaguld
Gäst
5 mars 2014 kl 11:24

Hej Peter! Jag kan rekommendera att inhalera Kolloidalt silver eller ASEA helst båda

peter
peter
Gäst
4 mars 2014 kl 21:56

är det någon som har tips mot kronisk bihåleinflammation.

fiskaguld
Gäst
4 mars 2014 kl 20:21

Helt fantastiskt detta måste jag prova snarast. Jag vet ju att Bikarbonat är bra mot mycket men visste inte om att det tar hosta. Tack för att ni delade detta.

Gabriel
Gabriel
Gäst
23 februari 2014 kl 21:31

Jag har provat att använda det i bilen mot odörer nu i 4 dagar och mina bihålor är mindre täppta!:)

Sylthammar, återkomsten
Sylthammar, återkomsten
Gäst
31 januari 2014 kl 15:54

Vitlök äter jag aldrig.

Det är det där med om det är bra att det passerar hjärn-blod-barriären:

Garlic – Toxic And A Brain Synchronization Destroyer
http://www.rense.com/general76/Dpi.htm

The reason garlic* is so toxic, the sulphone* hydroxyl* ion penetrates the blood-brain barrier, just like DMSO [a sulfoxide*], and is a specific poison for higher-life forms and brain cells. We discovered this, much to our horror, when I (Bob Beck, DSc) was the world’s largest manufacturer of ethical EEG [electroencephalography*] feedback equipment.

http://projectavalon.net/forum/archive/index.php/t-6790.html

niklas johansson
niklas johansson
Gäst
Reply to  Sylthammar, återkomsten
18 juli 2014 kl 23:44

Aha, det passerar BBB! Tack för tipset. Det kanske är anledningen att om man får huvudvärk från datorer/wifi etc så kan man ta och tugga en vitlöksklyfta, behålla den starka saften i munnen och sen köra på mellan tänderna med en sån där tandtrådsbygel. Detta minskar elöverkänslighet med kanske 50%!! Får man ner vitlöksjuicen mellan tandkött och tandrot och i tandköttsfickor så nästa dag är hjärnan mycket klarare och huvudvärk/trötthet från mobilmaster mindre. Jag spekulerade i att det kanske är svavlet i vitlöken som binder kvicksilver, eller att eftersom inga bakterier kan bli resistenta mot vitlök så hämmar det produktionen av tandkötts/rothinne gifter som annars når hjärnan och ger inflammation där. (Där inflammation finns blir det starkare reaktion mot mikrovågor/radar etc) Eller att effekten berodde på att det finns germanium i vitlök, som också minskar el-överkänslighets reaktioner. Troligen är det en mix av allt detta, plus då att kanske denna sulphone hydroxyl i liten dos har skyddande verkan. Som naturläkare vet så är giftigheten alltid avhängig dosen och medicin är ofta gift i utspädd dos.

Ett annat plus av att göra detta med tandtråden är att om man, som så vanligt är, har kronisk bihålleinfektion som ströar bakterier ner i magsäck/tarmar och kroniskt förstör tarmfloran så bromsas det för bihålebakterierna får svårt komma förbi munhåla/svalg. Bra att svälja en *liten* mängd av vitlöksvattnet också. Speciellt om man har magsårskänsla i magsäcken så minskar den eller försvinner då magsäcken slipper bombas med bihålebakterier. Likaså slipper dessa bakterier nå tunntarmen och klättra upp i gallblåsan/gallgångar och ge värk i lever trakten, eller nå blindtarmen och ge gnagande värk där. Eller påverka prostatan genom att tjocktarmens innehåll blir fel.

Tandtråd och vitlök alltså. Inte äta.

Ove Wall
Ove Wall
Gäst
30 januari 2014 kl 23:10

En undran i all vänlighet:
Stämmer det att det tog flera månader att ändra receptet från teskedar till kryddmått.
Bikarbonat verkar ju vara en rätt kraftig substans att döma av ovanstående.
Hur allvarligt är då ett sånt förbiseende?

Päivi Melkin Pesonen
Päivi Melkin Pesonen
Gäst
8 januari 2014 kl 07:52

http://www.allbynature.se/egenvard/produkt/gullriste

Här kan man t.o.m.beställa gullriste så jag tror inte att gullris har blivit förbjudet.

Päivi Melkin Pesonen
Päivi Melkin Pesonen
Gäst
8 januari 2014 kl 07:50
hellertza
24 november 2013 kl 18:11

Fantastisk respons på min artikel om bikarbonat. Jag har inte tagit mig tid att kolla förrän idag när Torbjörn Sassersson informerade mig idag. Jag vill bara påpeka att det blev fel nånstans inledningsvis. Anders Olsson, “Medveten andning”, http://medvetenandning.se/, skrev fel till mig och jag hann förmedla felet och dessutom stoppa i mig TESKEDAR. Han ringde en halvtimme senare när han upptäckt felet och meddelade att det ska vara KRYDDMÅTT. Jag trodde att det var ändrat, vilket de har gjort i 2000-Talets Vetenskap där artikeln också publicerades. Jag är ledsen för att det blev fel.
Se även till exempel http://www.kostdemokrati.se/margareta/2013/09/02/vad-ar-bikarbonat-nahco3/.
Anders Olsson menar att det finns två typer av bikarbonat, ett syntetiskt som är ca 70% på marknaden och ett organiskt, naturligt, ca 30%. Han försöker få importera det naturliga, men tvingas ännu köpa i så stora mängder att han inte klarar det. Vi håller tummarna. Jag håller med Marie, bunkra upp bikarbonat – för säkerhets skull!
Varma hälsningar Pia Hellertz

anders
anders
Gäst
8 november 2013 kl 13:19

är bikarbonat, matsoda, E500 och natriumbikarbonat samma sak?

Kristina Christianson
Gäst
29 oktober 2013 kl 14:30

Skrämmande att läkemedelsverket bestämmer över vad vi vill ta in. Menar de på fullaste allvar att kemiska preparat är bättre än naturliga? Att dom tar bort det visar ju på att det fungerar. De tog för en del år sedan bort glykosamin och ersatte det med läkemedel. Min pappa dog pga. biverkningarna. Han blev kliniskt död men de fick liv i honom igen. Nu tvings han äta massor av läkemedel till följd av detta och hans hälsa har försämrats radikalt. Nej ut i naturen och plocka vad ni vill de kan dom inte förbjuda. Läkemedel kan enligt min mening finnas också men var och en får bestämma själv över sin kropp. En sak till hur var det nu med Sveriges regler och monopolet?

Marie Winqvist
Marie Winqvist
Gäst
22 oktober 2013 kl 15:32

Jag skulle rekommendera alla att bunkra upp bikarbonat för framtida bruk. Det vore inte osannolikt att denna produkt “fasas ut” från hyllorna när det når läkemedelsbolagens maffia hur effektivt detta är mot diverse tillstånd.
Har också hört att gullris är borttaget. Jag är också fytoterapeut.

Rose
Rose
Gäst
21 oktober 2013 kl 23:25

Till er som undrar över teskeds mått …. i receptet står det kryddmått 🙂

Janne
11 oktober 2013 kl 20:35

Det är i alla fall vad jag hört på min Örtmedicin utbildning, kanske stämmer det inte då?

Lill Skräddardotter Wennberg
Lill Skräddardotter Wennberg
Gäst
11 oktober 2013 kl 09:58

Janne, Gullriste är inte förbjudet!

Laura
Laura
Gäst
10 oktober 2013 kl 01:10

Undrar samma som Pelle, funkar det för barn 7/8 år och med vilken dosering?

Pelle Bungerfeldt
Pelle Bungerfeldt
Gäst
2 oktober 2013 kl 10:49

Har en dotter på 8 år med BPD (bronkopulmonell dysplasi = styvare lungvävnad) tillföljd av långvarig C-pap behandling vid extremt tidig födsel. Hon har ofta svår hosta och får airomir och pulmocort mot det. Funkar det att med bikarbonat även för henne? Ska dosen justeras för barn?
// Pelle

Janne
29 september 2013 kl 07:00

Gullriste har ju vårt kära läkemedelsverk numera förbjudit eftersom det är för effektivt som alla andra örter de har förbjudit.

Läkemedelsverket är till i stort sett 100% finansierat av läkemedelsindustrin, hur kan detta få vara tillåtet? Money rules!!!

Mayne Sundewall-Hopkins
Mayne Sundewall-Hopkins
Gäst
29 september 2013 kl 02:15

Tack för bra tips Zofia, Molkosan brukade jag dricka förr – ett bra alternativ. Vi har massor av rönnbär iår, så ska genast ut o’ plocka (..fast inte inatt!! 😉 ) och frysa in.

zofia
zofia
Gäst
19 september 2013 kl 02:10

Ett annat alternativ till bikarbonat som jag använde mig av under många år är Molkosam, mjölksyrevassla. Ett par cm. i ett dricksglas, med vatten på morgonen, samt före varje måltid. Mycket bra för levern dessutom. Höll kroppen basisk på så sätt. Homeopatmedlet Wesa nr. 14, (liten tinkturflaska) är dessutom bra, när levern behöver städas. Gullriste och Harpago te rensar njurarna effektivt. Vid denna tidpunkt på hösten, så brukar jag fylla frysen med rönnbär, som jag har på bovetegröten tillsammans med andra hackade frukter. Tar dem från frysen, direkt ner i gröten. Jag plockar nypon, kärnar ur och torkar dem, går att trä på trådar. Nypon gör jag soppa av, massor av naturligt pektin, reder därför inte, kokar ihop, har i lite honung innan jag äter, samt lite grädde.

Barbro Hamlin
Barbro Hamlin
Gäst
18 september 2013 kl 15:16

Bikarbonatkuren – ska det verkligen vara 2 teskedar fr o m dag 4?

Janne
8 september 2013 kl 14:17

Tack Mayne, intressant med vitlökskuren. Vitlöken en är verkligen fantastisk och kuren låter som en mycket “bra att ha grej” att ha i medicinskåpet :-).

Hoppas på fler intressanta bra huskurer, alla tips är varmt välkomna!

Mayne Sundewall-Hopkins
Mayne Sundewall-Hopkins
Gäst
8 september 2013 kl 00:21

Asch ..Hellertz skulle det ju vara!