Namninsamling mot elchocksbehandlingar, sk ECT-behandling

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 29 juli 2013
- NewsVoice redaktion

Det finns många skäl att skriva på denna namninsamling.

 • Sverige är värst i världen på att ge elchocksbehandlingar, sk ECT med ca 50 000 om året.
 • Psykiatrin ger elchocker till bla. barn, gravida och äldre.
 • Tusentals elchocker ges under tvång.
 • Psykiatrin vill just nu öka antalet elchocker till barn.

Psykiatrin har bedrägligt förskönat ECT så att den ser bättre ut nuförtiden men det är samma elchock på upp till 400 volt som drabbar patientens känsliga tankeverksamhet.

Elchocken är så stark att om patienten inte sövs ner och ges muskelavslappnande medel så riskerar man kramper och frakturer.

Den starka elchocken gör att patienten bedövas, kan tillfälligt glömma sina problem, får sin tankeverksamhet omskadad och kan uppleva en euforisk känsla. Detta tolkar psykiatrin som ett resultat. När chocken lagt sig så kommer problemen tillbaka och mer elchocker behövs sk. underhålls-ECT. Under hela denna tid får patienten dessutom olika psykofarmaka.

Patienten blir ofta fast för livet i olika “behandlingar” med ECT och psykofarmaka. Det krävs en verklig kraftansträngning för att ta sig ur denna onda cirkel.

Psykiatrin struntar fullständigt i alla de hundratals människor som rapporterat skador från ECT och de vetenskapliga rapporter som finns mot ECT.

När skall Socialministern och Socialstyrelsen vakna?

Se denna namninsamling mot ECT.

Skriv på protestlistan mot elchocker, ECT.

Se denna hemsida för att få fakta mot elchocker, ECT

Peter U Larsson

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Namninsamlingar mm, samt vittnesmål & anmälningar från de som drabbats av skador pga ECT…. Detta måste till slut göra att även ä v e n svenska myndigheter till slut “vaknar upp ur dvalan” och tar sitt ansvar, beträffande EC! . ECT borde totalförbjudas! Att utsätta människor för ECT är att förstöra deras liv, kanske för all framtid! Det måste finnas andra sätt att hjälpa deprimerade människor!

 • Helst skulle man ju förbjuda all psykiatri och all psykologi som står i förbindelse med psykiatri. Vadan denna avoga inställning till psykiatrin? Jag kan förklara det, men för att göra en lång historia kort nöjer jag mej med att säga att 1880 gjorde psykiatrikerna en förklaring för vad psykiatri är: “Det har ingenting med själen att göra.” sa dom, “det finns ingen själ i människan” sa dom vidare.

  Det räcker för mig, för sedan dess så har dom, psykiatrikerna ingen som helst anledning att bortförklara sina avskyvärda handlingar, som dom kallar “hjälp”.

  Och ECT är väl den värsta formen för denna “hjälp” idag.

 • Denna namninsamling är ett viktigt instrument för att få myndugheterna att vakna upp och inse att det faktiskt finns en stark opinion mot ECT i Sverige. Om du ännu inte skrivit på så är det hög tid att göra det nu. Varje namn är guld värt i denna insamling, Tack för din medverkan.

 • Namninsamling i all ära men vore det inte bättre att kidnappa psykiatriker som utför elchocker och med tvång utsätta dem för sin egen “medicin”?

  • Det är ömsesidigt jama.

   Att ge dem vad de förtjänar, det är vad det handlar om.
   Psykiatrin är en underavdelning till kommunismen.
   Psykologin , där ligger dåren Freud till grund.
   Men det finns bra folk inom psykologin, Jung var hans namn.
   Han har inte det själlösa perspektivet…

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *