The Visible Human Project – Joseph Jernigans lik i 3D

1

Visible Human Project,   Joseph JerniganDen amerikanske massmördaren Joseph Paul Jernigan donerade 1993 sin kropp efter att han avrättats med en dödlig injektion. Idag finns hans lik förevigat i ett interaktivt 3D-program.

Hans lik göts in i gelatin och frystes ned, därefter skivades hela kroppen systematiskt i 1 mm tjocka skivor. De 1871 snitten fotograferades.

Forskare vid University of Colorado och ett privat företag har med datorteknik skapat en 3D-simulering, en “virtuell människa” av de 1871 snitten. På datorskärmen kan betraktaren tränga in i kroppen, ta ut organen och betrakta dem från alla håll. Programmet används av läkarstuderande, sjuksköterskor och skolelever.

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

1 Kommentar
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
anders
anders
Gäst
17 juli 2013 kl 19:00