Klas Hallberg: Hedra mysteriet! – En “stå-upp-föreläsning”

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 10 juli 2013
- Torbjörn Sassersson red.

Klas Hallberg - Fotograf Anna-Lena AhlströmEfter vårens succé med “Hedra mysteriet”, en stå-upp-föreläsning, kör Klas Hallberg vidare i sommar och höst med nya datum och samma tema med balansen bibehållen mellan den inre “indianen” och projektledaren.

Sammanställning: Torbjörn Sassersson | Foto: Anna-Lena Ahlström

Titeln “Hedra mysteriet – om att hitta rätt i en besynnerlig värld” är hämtad från en radiointervju med en kvinnlig shaman från en aktiv indianstam i Nordamerika. Hon börjar varje dag med att sätta sig och hedra mysteriet. Klas Hallberg skriver att vår kultur snarare försöker kontrollera mysteriet.

“Jag vill nu gå loss om vikten av att BÅDE ta kontroll på livet OCH släppa taget.”

“Jag upplever att vi till stor del urskiljningslöst försöker styra upp, kontrollera, bemästra, förstå det mesta i vårt liv och jag tror i grunden det är bra. Det är i grunden bra att vi försöker få ordning på tillvaron. Problem kan dock uppstå när vi ger oss på sånt som är svårt att ta kontroll över, som till exempel andra människor, eller vädret, eller riktigt svåra frågor som var universum slutar.”

Klas Hallberg vill att föreställningen ska mynna ut i förhållningssätt som kan bidra till att vi mår lite bättre och har lite roligare i livet.

“Att du sedan pratade om så existensiella frågor med sådan distans och humor gjorde att jag fick en känsla av ‘ja va fan livet är väl inte så allvarligt’ .”

Klas Hallberg ger sig på rent existentiella frågor tex om vad livet egentligen går ut på och att frågorna innebär att frågeställarna har roligt även om frågorna är jobbiga. Hallberg menar att det är upp till besökaren att avgöra om hans föreställning ska betraktas som ren underhållning eller en puff i riktningen för egen utveckling.

www.klashallberg.se

Framträdanden

Karlstad 20 september

Stockholm 24 september

Skåne, 25 september, Hillesgården

Göteborg 4 oktober

Boka via TicNet

Sammanställning: Torbjörn SasserssonSå här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
  • Finns det ingen som gör spel för barn, av typen monpol eller bondespelet, fast med lite alternativ inriktning. Med nya infallsvinklar på teknik, miljö, jorden, människan etc.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *