Hjälp oss slutfinansiera filmen om Dr Andrew Wakefield och hur vaccin skadar

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 27 juli 2013
- Torbjörn Sassersson

Andrew WakefieldVi söker nu slutfinansiering av dokumentärfilmen som undersöker fallet Dr Andrew Wakefield och hur vaccin skadar. Filmproduktionen (postproduktion) är helt beroende av din hjälp.

Text: Torbjörn Sassersson | Foto: Stephen Lock

En intervju har spelats in i New York under våren 2013. Nu ska dokumentären klippas av den prisbelönte journalisten Celia Farber (Clean Hands Award) och en filmredigerare på Manhattan.

Postproduktion betyder att filmen ska klippas, få ljud, illustrationer, textning på två språk och tillföras diverse klipp från TV, ett mycket tidskrävande arbete. Produktions-teamet består i övrigt av medarbetare och journalister från Sverige, Finland och USA.

Vill du synas i eftertexterna?

Om du som bidragsgivare vill synas med ditt namn (och länk till hemsida/blogg på filmens hemsida) så lägger vi till det i eftertexterna i dokumentärfilmen och vi visar ditt namn (inkl adress till hemsida/blogg) i samband med marknadsföringen av filmen. Hör av dig om du vill synas. Stort tack till dig.


Fas 2

Se dina möjligheter att donera nedan

Insamlat tom okt 2013

16,550 kronor

Varje hundralapp räknas.


Fas 1

Fas 1 finansierades med 16,000 kr. Det möjliggjorde videoinspelningen av en intervju den 6 april 2013 av Celia Farber och med Andrew Wakefield i New York, hotellrum för Andrew Wakefield i NY, redigeringsarbete (Francesca), inköp av hårddisk etc.


Syftet med filmen är att:

  • Redovisa Wakefields fynd om risker med vaccin och hur vaccin kan skada de som vaccineras. Alla har rätt att få veta fakta.
  • Visa hur media smutskastat Andrew Wakefield för att blidka läkemedelsindustrin som annonserar i media.
  • Beskriva personen Andrew Wakefield, ett exempel på en forskare överkörd av etablissemanget.

Media har spelat en avgörande roll i smutskastningen tex SVT som är anmält till Granskningsnämnden för opartiskhet. SVT hade ett inslag om forskningsfusk och Wakefield pekades felaktigt ut utan att få möjlighet att replikera.

Celia Farber, journalist


1. Donera till filmproduktionen med en valfri summa via Payson

Stöd oss


2. Donera till filmproduktionen med en valfri summa via Pay Pal

Skicka bidraget till:  tsa@sasser.net via PayPal.

3. Donera  till filmproduktionen med en valfri summa via bankgiro

Betala in till bankgiro 5064-2131 i Swedbank till Sasser Media Lab AB.

Skriv WAKEFIELD som meddelande.


ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq