Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

20%

23.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Namninsamling mot elchocksbehandlingar, sk ECT-behandling

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 29 juli 2013
- NewsVoice redaktion

Det finns många skäl att skriva på denna namninsamling.

  • Sverige är värst i världen på att ge elchocksbehandlingar, sk ECT med ca 50 000 om året.
  • Psykiatrin ger elchocker till bla. barn, gravida och äldre.
  • Tusentals elchocker ges under tvång.
  • Psykiatrin vill just nu öka antalet elchocker till barn.

Psykiatrin har bedrägligt förskönat ECT så att den ser bättre ut nuförtiden men det är samma elchock på upp till 400 volt som drabbar patientens känsliga tankeverksamhet.

Elchocken är så stark att om patienten inte sövs ner och ges muskelavslappnande medel så riskerar man kramper och frakturer.

Den starka elchocken gör att patienten bedövas, kan tillfälligt glömma sina problem, får sin tankeverksamhet omskadad och kan uppleva en euforisk känsla. Detta tolkar psykiatrin som ett resultat. När chocken lagt sig så kommer problemen tillbaka och mer elchocker behövs sk. underhålls-ECT. Under hela denna tid får patienten dessutom olika psykofarmaka.

Patienten blir ofta fast för livet i olika “behandlingar” med ECT och psykofarmaka. Det krävs en verklig kraftansträngning för att ta sig ur denna onda cirkel.

Psykiatrin struntar fullständigt i alla de hundratals människor som rapporterat skador från ECT och de vetenskapliga rapporter som finns mot ECT.

När skall Socialministern och Socialstyrelsen vakna?

Se denna namninsamling mot ECT.

Skriv på protestlistan mot elchocker, ECT.

Se denna hemsida för att få fakta mot elchocker, ECT

Peter U Larsson


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq