Here we go again: DN skriver om smittexperten Annika Linde som varnar för nytt mördarvirus

publicerad 19 juli 2013
- av Torbjörn Sassersson red.

Annika LindeEtt nytt influensavirus H7N9 visar oroande tecken på att kunna sprida sig i världen, säger statsepidemiolog Annika Linde. Dödligheten är hög bland de som har smittats. Forskarna befarar en pandemi heter det i DN idag.

Text: Torbjörn Sassersson | Smittskyddsinstitutets pressfoto

Annika Linde utesluter inte att det kan bli aktuellt med en allmän uppmaning om [mass]vaccinering i Sverige.

“Viruset verkar nytt för mänskligheten. Hela världens befolkning skulle kunna drabbas om det får fart”, säger Linde till Vetenskapsradion i Sveriges Radio enligt Ekot.

WHO har sedan i september 2012 även rapporterat om coronaviruset, som är besläktat med SARS och hittills orsakat 44 dödsfall, främst i Saudiarabien, där 65 fall konstaterats. Även detta virus ansågs kunna bli en “world killer”, men antalet döda var ingenting i jämförelse med de flesta andra normala säsongsinfluensor.

Samma visa var det när SARS som dök upp i Hongkong 2003. Det fanns 2003 endast 8096 fall rapporterade globalt. Sjukdomen är numera ganska ovanlig, enligt Wikipedia.

Fagelinfluensa-kan-ta-142-miljoner-livVi minns fågelinfluensan från 2006 då fåglar från söder beskrevs som inkommande missiler apterade med biologiska stridsmedel. När mediahetsen klingat av kom de ängsliga myndigheterna till sans. Endast 350 sjukdomsfall hade rapporterats in fram till 2007.

Svininfluensan dök upp igen 2009 och WHO var tvunget att omdefiniera begreppet pandemi för att skrämmas upp oss tillräckligt mycket. Pandemrix-massvaccineringen blev en global fars. Det finns skäl att misstänka att Pandemrix gav immunologiska och neurologiska skador på alla de som tog det hastigt ihopblandade vaccinet eftersom det innehöll kvicksilver, skvalén och enligt en undersökning även arsenik och tenn.

Det lustiga med svenska myndigheter, som tex Läkemedelsverket, Smittskyddsinstitutet och Strålsäkerhetsmyndigheten är att de ofta uttrycker vad viktigt det är att befolkningen inte ska oroas i onödan och att oro kan vara mer skadligt än risken i sig, ändå oroar dessa Smittskyddsinstitutet ständigt befolkningen för potentiella “world killers” och tryggheten som presenteras är alltid snuttefiltvacciner.

Men när verkligheten hinner i kapp sker inga globala farsoter, pga exotiska nya virus, som påstås kunna skörda miljontals människoliv.

Enligt amerikanska FluFacts dör varje år runt 500,000 av vanliga säsongsinfluensor. Det är en del av verkligheten med att vara människa, att bli förkyld och de med mycket svagt immunförsvar riskerar att avlida. Gör som Annika Linde paradoxal sa när hon var sommarpratare 2010, utveckla ditt naturliga immunförsvar genom att ha influensa varje år.

Text: Torbjörn Sassersson


DN: Forskare tonar ned faran med möjlig pandemi 21 maj 2013Så här kan du stötta Newsvoice

 • Med dagens DNA-teknik kan ju ändra virus efter smak. Tänk att få vaccinera hela planetens befolkning en gång året! Man kanske kan bli lite mer förmögen då. Den damen med teaterflinet kan få några promille i provis. En pharmahöjdare sa på ett möte att hans mål var att varje jordling åt ett piller om dagen.
  Vårt liv på denna planet är attackerad på över 2000 olika sätt enl. en amerikansk journalist. Och det lär vara samma gruppering bakom hela teatern.

 • Det är ju likadant med vårdpersonalen, de flesta läkare och sjuksköterskor vaccinerar sig inte heller, för de vet vilket skit som sprutorna innehåller.
  Likaså vänder sig många av vårdpersonalen till alternativmedicinen när de blir allvarligt sjuka.
  De lever m a o inte alltid som de lär…

  • Ja Janne tyvärr är det nog så, det tror jag också. Då myndighetspersoner har två agendor som motsäger varandra, kan man inte lita på dem. Jag har också upplevt att vänliga ( vårdande ) sjukvårdspersonal sagt saker till fördel för min hälsa, som de inte vill skall spridas öppet. De skulle i värsta fall riskera sina karriärer då.
   Hoppas och tror uppriktighet vinner i långa loppet.

   • Tänk så ofta jag tycker som ni, Janne o’ Ruben – med tillägget att ingenting kommer att förändras ..såvida vi inte Protesterar Mera! 🙂

    • Du är en älskvärd medmänniska med bra kommentarer Mayne Sundewall-Hopkins liksom Janne! Är vi bara tre stycken som tycker samma sak? Nej förmodligen inte!
     Hur skall vi skapa större tryck mot det som är rätt?

      • Njae patetisk ..jag blev iallafall glad för kommentaren! 🙂 ..fast vi är nog några till som kämpar för en bättre värld för våra barnbarns barn. Säkert är vi väldigt många fler än vad som syns i kommentarer på olika forum just nu. Det förstås många som ligger på stranden, eller shoppar, eller bakar, eller stryker (pga värmeböljan stryker jag om natten!!) eller har ngt annat att skylla på… …men va’ f… 😉

     • Tack Ruben och Mayne! Ja det behöver tas krafttag här framöver innan det är försent, det har dock redan gått alldeles för långt…
      Alla måste dra sitt strå till stacken och det är nog många som vill, men vi måste även agera och inte bara prata. Det finns mycket att göra framöver och det kommer även ta lång tid “att kunna ställa allt tillrätta”, men någonstans måste vi ju börja…

      Jag tror att Newsvoice är en mycket bra plattform att kunna använda för detta ändamål, i kombination med andra, för att kunna nå ut till folk och få igång nödvändiga åtgärder.

    • Det där med ‘..skapa större tryck..’ får vi fundera på lite till. Att bli medlem i (Börje Perratts) Demokraterna tror jag kan vara ett steg i rätt riktning…

 • Jag har nog inte mycket gemensamt med den damen – utom i så fall att jag inte heller vaccinerar mig eller använder handsprit!
  Om alla lärde sina barn att tvätta händerna ‘titt o’ tätt’ (med tvål och vatten!) skulle väldigt många varken bli förkylda eller få kräksjukan. Smittskyddsinstitutet borde ge rätta råd. Skärpning!
  Vem var det nu igen som myntade uttrycket ‘lortSverige’? Behövs det en ny ‘Tvätta-Händerna-Kampanj?

 • Det självklara och rätta i hennes beteende är att hon varken vaccinerat sig eller använder handsprit. Det är högst onödigt så klart, och det begriper tydligen till och med en ‘statsepidemiolog’ [vad det nu är för något – finns det kommun-dito?]
  Men att hon förespråkar/förordar/marknadsför vaccinering för massorna är magstarkt. Jag gissar att hon har lukrativa incitament, då hennes beteende är högst skäligen motsägelsefullt.

 • Annika Linde tog aldrig sprutan
  Med anledning av hennes dubbla budskap har jag skrivit till Justitiekanslern och bett om en granskning av statsepidemiolog Annika Lindes märkliga agerande.
  I en intervju för Ulf Elving i svt den 16 oktober 2011 berättar Snittskyddsinstitutet Annika Linde att hon ínte själv tog någon spruta mot svininfluensan. Hon uppger också att hon aldrig vaccinerat sig mot influensa för det skulle förstöra hennes eget immunförsvar. Och den är mycket bättre än vad en vaccinering kan ge säger statsepidemilog Annika Linde.

  För något år sedan var Annika Linde intervjuad i svt och talade sig som vanligt varm för vaccinering mot influensa och hur viktigt det är att använda handsprit. Nu föll det sig så olyckligt att intervjuaren besökte toaletten i chefskorridoren på Smittskyddsinstitutet. Men där fanns ingen handsprit uppsatt. En lätt rodnande Annika Linde fick tillstå att man inte faktiskt inte brukade använda handsprit.

  Nu undrar jag hur Annika Linde föreställer sig hur allmänheten reagerar på hennes dubbla budskap. Enligt mitt förmenande undergräver hon på det grövsta förtroendet inte bara för Smittskyddsinstitutet utan även andra myndigheters medicinska rådgivning. Hennes förtroende hos svenska folket är redan lågt då hon hämninglöst överdrev pandemihotet i samband med först fågelinfluensan och sedan också svininfluensan. Samtidigt som hon drev en alldeles obefogad hård kampanj för massvaccinering som har visat sig ge stora följdsjukdomar. Varav de drabbade narkolepsibarnen är det mest allvarliga.

  Jag vill att JO granskar Annika Lindes agerande och hur hon som högsta ansvariga för smittskyddet i Sverige kan hålla sig med två så olika och förvillande budskap när det gäller att bemöta influensa och pandemier?
  Lyssna gärna här på henne!
  http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/54488?programid=3164

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *