New Scientist.: CIA, NASA, NOAA och NAS investerar i geoengineering

publicerad 20 juli 2013
- av Torbjörn Sassersson red.
"Cloudseeding". Foto: NewsVoice

Tunga organisationer som US National Academy of Sciences (NAS), CIA, NASA och National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) investerar tillsammans i att lösa “klimatproblemen”, enligt en artikel i New Scientist.

Text: Torbjörn Sassersson | Foto: Coto2.wordpress.com

I veckan (16 juli 2013) diskuterades under ett möte geoengineering-lösningar på klimatproblemen som tex möjligheten att försöka reflektera ut solens strålning i rymden genom att sprida sulfataerosol i atmosfären eller att försöka binda koldioxid i haven. En rapport (Geoengineering Climate: Technical Evaluation and Discussion of Impacts) som ska redovisa bästa lösningar publiceras under 2014.

Enligt The New Scientist är CIA:s intresse i projektet att med hjälp av geoengineering försöka motarbeta geopolitisk instabilitet som kan uppkomma pga av klimatförändringar.

“On a subject like climate change, the agency works with scientists to better understand the phenomenon and its implications on national security,” says Ned Price, en talesman från CIA.

Artikeln tar upp problematiken som kan ske om nationer startar geoengineering-projekt utan att det finns ett internationellt konsensus.

“An important issue to address is the question of rogue actors”, sa paneldeltagaren Ken Caldeira från Carnegie Institution Department of Global Ecology, en institution baserad vid Stanford University i Kalifornien.

 


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Svensk pilot som vet!

  Anonym: ”Vi får tydliga direktiv när vi gått upp för att möta ett okänt flygplan inom svenskt territorium. Ser vi att det är chemtrail-plan har vi tydliga direktiv att vända om. Den klassiska avrapporteringen efter detta är “enkelt civilt flygplan”. Alltid lika tungt att landa hemma med vetskapen att man kunna stoppa det men inte gjort något. Komma hem till familj och nära, när man vet vad dom spridit ut bara timmar innan. /en som inte kan vara tyst längre”

  Miljöpartisten Pernilla Hagberg gick ut i Aftonbladet och berättade att ”CIA sprutar gifter över Sverige”.: http://chemtrailsisverige.wordpress.com/

  Trött på dåligt väder och kyla?: http://chemtrails-sverige.blogspot.se/

 • Vi får tacka socialdemokraterna som 2002 undertecknade ett papper (efter lite påtryckningar och hos från USA) där dem gav fanskapen tillåtelse att släppa ut barium, bly, arsenik etc över oss. Men brott mot mänskligheten är inga problem så länge det är myndigheterna som utför dem tydligen.

  • Eftersom offentlighetsprincipen kanske gäller så kan man ju be att få se pappret. Det måste ju finnas ett departement som är ansvarigt, och borde då inte kunna hemligstämpla.

   Kan inte länsstyrelserna kräva ut papprena eftersom de tydligen har luftkvalitetsmätningarna i städerna. Sitter lite lasrar här och där. På så sätt ser man både vilja och förmåga hos olika aktörer.

   Enligt uppgift så fungerar det att ånga ättika för att neutralisera ämnena i luften. En halv till en dl ättika räcker för att klara upp himlen ett par timmar. Tydligen startas en kedjereaktion på något vis. Ju varmare desto bättre. 24 %-ig ättika skall det vara, inte ättiksprit.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *