The Visible Human Project – Joseph Jernigans lik i 3D

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 17 juli 2013
- Torbjörn Sassersson red.

Visible Human Project,   Joseph JerniganDen amerikanske massmördaren Joseph Paul Jernigan donerade 1993 sin kropp efter att han avrättats med en dödlig injektion. Idag finns hans lik förevigat i ett interaktivt 3D-program.

Hans lik göts in i gelatin och frystes ned, därefter skivades hela kroppen systematiskt i 1 mm tjocka skivor. De 1871 snitten fotograferades.

Forskare vid University of Colorado och ett privat företag har med datorteknik skapat en 3D-simulering, en “virtuell människa” av de 1871 snitten. På datorskärmen kan betraktaren tränga in i kroppen, ta ut organen och betrakta dem från alla håll. Programmet används av läkarstuderande, sjuksköterskor och skolelever.


Så här kan du stötta Newsvoice

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *